“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΟΛΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ π. ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ

Στις 15 Ιουλίου 1990, ημέρα Κυριακή, το πρωί, μόλις ο πατήρ Ιάκωβος κατέβηκε από το κελλάκι του στο ναό για τη Θεία Λειτουργία περιέγραψε μέσα στο Ιερό με πρόσωπο εκστατικό σε Πατέρες της Μονής του όσα ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος «πνευματικώ τω τρόπω» του είχε πει τη νύκτα που πέρασε – «ο Θεός οίδεν» - εμπρός στην Ιερή λάρνακα με το αδιαλώβητο σκήνος Του στο Ναό του στο Προκόπι :

Σουλτάνος ή μπακάλης;

Ρ.Τ. Ερντογάν κάθεται σε ένα σκαμνάκι μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ, δίπλα στα ψυγεία και ανάμεσα σε απορρυπαντικά και αλλαντικά αναμένοντας να περάσει η «καταιγίδα» που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο ίδιος όταν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας. (φωτο από  defencenet.gr)
Τι βλέπουν τα μάτια μας, τι θωρεί ο λογισμός μας;
Ο μεν λογισμός μας είναι κοντά στα αθώα θύματα  και τις οικογένειες των τούρκων εργαζομένων που έχασαν με τραγικό τρόπο τις ζωές τους μέσα στις στοές του ορυχείου στην περιοχή Σομά.

Το κλείσιμο των ΣΤΕΝΩΝ στις Συμπληγάδες της Μυθολογίας;

Οι Συμπληγάδες ή Κυανέες ή Πλαγκτές ή Σεντρομάδες Πέτρες ήταν στη μυθολογία δύο απόκρημνα βράχια το ένα απέναντι στο άλλο στο μέρος όπου τελείωνε ο Βόσπορος κι άρχιζε ο Εύξεινος Πόντος.
Οι πέτρες ανοιγόκλειναν, μια πλησίαζαν μεταξύ τους και μια απομακρύνονταν, μ' αποτέλεσμα να εμποδίζουν τα πλοία να περάσουν και να τα συντρίβουν. Οι Συμπληγάδες Πέτρες ακινητοποιήθηκαν από τότε που πρόφτασε να περάσει ανάμεσά τους ο Ιάσονας με τους άλλους Αργοναύτες http://www.bookia.gr/

Με μια τροπολογία το Δημόσιο απεμπόλησε τα έσοδά του από τον ορυκτό πλούτο και οδηγεί σε κλείσιμο τη ΛΑΡΚΟ

Η κατάργηση των άρθρων 85Α, 85Β και 85Γ του Ν.Δ. 210/1973 «Περί Μεταλλευτικού Κώδικος» έγινε με δυο γραμμές μιας τροπολογίας στο σχέδιο νόμου «Απλούστευση της αδειοδότησης για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» και πέρασε, όπως λέγεται, «νύχτα». Τόσο νύχτα που κανείς δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που καταργήθηκε και τι συνέπειες θα έχει η κατάργησή του. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να το εξηγήσουμε, για να γίνει αντιληπτό για τι είδους «αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου» μιλάμε σ’αυτή τη χώρα. Οι Έλληνες θα καταλάβουν τι συνέβη όταν έρθει η στιγμή να πωληθεί η ΛΑΡΚΟ.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η Τουρκία «χοντραίνει» το παιχνίδι των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο σε μια αμφισβητουμένη περιοχή μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ελληνικής ΑΟΖ που περιλαμβάνει και την νήσο Καστελόριζο, καθώς με μια νέα προκλητική κίνηση προχωρούν στην εγκατάσταση μόνιμης πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου αδιαφορώντας για τις όποιες, ουσιαστικά ανύπαρκτες, ελληνικές η κυπριακές αντιδράσεις.

"Δολοφόνε παραιτήσου"! Ο κυνικός Ερντογάν γιουχάρεται - ΒΙΝΤΕΟ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες το πλήθος φωνάζει στον Ερντογάν “παραιτήσου”. Κι αυτό κάνει ότι μπορεί για να δείξει ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα. 
Όπως έγραψε το Onalert στο ορυχείο που χάθηκαν εκατοντάδες εργάτες ίσως να θαφτεί και το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Ερντογάν.