“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

☦ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ ‘22

“… τον Φλεβάρη του ‘22 τότε που μιλούσαν όλοι στα κανάλια και έλεγαν πως έρχεται υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε όλες τις ηλικίες , πήγαμε λοιπόν τότε στον πατερούλη για να πάρουμε την ευχή του γιατί και η πίεση στην δουλειά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και λέγονταν πάρα πολλά εκείνο τον καιρό ακόμα και για πλήρη αποκλεισμό των ανεμβολίαστων. Όταν λοιπόν μπήκα μέσα στον Αι Γιώργη του έβαλα μετάνοια και κάθισα στην καρεκλίτσα την μπροστινή που είχε ακριβώς πίσω από το τραπεζάκι του, το οποίο είχε ανοίξει μπροστά από την δεξιά πλευρά του τέμπλου του ιερού ναού, για να διαβάζει εκεί τις ευχούλες του.. Μπήκα λοιπόν αμέσως στο θέμα και τον ρώτησα: 

☦ "παραλαμβάνονται οι Δίκαιοι για να δεηθούν για τις δικές μας δυσκολίες εδώ κάτω"

Συντετριμμένοι Πληροφορηθηκαμε  την  Κοίμηση  του  Πατρός Νικολάου   Μαυρονέρι Βοιωτίας ! ! ! Ο  Πνευματικός  μας  Πατέρας Ανεχώρησε  προς Κύριον. ! ! !  

☦ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Μέσα εις το νέφος των μαρτύρων και αγίων της πίστεώς μας, οι οποίοι έδωσαν την ζωήν των δια την αγάπην των προς τον Χριστόν, περιλαμβάνεται και η μορφή του αγίου Παντελεήμονος.

Νέος, γεμάτος σφρίγος και παλμόν, δύναμιν και θάρρος, εμαρτύρησε δια την Ορθόδοξον Πίστιν του. Με αποφασιστικότητα διεκήρυξε και διελάλησε την αλήθειαν της πίστεώς του εις όλους, όσοι κατά την εποχήν εκείνην ευρίσκοντο εις το βασίλειον του σκότους και του ψεύδους, της ειδωλολατρίας.

☦ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Σεβαστέ πάτερ, ἁγία γερόντισσα, ἐντιμότατοι ἄρχοντες, ἐλλογιμώτατοι ἱεροψάλτες, εὐλογημένε λαέ τοῦ Θεοῦ, ἐν μέσῳ ἡμῶν παρίσταται καί μᾶς εὐλογεῖ ἡ Ἁγία Παρασκευή, ἡ ὁσία παρθένος καί μάρτυς, ἡ θαυματουργός. Αἴγλη Θεοῦ φωτιζομένη, διέφυγε τῆς ἀπάτης τό σκοτάδι καί ἀστράφτει ἀνάμεσά μας, ὡς φερώνυμος ξακουστή νύμφη τοῦ Χριστοῦ. Παρέχει ἰάματα, ἰάσεις σέ σωματικές καί ψυχικές ἀσθένειες· κυρίως θεραπεύει τίς παθήσεις τῶν ματιῶν καί ἀνακουφίζει τίς καρδιές μας.

☦ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