“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η γλυκιά παρηγορία της Παναγίας στον Γέροντα Παϊσιο

«…Στο Ασκητήριο της Αγίας Επιστήμης ο Πατήρ Παϊσιος έζησε έντονα και την μητρική στοργή της Παναγίας, η Οποία του εμφανίσθηκε σαν καλή Μητέρα, την παραμονή της ημέρας που κοιμήθηκε η κατά σάρκα μητέρα του. Ο Όσιος είχε ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο στην έρημο (σ.σ. του Σινά), και κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού υπέφερε πολύ, κάθε φορά που ερχόταν στο νου του ο σκληρός λόγος που της είχε πει, όταν την αποχαιρετούσε:

Brexit και φονικός Κορονοϊός διαλύουν την Ευρωπαϊκή συνοχή; συνεχίζει να επιβεβαιώνεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;

Παράδοξη η συγκυρία της σύμπτωσης της εξόδου της Αγγλίας από την ΕΕ και της εμφάνισης της  φονικής επιδημίας από την Κίνα; Όταν το 2016 η Αγγλία με δημοψήφισμα αποφάσισε να βγει από την ΕΕ όλοι μας θυμηθήκαμε τα λεγόμενα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ . Στα επόμενα χρόνια μέχρι και χθες την 31η   Ιανουαρίου του 2020 με τα σκαμπανεβάσματα της συμφωνίας αποχώρησης της Μεγ. Βρετανίας από την ΕΕ πολλοί αμφέβαλαν αν η προφητεία του ΑΓΙΟΥ θα επιβεβαιωθεί. Σήμερα όχι μόνο επιβεβαιώνεται αλλά και τρέχει με τις σημερινές εξελίξεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μέσα στα δρώμενα της παγκοσμιοποίησης τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ και πρόσφατα η Μεγ. Βρετανία είναι έτοιμες να ακολουθήσουν πλάνα εθνικού απομονωτισμού (στην ενέργεια, στην οικονομία, στην γεωργική και βιομηχανική παραγωγή). Αυτό συμβαίνει την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες ενώ τρέχουν με χίλια μέσα στην παγκοσμιοποίηση, αυτές οι δυο χώρες που φορούν ζώνες ασφαλείας  σαν να πατούν φρένο και έτσι οι υπόλοιποι που δεν φορούν  να εκσφενδονίζονται.

«Νῦν ἀπολύεις τόν δοῦλον σου δεσπότα»

Γράφει ὁ Ἀρχιμ. Ἰωήλ Κωνστάνταρος
Οἱ τα πάντα καλῶς διαταξάμενοι πνευματοκίνητοι ἅγιοι Πατέρες μας, ὅρισαν, μέσα στόν λειτουργικό της κύκλο, ἡ Ἐκκλησία μας νά ἑορτάζει τήν 2α Φεβρουαρίου τήν ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου ἠμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ.
Αὐτό συμβαίνει διότι ἡ εὐλογημένη αὐτή ἡμέρα εἶναι ἡ τεσσαρακοστή ἀπό τήν 25η Δεκεμβρίου, πού ἑορτάζεται ἡ κατά σάρκα Γέννηση τοῦ Κυρίου. Καί ὅπως ὁ Ἰησοῦς ἐκπλήρωσε στή ζωή τοῦ ὅλα τα τοῦ Νόμου τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ἔτσι καί τώρα, σαράντα μέρες ἀπό τήν Γέννησή Του, προσφέρθηκε στό Ναό, σύμφωνα μέ τά καθιερωμένα, βάσει τῶν διατάξεων τοῦ Λευιτικοῦ (ΙΒ' κέφ.).

Όν αγαπά Κύριος παιδεύει

– Γέροντα, γιατί ο κόσμος υποφέρει σήμερα τόσο πολύ;

–Από την αγάπη του Θεού! Εσύ σαν μοναχή σηκώνεσαι το πρωί, κάνεις τον κανόνα σου, κάνεις κομποσχοίνια, μετάνοιες κ.λπ. Για τους κοσμικούς οι δυσκολίες που περνούν είναι ο κανόνας τους, οπότε εξαγνίζονται μ’ αυτές.

Τους κάνουν μεγαλύτερο καλό από την κοσμική καλοπέραση, η οποία δεν τους βοηθάει ούτε να πλησιάσουν στον Θεό, ούτε να αποταμιεύσουν μισθό ουράνιο. Γι᾿ αυτό πρέπει να τις δέχονται ως δώρα από τον Θεό.

ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ στην Κίνα: με drone «κυνηγούν» τους ανθρώπους να φορέσουν μάσκες.

Φώτο από Xinhua News Agency
Οι Κίνα πριν από λίγο ζήτησε βοήθεια από την Ευρώπη στο θέμα της επάρκειας των υγειονομικών προμηθειών που έχει σοβαρή έλλειψη.
Τα πράγματα γίνονται σοβαρά και πλήττονται τώρα οικονομικές σχέσεις και γεωπολιτικές θέσεις. Ακόμα δεν είδαμε τίποτε καθότι κάθε μέρα ξημερώνουμε με νέες εκπλήξεις
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το να σταματούν οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες τις πτήσεις από και προς την Κίνα ακόμα και σε περιπτώσεις επαναπατρισμού ξένων υπηκόων στα μέρη τους , δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης και της ιδιαζούσης φονικής αυτής επιδημίας που μπορεί με την εξέλιξη να θεωρηθεί πανδημία.