“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακή Αʼ Λουκά: Η μεγάλη ψαριά (Αγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

(Λουκ. ε’ 1-11)
Δοτήρας κάθε αγαθού είναι ο Κύριος. Κι όλα τα δώρα του Θεού είναι τέλεια. Έχουν τέτοια τελειότητα, που κάνουν τους ανθρώπους να θαυμάζουν. Το θαύμα δεν είναι τίποτ’ άλλο, παρά ένα δώρο του Θεού, αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι θαυμάζουν τα δώρα του Θεού, λόγω της τελειότητάς τους.

Οι δαίμονες και οι παράδοξοι πετροβολισμοί

Το 1900 ένας νεαρός ζαχαροπλάστης από τη Θεσσαλονίκη, ο Αστέριος, μετανοώντας για την αμαρτωλή του ζωή, αποφάσισε να ντυθεί το μοναχικό σχήμα και να εγκαταβιώσει στην αγιορείτικη Μονή Διονυσίου.
Ως δόκιμο τον έστειλαν στο Μονοξυλίτη, μετόχι της μονής μέσα στο Άγιο Όρος. Οι γονείς του όμως από τη Θεσσαλονίκη, ανάστατοι και καταπικραμένοι από το διάβημα του γιου τους, κίνησαν γη και ουρανό για να τον … «σώσουν», να τον ξαναφέρουν δηλαδή στο κόσμο! Δεν δίστασαν μάλιστα να ζητήσουν και τη βοήθεια του σατανά, καταφεύγοντας σε μαγείες.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Σε όλη την περιφέρεια εκείνη, από τη Νέα Σκήτη μέχρι τη Μεγίστη Λαύρα, έχουν πολλοί Πατέρες και ευλαβείς προσκυνητές χριστιανοί, αισθανθεί να αναδίνει ουράνια ευωδία και άρωμα μοσχολίβανου.
Από τη Σκήτη της Αγίας Τριάδος, τα λεγόμενα «Καυσοκαλύβια» ανεβαίναμε με τον αδελφό μου Παντελεήμονα Μοναχό, στα Κελλιά της Κερασιάς.
Στο σημείο πού λέγεται «Χαΐρι», σε μια στροφή του δρόμου, αισθανθήκαμε έντονη ουράνια ευωδία.

Κυριακή Α΄Λουκά: σχετικά με τη θαυμαστή κλήση των πρώτων μαθητών από τον Κύριο (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος)

(Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, κεφ. ε΄, χωρία 1 έως 11)
(Αποσπάσματα από την ομιλία ΙΔ΄ του αγίου Ιωάννου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου)
«καὶ λέγει αὐτοῖς· δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων».

(…)Και περπατώντας κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, που, με το όνομα το οποίο του έδωσε αργότερα ο Κύριος, ονομάστηκε Πέτρος και τον Ανδρέα τον αδελφό του. Έριχναν τα δίχτυα τους στη θάλασσα, σαν ψαράδες που ήσαν. «Ακολουθήστε με, τους είπε, και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων». Αυτοί λοιπόν, αφού άφησαν αμέσως τα δίχτυα, Τον ακολούθησαν.

(Ονοματολογικό) Μπακογιάννης Vs ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ= Ανυπόφορη Θλίψη

ΦΩΤΟ από http://ikivotos.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η νέα εποχή βρίσκεται σε απόγνωση, είναι στα τελευταία της και ψάχνει τρόπους έκφρασης και κοινωνικού πειραματισμού. Όταν θέλεις να ζυγίζεις δυο ανόμοια πράγματα όπως το χώμα με την ΦΩΤΙΑ ή έχεις νοητικό πρόβλημα ή το κάνεις εσκεμμένα για να προκαλέσεις αντίδραση;

Στην τράπεζα με τους Αρχιερείς ο ΠΑΠΑ – ΦΩΤΗΣ πήρε ένα πιάτο και το έβαλε στο στήθος του, όταν του είπαν τι σαλότητες κάνεις, είπε "να μην έχω και εγώ ένα εγκόλπιο σαν το δικό τους"

Είπαμε να ξεκινήσουμε με όμορφες στιγμές με τον γνωστό σε όλους μας  Παπα-Φώτη τον Λαυριώτη, αλλά οι απειλές του τούρκου κορυφώνονται τούτες τις ώρες. Για αυτό θα ξεκινήσουμε με αυτό που μας είπε την δεκαετία του 90, όταν τον ρωτήσαμε για τους γείτονες μας.
«τώρα μας συμφέρει να κάνουμε τον ψόφιο κοριό, ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα φέρει τα πράγματα έτσι που όταν μας επιτεθεί ο τούρκος θα έχει λύσσα αλλά όχι δόντια, μετά τα πράγματα  θα πάρουν από μόνα τον δρόμο τους» 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τον αγαπούσαν όλοι κληρικοί, αρχιερείς λαϊκοί γιατί είχε την εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ απλότητα με την οποία νουθετούσε.
Σε μια τράπεζα που παρατέθηκε μετά από μια πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ο Παπα- Φώτης βρέθηκε ανάμεσα σε Αρχιερείς . Πριν ακόμα σερβιρίσουν ο Παπα- Φώτης έλαβε ένα πιάτο και το έθεσε στο στήθος του και χαμογελώντας το έδειχνε σε όλους. Παραξενεύτηκαν όλοι και κάποιοι πήγαν να τον μαλώσουν