“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέα ταραχή προκαλούν οι Ρώσοι μπροστά στην μύτη των Τούρκων κατά την διάρκεια της διέλευσης ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου από τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, το ρωσικό πολεμικό πλοίο Aleksandr Ortakovskiy, κατά την διάρκεια της διέλευσης του από τον Βόσπορο χτες και ώρα 15,30 μ.μ. είχε κατεβάσει την τουρκική σημαία παρά το διεθνές πρωτόκολλο προκαλώντας έντονη ταραχή στους Τούρκους.

Στην παλάμη… και στην άμμο…

Τι ντροπή μου στ’ αλήθεια, ο Χριστός μου, να ‘χει χαράξει τ’ όνομά μου στο χέρι Του κι εγώ να ‘χω χαράξει το δικό Του στην άμμο.
Τον ακούω να μου λέει: “Να! στις παλάμες μου επάνω σε ζωγράφισα”. Τι ντροπή που το ίδιο δεν μπορώ να πω…
Η ζωή μου σα μια θάλασσα πολυτάραχη, κυματώδη, με πολλή αμμουδιά. Το όνομα του Κυρίου μου δεν το χάραξα σ’ έναν βράχο επάνω να μη σβήνει, μα, στην άμμο. Και ως το κύμα σηκώνει, του Χριστού μου το όνομα σβήνει.
Η αμαρτία μου, κύμα, δεν αφήνει ούτε ίχνος από το όνομα εκείνο. Κι αρχίζω και πάλι δειλά τ’ όνομά Του να χαράζω στην άμμο.
Αγωνιώ μη και πάλι θα σβήσει.
Κι όμως σβήνει. Γιατί πάλι ο άνεμος, γιατί πάλι το κύμα καταλήγουν κι αφρίζουν στ’ όνομά Του επάνω.

Ο ΣΕΡΚΕΙ ΛΑΒΡΩΦ «ΤΡΟΜΑΖΕΙ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΑΡΑΤ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ χαρακτηριστική σκηνή που δείχνει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρώφ, να φωτογραφίζει με πολύ νόημα το όρος Αραράτ που βρίσκεται στο τουρκικό έδαφος από την Αρμενία όπου βρέθηκε επ’ ευκαιρία της επετείου της αρμένικης γενοκτονίας, σόκαρε τους Τούρκους και βάζει φωτιά σε διάφορα σενάρια στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την φωτογραφία αυτή με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να στοχεύει κυριολεκτικά με τον φακό του το όρος Αραράτ που θεωρείται σύμβολο των Αρμενίων και που η Τουρκία με δόλο μετά την Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων το κατέλαβε, την παρουσίασε στο face book η ίδια η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Maria Zaharova.

Ο απόλυτος εφιάλτης των σκοπιανών… "να ζοριστούν τυχόν οι Έλληνες και “να ανοίξουν” τον διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων για τους πρόσφυγες"

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας μεταφέρθηκαν από σκοπιανό τουρίστα σε πρακτορείο λεωφορείων .
-Αυτό φοβόμαστε…
να ζοριστούν  τυχόν οι Έλληνες και “να ανοίξουν” τον διάδρομο των Δυτικών Βαλκανίων  από εμάς για τους πρόσφυγες.
-Αυτός είναι και ο μόνιμος εφιάλτης μας παρόλο που η χώρα σας (Ελλάδα)  σέβεται τις διεθνείς συμβάσεις και τις κοινές αποφάσεις  που ελήφθησαν.

Επικίνδυνες οι Εξελίξεις: Κατάργηση του Ελληνικού Εναέριου και Θαλάσσιου Χώρου στο Αιγαίο.

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Οι τουρκικές προκλήσεις και απαιτήσεις στο Αιγαίο, που δεν είναι φαινόμενο πρόσφατο αλλά διαχρονικό, γίνονται όλο και μεγαλύτερες όσο η Ελλάδα εφαρμόζει μια πολιτική κατευνασμού και ταυτόχρονα διαπράττει και μεγάλα στρατηγικά λάθη. Όπως έχουμε αναλύσει με σειρά άρθρων μας, αλλά όχι μόνο εμείς αλλά και πλήθος άλλων αναλυτών, το πιο πρόσφατο στρατηγικό λάθος της Ελλάδας ήταν που με τη θέληση της ενέπλεξε το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. 

Πώς ο Β.Πούτιν με «όχημα» τις δυτικές κυρώσεις κατέστρεψε την οικονομία των Βαλτικών χωρών και ανέπτυξε την αντίστοιχη ρωσική

Απίστευτο «κόλπο γκρόσο»
Οι σιδηρόδρομοι και τα λιμάνια της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας στην Βαλτική αντιμετωπίζουν μία ιστορική πτώση της εμπορικής τους δραστηριότητας, καθώς τα φορτία που έρχονται από τα ανατολικά με προορισμό την Ευρώπη και από την Δύση προς την Ρωσία ακολουθούν νέες διαδρομές, παρακάμπτοντας τα λιμάνια της Βαλτικής.