“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

«Η λίστα του Σόϊμπλερ»

1. Αυτός ο χειμώνας είναι ντουμπλ φας, μισός με Σαμαροβενιζέλους και μισός αγκαλιά με την ελπίδα. Δεν λέω να ζεσταθώ με τίποτε όσο κι αν τρίβομαι πάνω στην ελπίδα 
2. Το κρύο είναι ίδιο και ο καιρός χειροτερεύει 
3. Ήρθαν οι λογαριασμοί φουσκωμένοι προς τα πάνω
4. Δεν υπάρχει σάλιο για να ενταχθώ στις 100 δόσεις 
5. Έκοψα το ένα από τα φάρμακα γιατί ως ανασφάλιστος δεν δικαιούμαι συμμετοχή 
6. Ίσως κάποτε τελειώσουν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες και έρθει η ανάπτυξη 

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που απειλεί τον ΥΕΘΑ;

"Απειλές" κατά Καμμένου από επιχειρηματία για το ρουσφέτι του υιού του; "Θα αλλάξω υπουργό"!
Η είδηση κάνει από το πρωί τον “κύκλο” της στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αν έχει ακόμη και ψήγμα αλήθειας είναι πολύ σοβαρή. Σύμφωνα μ΄ αυτή μεγαλοεπιχειρηματίας απαίτησε από τον Πάνο Καμμένο με απαράδεκτο τρόπο να μην μετατεθεί ο υιός του στα σύνορα από την Αθήνα όπου παρατύπως είχε τοποθετηθεί. 

Καυστικό σκίτσο Irish Times: “Παντού υπάρχει ένας ηλίθιος”

Μαρίνα Χατζηδημητρίου
Από την Ιρλανδία με αγάπη. Ένα σκίτσο για τη στάση της Ελλάδας
Στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το τελευταίο σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου Μάρτιν Τέρνερ. Ο Τέρνερ σχολιάζει την εμμονή της ευρωζώνης στη λιτότητα, ενώ περιγράφει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες ως πρόβατα.

Επεισόδιο στην Μεγαλόπολη από τον Γόρτυνος Ιερεμία

Ἐπεισόδιο δημιούργησε σήμερα Κυριακή τῆς Τυρινῆς ὁ Μητροπολίτης κ. Ἱερεμίας στόν Μητροπολιτικό Ναό τῆς Μεγαλοπόλεως καί ἀπέσπασε τά συγχαρητήρια τοῦ Ἐκκλησιάσματος γι᾽ αὐτό.
Ὁ Σεβασμιώτατος θά λειτουργοῦσε σέ κάποιο χωριό τῆς Ἐπαρχίας του, ἀλλά παρεκλήθη νά εὑρίσκεται στόν Ἱερό Ναό τοῦ ἁγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως γιά τό Μνημόσυνο τῶν 212 πατριωτῶν τῶν φονευθέντων ὑπό τῶν βαρβάρων κατακτητῶν.

Τα δύο παιδιά του Κολ που μας κυβερνούν: Η "καλή" Άνγκελα, ο "κακός" Βόλφι

Πώς βρέθηκαν στα πόστα τους Μέρκελ και Σόιμπλε
Μας κυβερνούν τα δύο... παιδιά του Χέλμουτ Κολ, η καλή Άνγκελα Μέρκελ και ο "σκληρός Βόλφι" Σόιμπλε! Τη διαπίστωση αυτή ερευνά αναλυτικά δημοσίευμα στο "Βήμα της Κυριακής", με αναλυτικές αναφορές στις προσωπικές ιστορίες όλων των πρωταγωνιστών της τελευταίας κρίσης: 

“Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια” είχε πει ο Τσώρτσιλ!

“Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί» ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ  
 Πόσο αλήθεια είναι άραγε; 

Η Παναγία και οι Αγιορείτες στην Δευτέρα παρουσία

Διήγηση Γέροντος Μαρκέλλου Καρακαληνού
Υπάρχει μία διήγηση για ένα συγκλονιστικό όραμα Σχετικά με τούς Αγιορείτες πατέρες και την Ύπεραγία Θεοτόκον, ή οποία εικονίζεται πολλές φορές και ως Ηγουμένη, ως Γερόντισσα του Αγίου Όρους, με την ράβδο και τον μανδύα Της. Αυτή επιστατεί, αυτή επαγρυπνεί, αυτή φροντίζει για τα παιδιά Της.  Είχε έλθει, λέει, ή Δευτέρα Παρουσία, ή Μέλλουσα κρίσις.
Ή Παναγία ως Ηγουμένη περνούσε από τα κοιμητήρια των ιερών μονών, από τις σκήτες, από τα ερημητήρια, απ’ όπου υπήρχαν τάφοι πατέρων. Καθώς περνούσε από τον τόπο της αναπαύσεως των πατέρων, κτυπούσε με την ράβδο Της τα μνήματα και ανασταίνονταν οι πατέρες!

“Mη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου …”

«Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι, ταχύ επάκουσόν μου. Πρόσχες τη ψυχη μου και λύτρωσαι αυτήν»  (Μέγα Προκείμενον – Ψαλμ. 68,18-19) 
Για μια ακόμη φορά, η χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας αξίωσε να εισέλθουμε στην ιερή περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ποιό είναι το νόημα αυτής της περιόδου; Το βρίσκουμε, αριστοτεχνικά εκφρασμένο, στο «Μέγα Προκείμενο» του εσπερινού, ένα από τα δύο Προκείμενα, που ψάλλουμε εναλλάξ στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς. Πρόκειται για δύο στίχους του 68ου Ψαλμού.