“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"Μαγειρεύονται" οι (ο)μελέτες !!!

Σοβαρότατες ευθύνες προσάπτουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στις ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και ΥΠΕΧΩΔΕ των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, για τη μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Επιρρίπτουν δε  ευθύνες στους υπουργούς για συμμετοχή στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας. Οι Επιθεωρητές ξεκινώντας από το ΧΥΤΑ του Γραμματικού, χαρακτηρίζουν «κάλπικη» τη μελέτη επισημαίνοντας ότι πρώτα αποφασίστηκε που θα γίνει το έργο και στη συνέχεια προσπάθησαν να "χτίσουν" τις μελέτες, οι οποίες εξαφάνισαν τα τέσσερα ρέματα που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης, η αδειοδότηση έγινε το 2003 σε λιγότερο από 3 μήνες. Τέλος, ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν πιέσεις από υπουργό "υπεράνω υποψίας" να μην δημοσιοποιήσουν την έκθεση αυτοψίας. Από την έκθεση προέκυπτε ότι οι μπουλντόζες εξαφάνισαν τα ρέματα του Γραμματικού ώστε να εμφανιστεί η περιοχή ως η καταλληλότερη για την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ.

Προς "Ευρω-ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" του Νότου; Μόντι-Ολάντ ετοιμάζονται να στηρίξουν Ελλάδα

Η Ιταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηριχθεί η Αθήνα αναφέρει ιταλική εφημερίδα και όπως γράφει αφήνουν έξω από το παιχνίδι το Βερολίνο. «H Ιταλία ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα», αναφέρει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο». Σύμφωνα με τον αναλυτή Μάρκο Κόντι, «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ. Η πιθανότητα αυτή, όμως, κατατρομάζει τόσο τη Ρώμη όσο και το Παρίσι». Κάτι που προέκυψε και από τις πιο πρόσφατες επαφές της γαλλικής και της ιταλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη «Μεσσατζέρο» , η κυβέρνηση Μόντι, χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό «πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

Απάντηση-χαστούκι στον Ρ.Τ.Ερντογάν από την κυβέρνηση !!!

Έπρεπε να έρθει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση για να δώσει την απάντηση που αξίζει στον Ρ.Τ.Ερντογάν με μία σκληρή δήλωση: Έτσι, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για «ελεημοσύνη 100 δισ. δολαρίων που παρακαλάει η Ελλάδα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, είπε τα εξής: «Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας.

Παραλογισμός! Aκόμη και οι άστεγοι θα πληρώσουν φόρους !!!

Ας υποθέσουμε ότι ένας άστεγος θέλει να υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2012, δηλώνοντας ως εισόδημα 0 ευρώ. Το τεκμήριο διαβίωσης ανέρχεται στα 3.000 ευρώ. Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 750 ευρώ, τις οποίες ουδείς ξέρει από πού θα βρει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληρώσει ποινή για την έλλειψη των αποδείξεων, ίση με το 10%, δηλαδή 75 ευρώ (από τα 0 ευρώ που διαθέτει). Ως προκαταβολή φόβου, θα πρέπει να καταβάλλει το 55% των 75 ευρώ, δηλαδή 41,25 ευρώ. Αν προσθέσουμε τα δύο ποσά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο άστεγος θα πληρώσει συνολικά 116,25 ευρώ... Κι αυτό επειδή «τόλμησε» να υποβάλει μηδενική φορολογική δήλωση χωρίς να προσκομίσει τις απαραίτητες... αποδείξεις. (πηγή: newsbomb)

filotimia

Αλβανοί με ΑΚ-47 αιματοκύλισαν ένα ολόκληρο χωριό - Για ποια ασφάλεια μιλάμε;

Όταν στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας μέρα μεσημέρι δύο Αλβανοί με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ μπαίνουν μέσα στο καφενείο του χωριού αρπάζουν τις συντάξεις του χωριού από την ταχυδρόμο και τραυματίζουν βαριά έναν κάτοικο του χωριού και το χειρότερο απ'όλα φεύγουν ανενόχλητοι, ποια είναι η ελπίδα για το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας; Και όμως όλα αυτά που περιγράφουμε είναι αλήθεια: Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο, όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι, για να μοιράσει τις συντάξεις.  Ξαφνικά, δύο αλλοδαποί που μιλούσαν αλβανικά, ντυμένοι με στολή, μπήκαν μέσα με Καλάσνικοφ και φώναξαν "Να μην κουνηθεί κανείς», όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού. Αμέσως μετά, οι Αλβανοί ληστές άρχισαν να γαζώνουν το μαγαζί στα τυφλά πάνω από τα κεφάλια των θαμώνων του καφενείου οι οποίοι προσπάθησαν να πέσουν στο έδαφος για να προστατευθούν, αλλά ένας από αυτούς δεν ήταν τυχερός: Η σφαίρα των 7,62 χλστ. διαπέρασε το λαιμό του!

Πλαστό το non paper στον Παπούλια, επιβεβαιώνει γραφολόγος!!!

Μήπως ο Κάρολος Παπούλιας πρέπει να απολογηθεί για τον εαυτό του και τους συνεργάτες του; Eκθεση από γραφολόγο που αποδεικνύει ότι το non paper που φέρεται να είχε παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είναι πλαστό, επικαλέσθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι θα δώσει την έκθεση του γραφολόγου στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα πριν από τις εκλογές.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΠΗ ΠΕΦΤΟΥΝΕ … ΚΟΡΜΙΑ !!!

