“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η Τουρκία εξαφανίζει το Καστελόριζο

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της τουρκικής ρηματικής διακοίνωσης-απάντησης στην Ελλάδα στον ΟΗΕ
Αθανασόπουλος Άγγελος 
Η Άγκυρα κατέθεσε την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη τη δική της ρηματική διακοίνωση με την οποία απαντά σε αυτή που είχε καταθέσει η Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου. Τι ακριβώς όμως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά; 

Παρέμβαση ΗΠΑ στην ΕΕ για την Ελλάδα, αδιέξοδο με Τρόικα…

Πληροφορίες θέλουν στο παρασκήνιο της διεθνούς κρίσης να έχει εκδηλωθεί αμερικανική παρέμβαση μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντικείμενο την αποδοχή των προτάσεων Σαμαρά για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από την Αθήνα δεν είναι καλά…Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από κυβερνητικούς και μη κύκλους, δίνουν την εντύπωση ότι η κατάσταση με την Τρόικα δείχνει να έχει περιέλθει σε κρίσιμο σημείο. 

ΟΝΟΜΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΝΤΙΦΙΚΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ "ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ"

Ο πρώτος ποντίφικας από τη Λατινική Αμερική είναι γεγονός!Ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο εξελέγη από το κονκλάβιο να ηγηθεί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο 76χρονος θα ονομαστεί Πάπας Φραγκίσκος και είναι ο 266ος κατά σειρά ποντίφικας, της Εκκλησίας του 1,2 δισ. πιστών. Το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα των φαβορί, ενώ θεωρείται πνευματικό τέκνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'. 

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Από την πρώτη στιγμή που η Κωνσταντινούπολη έπεσε στους Οθωμανούς και ο Μωάμεθ ο Φατίχ εισήρθε καβάλα στο άσπρο άλογό του στην Αγία Σοφία, (όπου επί αρκετή ώρα, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, έμεινε ακίνητος να κοιτάζει με έκσταση τον Παντοκράτορα στον τρούλο ενώ η εντυπωσιακή αυτή σκηνή έχει αποθανατιστεί και σε μια τουρκική ιστορική κινηματογραφική ταινία), ο μεγάλος αυτός ναός της Ορθοδοξίας έγινε το επίκεντρο διαφόρων μύθων και θρύλων που κυκλοφορούσαν ανάμεσα στους κατακτητές...προκαλώντας ένα έντονο δέος για το μεγαλούργημα αυτό της Ορθοδοξίας που τώρα το είχαν περικυκλώσει  οι τέσσερις οθωμανικοί μιναρέδες. Τα τελευταία χρόνια όμως ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και φόβου για τα μελλούμενα.

Η Τουρκία απειλεί με τη διενέργεια ερευνών στην περιοχή του Καστελόριζου και ετοιμάζεται να βγάλει και το Στόλο στο Αιγαίο

Η Τουρκία θέλει το μισό Αιγαίο και απειλεί με «casus belli» για την ελληνική υφαλοκρηπίδα
Τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, που αποτελεί πάγια επιδίωξη της, αλλά σε συνδυασμό τώρα και με σαφή συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, αξιώνει η Τουρκία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πώς μετά τη χθεσινή κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης ετοιμάζεται να βγάλει και το Στόλο στο Αιγαίο προγραμματίζοντας μεγάλη κλίμακας ασκήσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις της, ενώ απειλεί και με τη διενέργεια ερευνών στην περιοχή του Καστελόριζου.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Θα διασφαλίσουμε όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας !...Πώς δηλαδή;

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με την αποστολή ρηματικής διακοίνωσης της Τουρκίας στον ΟΗΕ ! ...Αλλά με ποιό τρόπο  και πως θα απαντήσει στην άμεση απειλή Πολέμου που η Τουρκία μας εκτόξευσε ; Η Τουρκική ρηματική διακοίνωση, όπως εξάλλου αναμενόταν, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις Ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Πως πιάνουν σειρά στην Ταϋλάνδη......

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!!!

ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΝΥΦΕΣ: Το εξαιρετικό βίντεο του Al Jazeera που έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο!

Τα Ενωμένα Έθνη προειδοποιούν ότι μεταξύ 2011 και 2020 πάνω από 150 εκ. ανήλικα κορίτσια θα έχουν γίνει νύφες, δηλαδή 14 εκ. τον χρόνο ή 39.000 την ημέρα. Και σύμφωνα με τα στοιχεία τα 50 εκ. εξ αυτών θα είναι κάτω των 15 ετών. Φυσικά πρόκειται για...ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και ευαίσθητο θέμα, καθώς στην υποσαχάρια Αφρική και την νότια Ασία, οι ανήλικες νύφες είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. 

Καταγγελία Σοκ Διευθύντριας δημοτικού: Έχουμε σκελετωμένους μαθητές που τρέμουν από την πείνα ... !!!

Μια συγκλονιστική επιστολή προς όλους τους συναδέλφους της έστειλε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Γόμφων Τρικάλων Αικατερίνη Νικολαϊδου, σύμφωνα με το trikalavoice.gr. Η διευθύντρια καλεί όσους μπορούν να βοηθήσουν υποσιτισμένους μαθητές του σχολείου και συγκεκριμένα περιγράφει την κατάσταση ενός 6χρονου παιδιού που όπως λέει είναι «σκελετωμένο καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα».

Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας

Παρουσία 500 και πλέον φιλάθλων μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας των Παλαιμάχων του ΑΟ Η ΘΗΒΑ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας  (Αρωγή, Τράπεζα Αγάπης Θηβών, Γηροκομεία   κ.λ.π. ).

Πληρώσαμε 11.400.000 ευρώ το site του "ΑΘΗΝΑ 2004" !!!

Κρατηθείτε!!! Θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Η επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 κόστισε…11.400.000 ευρώ!
Αν δεν ξέρετε από τις τιμές που επικρατούν στο ίντερνετ, θα σας πούμε το εξής. Εμείς για το planet-greece και το στήσιμό του, δεν έχουμε πληρώσει ούτε ευρώ. Ένα μεγάλο site θα πλήρωνε σε μια εταιρία για το στήσιμό του... το πολύ 10.000 ευρώ. Το θέμα δεν είναι μόνο η απίστευτη σπατάλη χρημάτων των Ελλήνων πολιτών. Αλλά και το πόσο τόπο τελικά έπιασε το πέταμα των χρημάτων. Που είναι σήμερα το site των 11 και μισό εκατομμυρίων; Χάθηκε!!!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι μας απειλούν με πόλεμο!

Ρηματική διακοίνωση Τουρκίας στον ΟΗΕ - Απειλεί με πόλεμο για υφαλοκρηπίδα
Η Τουρκία πριν από λίγο προχώρησε στην κατάθεση ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας.