“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

☦ Οι Άγιοι 10 μάρτυρες εν Κρήτη (23 Δεκεμβρίου)

Οι Άγιοι έζησαν στα χρόνια του βασιλιά Δεκίου, το έτος 250 μ.Χ. και κατάγονταν από διάφορες πόλεις και χωριά της Κρήτης. Από την Μητρόπολη της Γορτυνίας ήταν πέντε, ο Θεόδουλος, ο Σατορνίνος, ο Εύπορος, ο Γελάσιος και ο Ευνικιανός. Από την περιοχή της Κνωσού ήταν ο Ζωτικός. Από το λιμάνι του Πανόρμου, ήταν ο Αγαθόπους. Από τις Κυδωνίες ο Βασιλείδης, και από το Ηράκλειο ήταν ο Ευάρεστος και ο Πόμπιος. Αυτοί, λοιπόν, παραδόθηκαν από τους άπιστους στον άρχοντα της Κρήτης. Ο άρχοντας διέταξε τον δήμιο να περιφέρει τους Αγίους στους βωμούς των ειδώλων με σκοπό να θυσιάσουν σ' αυτά. Και αν δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, να τους τιμωρεί ελεύθερα με διάφορες τιμωρίες.

☦ Κέντρα εμβολιασμού οι Εκκλησίες!

Θηβαίος Πολίτης: Ειλικρινά ντρέπομαι που τόσο ασεβείς αρχιερείς βγήκαν από Βοιωτικά ιστορικά Μοναστήρια και ποιμενάρχησαν σε σεπτούς Βοιωτικούς Ιερούς Ναούς….

Τι είπαν Ιερώνυμος – Κικίλιας – Οι πρώτες μητροπόλεις

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Προκλητική η κίνηση που διέσπειρε κύμα οργής στους πιστούς! Τον εμβολιασμό των Ελλήνων αλλά και το κατά πόσο η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει σε αυτούς συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«ὑπέρ.... πρός καθαρισμόν ψυχῶν καί ΣΩΜΑΤΩΝ...»

Ἅγιον Ὄρος  (9 /22-12-2020)

ΕΚΚΛΗΣΙΣ

Πρὸς

-Ἱεράρχες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος...

-Κληρικούς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (ἔγγαμους καὶ ἄγαμους.)

-Χριστεπώνυμο πλήρωμα, Ὀρθόδοξο ποίμνιο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. 

-καὶ ἁπανταχοῦ Ὀρθόδοξους πιστούς τῆς μίας, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς, Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας.

Καθότι πλησιάζουν οἱ μεγάλες Δεσποτικές ἑορτές τῶν Χριστουγέννων καὶ τῶν Ἁγίων Θεοφανείων μία ἐπισήμανση υἱικῶς καὶ παραινετικῶς πρὸς τούς ὑψηλά καὶ χαμηλά ἱσταμένους στὴν Ἱεραρχία.  Αἰτοῦμαι στοὺς ἔχοντας τό καθῆκον τῆς διαποίμανσης τοῦ Ὀρθόδοξου ποιμνίου νά μή στερήσουν τόν καθαγιασμό τῶν ὑδάτων θαλάσσης, ποταμῶν, λιμνῶν κ.ἄ. Διότι ἀκούγεται καὶ γράφεται ὅτι θὰ περιοριστοῦν μόνο στοὺς Ἱερούς Ναούς .....!!!!

☦«Χριστός γεννάται και πεπτώκασι δαίμονες» και Tο χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου. ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Το σκοτάδι χαίρεται λίγο ακόμα πριν ξημερώσει για τα καλά στην Ελλάδα.

"από την στιγμή που έχουμε απλανείς αγίους πατέρες και τι πατέρες!! σαν τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή δεν έχουμε κανένα φόβο , μόνο ελπίδα και πίστη, ότι καλό γίνεται είναι ευλογημένο και δεν πάει χαμένο"

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ευχαριστούμε την καλή φίλη και αξιόλογη φιλόλογο Ε.Τ που μας έστειλε το παρακάτω που δίνει μια ιδιαίτερη διάσταση στο όλο  σημερινό γεγονός σε σχέση με αυτά που ζούμε.

«Γνωρίζουμε όλοι για τις δύο σημαντικές τροπές του ηλίου, που ονομάζονται ηλιοστάσια και καθορίζουν την εναλλαγή των εποχών του έτους.

☦ Σε λίγες ημέρες θα ακούσουμε το «Άναρχος Θεός καταβέβηκεν»…..Εἶναι ὁ Χριστός ἄναρχος;

π. Δημητρίου Ν. Θεοδωροπούλου

Ἂν μοῦ πεῖτε ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι ἄναρχος, θὰ διαφωνήσω μαζί σας. Ἂν πάλι μοῦ πεῖτε ὅτι δὲν εἶναι, θὰ ρωτήσω· Τότε γιατί ψάλλουμε: «Τὸν συνάναρχον Λόγον Πατρὶ καὶ Πνεύματι…»[1]; Διαφωνῶ δηλαδὴ καὶ μὲ τὸ ναὶ καὶ μὲ τὸ ὄχι. Μὰ πῶς αὐτό;

Ἂς ξεκινήσουμε τὴν ἀπάντησή μας προσεγγίζοντας ἐτυμολογικὰ τὴν λέξη ἄναρχος. Ποιὸς εἶναι ἄναρχος; Αὐτὸς ποὺ δὲν ἔχει ἀρχή. Τί σημαίνει ἀρχή;

☦ Η ΨΥΧΡΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

π. Δημητρίου Μπόκου

Φτάσαμε ξανά στις ημέρες των Χριστουγέννων, που τις περιμένουν οι Χριστιανοί για να εκδηλώσουν μια πολύ κακή τους συνήθεια: Να δείξουν τη φιλανθρωπική τους διάθεση.

Μα, θα ρωτήσει κάποιος, είναι κακό πράγμα αυτό; Δεν πρέπει να έχουμε φιλάδελφα αισθήματα; Βεβαιότατα! Πού είναι λοιπόν το κακό; Στο ότι τα έχουμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα μόνο. Τον υπόλοιπο χρόνο οι φτωχοί δεν υπάρχουν για μας. Ζούμε αγνοώντας τους. Το πώς τα βγάζουν πέρα, το αν ζουν ή πεθαίνουν, μας απασχολεί από ελάχιστα έως καθόλου. Είναι πράγμα αδιάφορο για μας.

☦ Ο 26ος πιστός...

Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης, δρ. pd. Θεολογίας ΑΠΘ

Η απόφαση ελήφθη...

Η ΚΥΑ εκδόθηκε...

25 άτομα στους ενοριακούς ναούς...

50 στους μητροπολιτικούς...

Χριστούγεννα 2020...

Πρώτα ήταν διωγμός...

Τώρα είναι εμπαιγμός...