“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

☦ ΔΕΟΣ και ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ - ο Γέροντας που είπε τον Δεκέμβριο ότι από τον Ιανουάριο θα έχουμε προβλήματα με τον τούρκο κοιμήθηκε σήμερα με τον εξής θαυμαστό τρόπο.

Την θλιβερή αλλά και αναστάσιμη αυτή  είδηση  την μάθαμε πριν λίγο, όπως τυχαίνει να μας γνωστοποιούν  τόσα έκτακτα ΣΗΜΕΙΑ που συμβαίνουν σε πολλά μέρη της  Ελλάδος μας αυτές τις ώρες  - ΚΥΡΙΟΣ ΟΙΔΕ

Ο ηλικιωμένος Γέροντας είχε βγει τις ημέρες πριν τις γιορτές και επισκέφτηκε οικίες πνευματικών του παιδιών επευλογώντας τις εστίες τους και ενθαρρύνοντας τους σε όσα δύσκολα βιώνουν.

☦ ΤΟ ΦΩΣ ΑΝΕΤΕΙΛΕ

π. Δημητρίου Μπόκου

Από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα μεσολαβεί μόλις ένα δωδεκαήμερο. Από τη Γέννηση όμως του Χριστού μέχρι τη Βάπτισή του πέρασαν τριάντα χρόνια. Γι’ αυτό και διαβάζουμε στην ευχή του Μεγάλου Αγιασμού ανήμερα των Φώτων: «Εν μεν τη προλαβούση εορτή νήπιόν σε είδομεν, εν δε τη παρούση τέλειόν σε ορώμεν, τον εκ τελείου τέλειον επιφανέντα Θεόν ημών». Στην προηγούμενη γιορτή, λέμε, σε είδαμε νήπιο, ενώ στην παρούσα σε βλέπουμε τέλειο, ώριμο άνθρωπο, στην πλήρη σου ανάπτυξη, και τέλειο Θεό. Ο εορτολογικός χρόνος συντέμνει, όπου δει, τον πραγματικό χρόνο των θείων γεγονότων χωρίς κανένα πρόβλημα.

☦ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΚΗΔΕΙΕΣ ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ.