“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Διαψεύδονται οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν

Δεν εισήχθη σε νοσοκομείο ο τούρκος πρωθυπουργός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του
Το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εισήχθη σε νοσοκομείο λόγω στομαχικών διαταραχών την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο περί «ανυπόστατων ισχυρισμών». Οι φήμες σχετικά με την υγεία του Ερντογάν κυκλοφορούν συχνά στην Τουρκία, αφότου είχε χειρουργηθεί το 2011 για να αφαιρεθούν πολύποδες από το έντερό του.

Η Κοίμησις της Θεοτόκου: Άρθρο του Αλ. Παπαδιαμάντη (15 Αυγούστου 1887)

Η Κοίμησις της Θεοτόκου 

Άρθρο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851 – 1911), που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εφημερίς στις 15 Αυγούστου 1887.
 Μία των γλυκυτέρων και συμπαθεστέρων εορτών του χριστιανικού κόσμου είναι και η Κοίμησις της υπεραγίας Θεοτόκου, ην σήμερον εορτάζει η Εκκλησία. Ευθύς από των πρώτων μ.Χ. αιώνων, έξοχος υπήρξεν η τιμή και ευλάβεια, ην απένεμον οι χριστιανοί προς την Παρθένον Μαρίαν. Αλλ’ η σημερινή εορτή είναι η κατ’ εξοχήν μνήμη της Θεοτόκου, άτε την Κοίμησιν αυτής υπόθεσιν έχουσα.

«Ξεσηκωμός» στη Σάμο κατά του Παπανδρέου

«Τζέφρυ είσαι ανεπιθύμητος στην Σάμο, φύγε τώρα», γράφει το πανό που ύψωσε ομάδα κατοίκων - Ορισμένοι Σαμιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός - Κυκλοφόρησε αφίσα όπου το πρόσωπό του έχει παραμορφωθεί και μοιάζει με ζόμπι

Πως ξεφορτώνεις 3 τόνους μπαμπού σε 30 sec!

Συνεννόηση με τρομοκράτες; Όλα είναι πιθανά..!

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Οταν η αμερικανική κυβέρνηση, με απόφαση και εντολή του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, κλείνει δεκάδες πρεσβείες και προξενικά γραφεία στο εξωτερικό, και όταν ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου τηλεφωνούν στους διευθυντές εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων και θερμοπαρακαλούν να μην αποκαλύψουν πληροφορίες που αφορούν την τρομοκρατία, τότε η Αμερική, η μόνη υπερδύναμη, έχει τεράστιο πρόβλημα.
Προκάλεσε κάκιστη εντύπωση η δημοσιοποίηση από το CNN της κυβερνητικής έκκλησης, αλλά και η αποδοχή από το συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο της αυτολογοκρισίας του…

«Λευκή απεργία» από φύλακες στην Ακρόπολη!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ: Στις 06/08/2013 ημέρα Τρίτη, ήρθαν στο Πειραιά 4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 4.000 επιβατών το καθένα. Ο περισσότερος κόσμος που ταξίδευε με αυτά, αγόρασε εκδρομή για να επισκεφτεί την Ακρόπολη. Χονδρικά το σύνολο των επισκεπτών του μνημείου, στις 09.30 το πρωί περίπου, ήταν 10.000 άτομα.

Ομογενειακή Εφημερίδα στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «άδειασε»… ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας

Σε ότι αφορά τους «πιθηκίζοντες» μνημονιακών ΜΜΕ Ελλάδας, που… «πανηγυρίζουν» (!!!) γιά την επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον και τα χαζά τους περί δήθεν «στήριξης από Ομπάμα», η απλή λογική λέει: Αν οι ΗΠΑ θέλουν να «πάνε κόντρα» στην Γερμανία, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα, δεν θα κάνουν «πλάτες» σε… μνημονιακά “ξοφλημένα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που επέβαλαν αυστηρή λιτότητα, αλλά σε… αντιμνημονιακά.

Το φυσικό αέριο ανακατεύει την τράπουλα στην Ανατ. Μεσόγειο

Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΤΖΗ
Πολυεπίπεδη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, μετά την υπογραφή του «μνημονίου συναντίληψης» με τις ευχές και τη σφραγίδα των ΗΠΑ
Αν όπως λένε «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για θέματα ενέργειας, που υπέγραψαν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη στη Λευκωσία, είναι ένα μεγάλο βήμα προς το διακηρυγμένο στόχο μια ευρύτερης και πολυεπίπεδης συνεργασίας.

Εμπειρίες ενός γιατρού στο Άγιο Όρος...

-Πῶς ἀντιμετωπίζουν οἱ μοναχοὶ τὴν ἀρρώστια;
-Μὲ ὑπομονὴ καὶ καρτερικότητα. «Ἀσθένεια, Θεοῦ ἐπίσκεψη» λένε.
Μοῦ λέει μία μέρα ἕνας μοναχός: «Γιὰ νὰ μοῦ στείλει ὁ Θεὸς τὴν ἀρρώστια σημαίνει ὅτι μὲ θυμήθηκε κι ὅτι κάτι θέλει νὰ μοῦ πεῖ. Αὐτὸς ξέρει. Κι Αὐτὸς πού μοῦ τὴν ἔδωσε, Αὐτὸς καὶ θὰ μοῦ τὴν πάρει ἂν καὶ ὅποτε Ἐκεῖνος τὸ θελήσει».