“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Δόξα τῶν Θεῶ τὸ καταξιωσάντι μὲ τελέσαι τοιοῦτον ἔργον. Νενίκηκα σὲ Σολομῶν»

Τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, 27 Δεκεμβρίου 537
Η Αγία Σοφία είναι το πρώτο κτίσμα που "χτυπάει" στο βλέμμα του ταξιδιώτη, καθώς εισέρχεται από την Προποντίδα. Το ξεχωριστό αυτό σημείο είχαν επιλέξει για να χτίσουν τους ναούς τους, αιώνες πριν από τους Βυζαντινούς, οι ειδωλολάτρες. Ο πρώτος ναός της Αγίας Σοφίας θεμελιώθηκε από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ. όταν ονόμασε τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η ανέγερση του ναού ολοκληρώθηκε από τον γιο του Κωνστάντιο και τα εγκαίνια έγιναν το 346.

H χθεσινοβραδινή φωτογραφία της Αθήνας που σοκάρει !!!

Η Αθήνα θολή λόγω των καπνών από τα τζάκια αποτυπώνεται σε αυτή τη φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media προκαλώντας σχόλια για την οικονομική κατάσταση των Αθηναίων. Η φωτογραφία αναπαράγεται σε όλο και περισσότερα προφίλ στο facebook με την εξής σημείωση του Γιάννη Λάριου (Υianni Larios) που ανήρτησε πρώτος τη φωτογραφία: «Η Αθήνα της ντροπής. Σημερινή φωτογραφία, πριν λίγο.

ΕΦΘΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΚΤΕΝΙ;

Γιορταστικές μέρες με άρωμα παράδοσης και ρωμιοσύνης και περιφέρομαι στα σοκάκια της όμορφης γενέτειρας παραθαλάσσιας Μακεδονίτισσας πόλης μου. Τα συναπαντήματα πολλά, αλλά οι ευχές φέτος είναι διαφορετικές. Το (( ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ)) φέρνει και μια άλλη φράση, το ((ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ)). Γιατί ρε παιδιά καλή λευτεριά ? τους ρωτάω όχι με έκπληξη, αλλά με διάθεση να εκμαιεύσω αυτόν τον ((γιορτινό)) πόνο που είναι ζωγραφισμένος στις θλιμμένες φυσιογνωμίες των φίλων και γνωστών.

Θα πληρώσουν μέχρι και οι …. πέτρες !!!

«ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ» ΕΙΣΟΔΗΜΑ! Θα φορολογούν τους ανέργους με 22% από το πρώτο ευρώ!
Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι. Θα βάλουν τους άνεργους να πληρώνουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ με το φανταστικό “τεκμαρτό” εισόδημα. Πως φαίνεται ότι οι υψηλόμισθοι πολιτικοί μας δεν δίνουν δεκάρα για τους συνανθρώπους τους. Προσποιούνται ότι δεν ξέρουν ότι οι γονείς ζουν τα άνεργα παιδιά τους, και ότι το σπίτι που είναι στο όνομά τους είναι γονική παροχή. Προσποιούνται ότι το 26% των ανέργων,είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν να…. βρουν δουλειά στον παράδεισο που δημιούργησαν. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Θα γεμίσουν τον κόσμο με ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα τους πάρουν τα σπίτια.

Μετά την εξαφάνιση των εισοδημάτων έρχονται οι καταθέσεις και τελικά τα ακίνητά μας

Ο κόσμος έχει στεγνώσει από ρευστό. Εκτός από τις αναγκαίες και πιεστικές αγορές συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών, τίποτε άλλο δεν κινείται για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Για να πληρωθούν οι όλο και πιο πολύ αυξανόμενοι (όσο δεν αντιδρά ο λαός) φόροι και τέλη, ο κόσμος οδηγείται στο να...κάνει ήδη αναλήψεις από τα όποια χρήματα έχει ακόμα στις τράπεζες. Μετά την σκληρή εσωτερική υποτίμηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οδήγησαν στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, τώρα περάσαμε στη μείωση των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την πληρωμή φόρων και για επιβίωση.

Αξίζει να το δείτε: Ένας Καταλανός γράφει τις ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά!

Εμείς πια τα αγνοούμε. Στο σχολείο τα θεωρούσαμε περιττό βάρος και κάναμε τα πάντα για να τα αποφύγουμε. Παρόλα αυτά στο εξωτερικό φαίνεται ότι τα εκτιμούν και με το παραπάνω. Τα Αρχαία Ελληνικά είναι όπως φαίνεται μία αθάνατη γλώσσα. Και πολύ γοητευτική επίσης. Ένας Καταλανός την έχει επιλέξει για να γράφει τις ειδήσεις και να ενημερώνει το κοινό του το οποίο φαίνεται ότι εκτιμά την επιλογή και την προσπάθειά του. Δείτε εδώ και ΔΙΑΔΩΣΤΕ το εκπληκτικό site του Καταλανού