“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

☦Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ένα αφιέρωμα στον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη που δημιουργήθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, το έτος 2019 πριν την αγιοκατάταξη του γέροντα και ολοκληρώθηκε στην τελική του μορφή τον Ιούνιο του 2020, τρεις περίπου μήνες μετά την αναγραφή του πατρός Εφραίμ στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη.

☦ Το παιδομάζωμα μας χρωστά Πατρίδες. Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται διαπρύσιος κληρικός.

Μας χρωστούν πατρίδες και με την μοιρασιά που έρχεται εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να μας τις δώσουν πίσω. Τούρκος Πλωτάρχης βαπτίζεται ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και μετά γίνεται κληρικός.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ακόμη και η ιστορία λειτουργεί με πνευματικές εξισώσεις. Η βδελυρή λατινοκρατία του Βυζαντίου έφερε την τουρκοκρατία του παιδομαζώματος και του κεφαλικού φόρου- αίματος. Η τελευταία έφερε μετά από δίσεκτους αιώνες την Αναλαμπή της Επανάστασης του 21.

☦Στημένα Θερμά Επεισόδια; υπάρχει όμως και η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που χαλνάει σχέδια.

Φώτο “ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ενώπιον της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ”
Ακούμε τον τούρκο να μας λέει, ότι τα Ελληνικά νησιά δεν έχουν ΑΟΖ, ούτε υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο 6 ναυτικά μίλια στην δικαιοδοσία τους και θυμόμαστε την προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού για τα Εξαμίλια και την καθοριστική εξήγηση περί αυτών που έδωσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. Αυτά ακούμε από την τηλεόραση και από πίσω έρχεται πόλεμος, όπως μας προείπε  ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ του Έθνους μας ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Από την τηλεόραση, τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο ακούμε και τις δηλώσεις του πολιτικού δυναμικού της χώρας για τις προσεγγίσεις του που σχετίζονται με τα καυτά ζητήματα των ημερών μας δηλ. την  επήρεια, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα των νησιών μας και θυμόμαστε τους μπουρλοτιέρηδες του ΑΙΓΑΙΟΥ, τον Παύλο Κουντουριώτη με το θρυλικό Αβέρωφ  και αναρωτιόμαστε αν αυτοί πολέμησαν για εμάς;