“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ήταν απίστευτο: Μισό εκατομμύριο Έλληνες βροντοφώναξαν «Κάτω τα χέρια απο τη Μακεδονία»

Βροντερό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες κόσμου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
Το ραντεβού για τη συγκέντρωση είχε δοθεί από τις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχε καταφθάσει εκεί κόσμος  από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν.

Οι Τούρκοι “κάρφωσαν” τους Ρώσους για τη Συρία! “Η Μόσχα δεν έχει αντίρρηση για το Αφρίν” λέει ο Γιλντιρίμ

Παρά τη συνεχιζόμενη επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, η Άγκυρα διατηρεί επαφή με τη Δαμασκό με τη μεσολάβηση της Μόσχας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.
“Επικοινωνούμε με τη συριακή κυβέρνηση με τη μεσολάβηση της Μόσχας. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός μαζί με τις δικές μας μονάδες μπήκαν στην Αφρίν. Η Ρωσία δεν έχει αντιρρήσεις όσον αφορά αυτήν την επιχείρηση. Οι ανησυχίες του Ιράν διευθετώνται” είπε ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικαλουμένης «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ»

Θ.Π.: ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΜΙΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΙΕΡΟΤΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΣ  ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» Ή ΑΛΛΙΩΣ «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ».  ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ «ΑΘΟΡΥΒΑ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΣΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΥ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!!

Ανεβαίνοντας τη σκάλα που βρίσκεται στα αριστερά της κεντρικής πύλης του καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου υπάρχει  παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία την Παραμυθία. Μέσα σ’ αυτό μεταφέρθηκε μετά την τέλεση του θαύματος, που θα περιγράψουμε, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τοιχογραφία του 14ου αι. που βρισκόταν άλλοτε στη  δεξιά άκρη τοῦ εξωνάρθηκα.