“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ἀπό τήν προσευχή παίρνουμε κουράγιο κ. Φίλη ! [ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ]

Ὁ Ὑπουργός Παιδείας κ. Φίλης, πού συνεχῶς «βάλλει κατά ριπάς», κυρίως σέ θέματα Ὀρθόδοξης πίστης καί ζωῆς, μᾶς «διαφώτισε» ὅτι: «δέν εἶναι» -δά- «καί ἁμαρτία μιά μέρα νά μήν ξεκινήσει μέ προσευχή στό Σχολεῖο» ! Και «ἄς μήν ἔχουμε καί τόση ὁμοιομορφία», «δέν θέλουμε φετφάδες». ( ΥΟUTUBE…..)

ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ «ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ» ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ

Αρνητική η απάντηση της Μόσχας στον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ήρθε πολύ αργά και είναι "πολύ λίγη" η απολογία σου»

του Βασίλη Καπούλα
Αρνητική είναι η απάντηση της Ρωσίας στην απολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς με δηλώσεις δύο ανώτερων Ρώσων αξιωματούχων η Μόσχα διαμηνύει πως πρέπει να γίνουν ακόμα πάρα πολλά. Και αυτό είναι λογικό γιατί η Τουρκία εμπλέκεται και στην Ουκρανία, Κριμαία, Μαύρη Θάλασσα....
Είναι πλέον φανερό πως η Ρωσία θα παίξει την Τουρκία σαν το σκύλο με τη γάτα μέχρι να πάρει αυτά που θέλει τα οποία δεν θα είναι και λίγα... Η Τουρκία έπαιξε και έχασε και πλέον η πλήρη υποταγή της είναι μονόδρομος.

ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

«Θεμέλιον ἄλλον οὐδεὶς δύναται θεῖναι παρὰ τὸν κείμενον, ὅς ἐστι Ἰησοῦς Χριστὸς» (Α΄ Κορ. γ΄11). «ἐποικοδομηθέντες τῷ θεμελίῳ τῶν ἀποστόλων καὶ προφητῶν». «Τῷ θεμελίῳ», λέγει, “τῶν Ἀποστόλων” καὶ οὐχὶ τοῦ Πέτρου, καθὼς παραφρονεῖ ἡ Παπικὴ Ἐκκλησία.Ἐὰν ὁ Κλήμης Ρώμης εἶναι διάδοχος τοῦ Πέτρου, διότι ἐχειροτονήθη ἀπὸ τὸν Πέτρο, τότε ὅσοι ἐπίσκοποι χειροτονήθησαν ἀπὸ τὸν Πέτρο εἶναι διάδοχοί του, καὶ ὄχι μόνο ὁ Κλήμης. Ὁ ἀπόστολος Πέτρος ἐχειροτόνησε τὸν Πάπα Κλήμεντα ἐπίσκοπο Ρώμης μόνο, καὶ ὄχι τῆς οἰκουμένης ὅλης. Ἐὰν ὁ θάνατος τοῦ Πέτρου ἔδωσε τέτοιο προνόμιο στὸν Πάπα νὰ εἶναι κεφαλὴ τῆς Ἐκκλησίας, καὶ μονάρχης ἐπάνω σὲ ὅλους τοὺς ἀρχιερεῖς καὶ εἰς τὰς Συνόδους, πολὺ περισσότερον πρέπει νὰ ἔχει αὐτὰ τὰ προνόμια ὁ Ἱεροσολύμων διὰ τὸν θάνατον τοῦ Χριστοῦ.

Γερμανοί βουλευτές κάνουν αγωγή στον Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου!

Γερμανοί βουλευτές, ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γνωστές προσωπικότητες της Γερμανίας γνωστοποίησαν σήμερα ότι υποστηρίζουν την αστική αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγγενείς δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην πόλη Τζίζρε στη νοτιανατολική Τουρκία και ενός βουλευτή του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Το «φυσάνε και δεν κρυώνει» οι Τούρκοι για το ρωσικό φ/α: Στρέφονται στον άνθρακα για να καλύψουν τις ανάγκες τους

Θ.Π.: ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ…. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ !!!
Η Τουρκία επενδύει δισεκατομμύρια στον άνθρακα υπό το φόβο της διακοπής παροχής του ρωσικού αερίου, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα αποτελέσει ένα ακριβό λάθος για τη χώρα και το κλίμα.
Η στρατηγική με ορίζοντα το 2030 έχει ήδη εγκριθεί από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν επιθυμεί η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας του να εξαρτάται από τη Μόσχα.

Ο Πρωτοκορυφαίος Απόστολος Παύλος και η Θεολογία του

του Κων. Α. Οικονόμου, δασκάλου
ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Κορυφαία θέση μεταξύ των αποστόλων του Κυρίου κατέχει και δίκαια ο Απόστολος Παύλος. Το κήρυγμα του Ευαγγελίου, μέσα από τη δική του φωνή και τα γραπτά του απλώθηκε πέρα από τα στενά όρια του Ιουδαϊσμού, ως τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου. Ας αποφύγουμε να μιλήσουμε για το γεγονός της μεταστροφής του, για τις περιοδείες του και το μαρτύριό του κι ας επικεντρωθούμε για λίγο στο θεολογικό του λόγο.

ΠΑΥΛΕΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ: Η Θεολογία του Αποστόλου Παύλου είναι επηρεασμένη από τέσσερις βασικούς παράγοντες:

Όταν τα Ελληνικά Απάτσι προσγειώνονται στο λιμάνι του Αποστόλου Παύλου τρομάζουν τους Νεοθωμανούς.

Φώτο: Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα πράγματα όμως τώρα αλλάζουν δραματικά και πρέπει να περιμένουμε ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ. Η φετινή χρονική συγκυρία μοναδική.
Το 5ο κατά σειρά air show (25-26 Ιουνίου)  πάνω από το στρατηγικό λιμάνι του Αποστόλου Παύλου της  Αν. Μακεδονίας μέσα στα εορταστικά πλαίσια των εκδηλώσεων για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ΠΟΛΗΣ  και της μνήμης του Αποστόλου των Εθνών που αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στο λιμένα αυτόν, ο οποίος λευτερώθηκε από τους τούρκους και βουλγάρους  ανήμερα των ημερών της εορτής  του.