“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Περιγραφή και σχολιασμός της εικόνας των Εισοδίων

Απόσπασμα από την εργασία: Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (των εκπαιδευτικών: πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου-πρεσβυτέρας Χαρούλας Τσουλιάη)
H  είσοδος της Θεοτόκου στο  Ναό  είναι το  προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους, η  προκήρυξη της σωτηρίας των ανθρώπων, η προαγγελία του Χριστού και η  πραγματοποίηση του  σχεδίου της θείας Οικονομίας για  την σωτηρία  του Κόσμου. Αυτά διακηρύσσει το Απολυτίκιο  της εορτής: «Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον και της των ανθρώπων σωτηρίας ηπροκήρυξις. Εν Ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν· Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Λόγος εις τα Εισόδια της Θεοτόκου - Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς

«..Εάν το δένδρο αναγνωρίζεται από τον καρπό, και το καλό δένδρο παράγει επίσης καλό καρπό, η μητέρα της αυτοαγαθότητος, η γεννήτρια της αιώνιας καλλονής, πως δεν θα υπερείχε ασύγκριτα κατά την καλοκαγαθία από κάθε αγαθό εγκόσμιο και υπερκόσμιο;
Διότι η δύναμη που καλλιέργησε τα πάντα, ο προαιώνιος και υπερούσιος Λόγος, από ανέκφραστη φιλανθρωπία και ευσπλαχνία για χάρη μας θέλησε να περιβληθεί τη δική μας εικόνα, για να ανακαλέσει τη φύση πού σύρθηκε στον Άδη και να την ανακαινίσει, γιατί είχε παλαιωθεί και να την αναβιβάσει προς το υπερουράνιο ύψος της βασιλείας και θεότητός του.

Αγίου Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου. Η μετά θάνατον ζωή

- Ξέρεις τι εργόχειρο κάνουν εκεί στον Ουρανό; Συνέχεια δοξολογούν τον Θεό.
-Γέροντα, γιατί το σώμα Του νεκρού λέγεται «λεί­ψανο»;
-Γιατί είναι ό,τι μένει εδώ στην γη από τον άνθρωπο μετά τον θάνατο. Ο κυρίως άνθρωπος, που είναι η ψυχή, φεύγει στον Ουρανό. Στην μέλλουσα Κρίση θα αναστήση ο Θεός και το σώμα, για να κριθή με αυτό ο άνθρωπος, γιατί με αυτό έζησε και αμάρτησε. Στην άλλη ζωή όλοι θα έχουν το ίδιο σώμα - πνευματικό σώμα-, το ίδιο ανάστημα, και οι κοντοί και οι ψη­λοί, την ίδια ηλικία, και οι νέοι και οι γέροι και τα μωρά, αφού η ψυχή είναι ίδια. Θα υπάρχη δηλαδή μια αγγελική ηλικία.

Ο Ανέστης Μαυροκέφαλος σχολιάζει την επίσκεψη της Γερόντισσας Ακυλίνας και τα θαύματα του Αγίου Παϊσιου

Ο Ανέστης Μαυροκέφαλος συνομιλεί με τον Δημήτρη Κολιό για τις μαρτυρίες και τα θαύματα του Οσίου Παϊσίου στο radiomax.gr

Η Τουρκία επανεξετάζει την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ! - Δηλώσεις ανώτατου συμβούλου του Ρ.Τ.Ερντογάν

Μια δήλωση που προδιαγράφει την επερχόμενη κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και στην βορειοατλαντική Συμμαχία  έκανε ανώτατος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Γιαλτσίν Τοπτσού, ένας εκ των κορυφαίων συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της συμμαχίας προς την Άγκυρα ως «βάναυση και επαίσχυντη»  δηλώνοντας ότι η παρουσία του μεγάλου τουρκικού έθνους σε αυτό το ίδρυμα το ΝΑΤΟ είναι πλέον αμφίβολη.

Είναι γεγονός : Ο Τούρκος παρεμβαίνει συνειδητά στην προφητεία του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Oι τούρκοι θέλουν να φέρουν τις προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ «στα νερά τους»   αλλά στο τέλος θα πνιγούν στα απόνερα των πράξεων τους.
Το ότι τις διαβάζουν καθημερινά τις προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ  και προσπαθούν να τις υπερκεράσουν είναι πλέον χειροπιαστό γεγονός.
Οι απεγνωσμένες γεωπολιτικές  κινήσεις τους τον τελευταίο χρόνο το δείχνουν έκδηλα.