“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΥΣΣΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού
Οι Καππαδόκες Πατέρες είναι οι θεμελιωτές της Θεολογίας της Εκκλησίας μας, διότι κατόρθωσαν να διατυπώσουν με ακρίβεια το ορθόδοξο δόγμα, το οποίο είναι συνώνυμο με τη σωτηρία μας. Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης, μια πραγματικά μεγάλη εκκλησιαστική φυσιογνωμία του 4ου μ. Χ. αιώνος, ο οποίος έβαλε τη δική του σφραγίδα στη διατύπωση των σωστικών αληθειών της χριστιανικής μας πίστεως.
Γεννήθηκε το 332 στη Νεοκαισάρεια του Πόντου και ήταν αδελφός του Μ. Βασιλείου. Από την ευσεβή οικογένειά του είχε πάρει τις πνευματικές του καταβολές και την ισχυρή πίστη του στο Θεό. 

Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

«LGBT DRAG QUEEN», Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ… ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ-GΕY!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Παρόμοια έγιναν και στις μέρες του Λωτ: Έτρωγαν, έπιναν, αγόραζαν, πουλούσαν, φύτευαν, έχτιζαν. Mα την ίδια μέρα που βγήκε ο Λωτ από τα Σόδομα, έβρεξε φωτιά και θειάφι από τον ουρανό και τους αφάνισε όλους. Tα ίδια θα γίνονται και την ημέρα εκείνη, που ο Γιος του Aνθρώπου θα φανεί. Tην ημέρα εκείνη, αυτός που θα βρίσκεται πάνω στην ταράτσα και τα πράγματά του μέσα στο σπίτι, να μην κατέβει για να τα πάρει. Eπίσης κι αυτός που θα είναι στο χωράφι, να μη γυρίσει πίσω. Nα θυμάστε τη γυναίκα του Λωτ.» Λουκάς 17 : 28-32.

Η ΡΩΣΙΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η γνωστή μας ήδη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, «ξαναχτύπησε» την Τουρκία με πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στα τουρκικά ΜΜΕ!
Η Μαρία Ζαχάροβα κατήγγειλε με ανοιχτό και έντονο τρόπο την Τουρκία ότι είναι ο βασικός και κύριος υπεύθυνος για τους δεκάδες πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκουν οικτρό θάνατο στα νερά του Αιγαίου, όπου τους ρίχνουν με ασυνείδητο και εγκληματικό τρόπο οι Τούρκοι δουλέμποροι με την βοήθεια της ίδιας της τουρκικής ακτοφυλακής για να κολυμπήσουν μέχρι τα ελληνικά νησιά.

ΚΑΙ άλλη πληροφόρηση για την Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη του Πούτιν στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Όταν πρόκειται για  ανεπίσημη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας  και δη στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ η πληροφόρηση δίνεται με το σταγονόμετρο.
Έτσι και σε εμένα μου ήρθαν ¨σταγόνες πληροφοριών¨ για την επίσκεψη αυτή που έγινε κοντά στα δικά μας Χριστούγεννα.

Άγιος Παΐσιος: Αποταμίευση στον Ουρανό

–Γέροντα, στενοχωριέμαι, όταν οι άλλοι δεν έχουν καλή γνώμη για μένα. 
–Καλά πού μου το είπες! Από σήμερα θα κάνω ευχή οι άλλοι να μην έχουν ποτέ καλή γνώμη για σένα, γιατί αυτό σε συμφέρει, καλό μου παιδί. 

Τεράστιο πετρελαιοφόρο κοίτασμα στο βόρειο Αιγαίο "κυκλώνει" η Αγκυρα με 11 αεροναυτικές ασκήσεις το 2016

17 ΕΚΑΤ. ΒΑΡΕΛΙΑ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜEΝΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 1 ΔΙΣ. ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ
του Χρήστου Μακρή
Με πολύ προσοχή μελετούν οι επιτελείς του ΓΕΝ τις τουρκικές κινήσεις στο βόρειο Αιγαίο, ειδικά μετά τις πρόσφατες ΝΟΤΑΜ και NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα και οι   οποίες είτε "περικυκλώνουν" τος περιοχές των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής της Θάσου, είτε κινούνται πολύ δυτικότερα από αυτές, δημιουργώντας έναν επικίνδυνο άξονα με εξαιρετικά σαφή πρόθεση: Την συνδιαχείριση της περιοχής και των πλούσιων πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων.

ΕΚΕΙ θέλουν να ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ… στο Βόρειο Αιγαίο και η ΠΑΝΑΓΙΑ Βοήθεια μας.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Περιβλέπουσα το Βόρειο Αιγαίο


Με  τα δύο παραπάνω  αλλεπάλληλα  άρθρα μας πριν ένα μήνα και πριν εκδοθούν οι γνωστές τουρκικές ΝΟΤΑΜ  και έχοντας γνώση από χρόνων  της γεωπολιτικής  και ενεργειακής  αξίας της  συγκεκριμένης  περιοχής  προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε λογικούς προβληματισμούς τόσο στους αναγνώστες ,όσο και στους κατ εξοχήν υπεύθυνους  μέσα στα πλαίσια της αγάπης μας για την φιλτάτη πατρίδα και για την προάσπιση του μείζονος Εθνικού Συμφέροντος.