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!!

Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή
Προς: Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)
Περιοχή : κόσμος
Ιστορικό (Προοίμιο):
english version here (αγγλικά)
Ως γνωστό, εδώ και περίπου τρία χρόνια, όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα και η γενική εντύπωση είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση μάχεται να σώσει την χώρα από την χρεοκοπία και την καταστροφή (!). Στη πραγματικότητα όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και ακριβώς οι φερόμενοι ως σωτήρες, είναι εκείνοι που όλον αυτόν τον καιρό, μάχονται να καταστρέψουν την χώρα και το λαό της και ήδη κατάφεραν πάρα πολλά. Συγκεκριμένα, από το 2009, η Ελλάδα έπεσε στα χέρια μίας χούφτας εγκληματιών που ηθελημένα και βάση σχεδίου, την διαλύουν μεθοδικά. Μερικά μόνο από τα ως τώρα επιτεύγματά τους είναι αυτά: Η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές και δακτυλοδεικτούμενη, έχει χάσει το κύρος και την κυριαρχία της, έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και να βρίσκεται πια υπό ξένη διοίκηση. Ο κυβερνητικός δανεισμός αυξήθηκε κατακόρυφα και το δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο, οι δείκτες επιχειρηματικότητας και η αγορά κατέρρευσαν,  το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σημαντικά, η αξία της δημόσιας περιουσίας μειώθηκε δραματικά, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία αυξήθηκε κατά 242% και για πρώτη φορά στην ιστορία, οι απασχολούμενοι είναι λιγότεροι από εκείνους που δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητιανεύει 100 δις !!!

ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Σκληρές εκφράσεις κατά της χώρας μας χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εξαγωγέων της χώρας του. Σε αντίδρασή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, στην παρατήρηση της αντιπολίτευση ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από αυτή της Τουρκίας, αναρωτήθηκε «μία χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισ., μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία;». «Ο αξιότιμος Πρόεδρος του Κόμματος ( Κιλιτσντάρογλου) σε ομιλία που είχε κάνει σε τηλεοπτικό δίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική οικονομία είναι καλύτερη από την οικονομία της Τουρκίας. Ας είμαστε ρεαλιστές. Μια χώρα η οποία προσπαθεί μειώνοντας τον πληθυσμό της να δείξει περισσότερο το κατά κεφαλήν εισόδημά της. Ρωτήστε να δούμε ποια είναι η αγοραστική ισχύς των ανθρώπων αυτών; Μια χώρα η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της ζητιανεύοντας αυτήν την στιγμή 100 δισ., μπορεί ποτέ να αποτελέσει παράδειγμα για την Τουρκία;

Έφτασε ή Ώρα της Δοκιμασίας και της Θλίψης !!!

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το τέλος της 2ης προεκλογικής περιόδου και συνεχίζουν να συμβαίνουν γεγονότα που δυστυχώς ο απλός άνθρωπος δεν μπορεί να τα κατανοήσει. Τι εννοώ:
-Βγήκε ο ΣΟΡΟΣ έτσι απλά και λέει στην ΜΕΡΚΕΛ:
"Αν δεν βρεις λύση στην οικονομική κρίση μέσα σε τρείς μήνες τότε το έχασε το παιχνίδι η Ε.Ε". Ξέρετε τι εννοεί; Την πιέζει να πει ΝΑΙ στο ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ. Όμως ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ σημαίνει ομοσπονδιακή κυβέρνηση (πολιτική ενοποίηση δηλαδή) και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας από τα κράτη μέλη. Με πιο απλά λόγια ο ΣΟΡΟΣ είπε ότι αν δεν ενωθείτε πολιτικά σαν ένα κράτος και δεν καταφέρετε να πείσετε τους λαούς σας σε αυτό θα σας καταστρέψω εσάς και το ΕΥΡΩ ΣΑΣ. Ζητάει ο κύριος αυτός από εμάς να ψηφίσουμε με τέτοιο τρόπο στις εκλογές ώστε να δεχτούμε να μην λεγόμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Φυσικά αν δεν καταφέρουν οι εταίροι μας να μας πείσουν για αυτό θα τους καταστρέψουν και αυτούς, για τον λόγο αυτό ενώ μιλάνε όλοι για την διάσωση του ΕΥΡΩ ταυτόχρονα χτυπάνε την ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ)

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση που κάνει πόλεμο ή «θερμό» επεισόδιο η Τουρκία

Πόπη Σουφλή
ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ. ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ. ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ (ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ


national-pride

Με ραντεβού οι επισκέψεις στην Αγία Σοφία !!!

ΤΟΥ MANΩΛΗ ΚΩΣΤΙΔΗ
Οι επισκέψεις στην Αγία Σοφία θα γίνονται με ραντεβού. Σχέδιο του Υπ. Πολιτισμού της Τουρκίας.
Οι επισκέψεις στην Αγία Σοφία ενδέχεται να γίνονται με ραντεβού. Αυτό σχεδιάζει η τουρκική κυβέρνηση σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας Οζγκγιούρ Όζασλαν. Σύμφωνα με τον Όζασλαν στην Αγία Σοφία αλλά και στην αρχαία πόλη της Εφέσου υπάρχει φυσική φθορά από τις επισκέψεις χιλιάδων επισκεπτών και ήδη το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκία ετοιμάζει σχέδιο για να πραγματοποιούνται ελεγχόμενες επισκέψεις.