“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

☦ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ «για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Σχόλιο Θ.Π.: Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΚΤΑΚΤΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΣΤΟ ΩΜΟΦΟΡΙΟ ΤΗΣ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΓΗ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ. ΑΜΗΝ.

☦ Ιησούν ανάπνεε, Ιησούν έκπνεε, και τότε γνώσει τι εστιν Ιησούς!

Όταν ο Χριστός ζη μέσα σου, μη φοβού τίποτε. Δια να ζη μέσα σου ο Χριστός χρειάζεται ταπείνωσις πολλή. Πίπτε νοερώς εις τους αχράντους Του πόδας και κλαίε:

Ιησού μου, Συ μου μένεις πλέον εις αυτήν την ταπεινήν ζωήν μου, ως φως και ζωή, δείξόν μου το πνευματικόν Σου κάλλος, όπως εμπλησθώ Θείου έρωτος και δράμω κατόπιν του μύρου Σου και κράξω… «εκολλήθη η ψυχή μου οπίσω Σου, εμού δε αντελάβετο η δεξιά σου» (Ψαλμ. 62,9 ).

☦ «Τα δάκρυα για τους νεκρούς εξατμίζονται, τα λουλούδια μαραίνονται, αλλά η προσευχή ανεβαίνει ως τον θρόνο του Θεού» Ιερός Αυγουστίνος

☦ «Εάν είσαι σιωπηλός, θα εύρης ανάπαυσι σε όποιον τόπον και αν κατοικήσης» Αββάς Ποιμήν

☦ Με τον εκκλησιασμό μεταφερόμαστε από τη γη στον ουρανό! (Αγ.Ιωάννου Χρυσοστόμου)

Θ.Π.: ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ…..

«Όπως ένα λιμάνι χωρίς ανέμους και κύματα παρέχει μεγάλη ασφάλεια στα πλοία που αγκυροβολούν εκεί, έτσι ακριβώς και ο οίκος του Θεού, σαν από κάποια θύελλα εξαρπάζει από τα κοσμικά πράγματα όσους μπαίνουν σ’ αυτόν και τους επιτρέπει να σταθούν με μεγάλη γαλήνη και ασφάλεια και να ακούνε τα Θεία λόγια.