“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Άρθρο από το ιταλικό politico.eu: "Οι Έλληνες δεν ανήκουν στην Δύση - Είναι αδελφά έθνη με τους Ρώσους λόγω Ορθοδοξίας"

Οι Ελληνες δεν ανήκουν στη Δύση υποστηρίζει αρθρογράφος της ιταλικής ιστοσελίδας politico.eu επικαλούμενο τόσο ιστορικούς όσο και πολιτικούς λόγους.
 Το άρθρο υπό τον τίτλο «Οι Ελληνες δεν είναι Δυτικοί» πιάνει το νήμα από την αρχή: Από το... κυριλλικό αλφάβητο, την ομόδοξο της ορθοδοξίας, τον Καποδίστρια και τον εμφύλιο και το υπογράφει ο David Patrikarakos. Περιγράφει τις δύσκολες σχέσεις με την Ε.Ε. και την προσέγγιση με τη Ρωσία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖA.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ "ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ"

Οι Τούρκοι διοργανώνουν συλλαλητήριο απέναντι από την Κω κατά της ελληνικής «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου!
Σε μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη εξέλιξη προχωρά το τουρκικό «βαθύ» κράτος με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της «ελληνικής κατοχής» 150 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο!

O MΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΡΤΥΡΑ

Αϊ μου Γιώργη!
Άρθρο του Αλέξάνδρου Παπαδιαμάντη επί τη εορτή της 23ης Απριλίου
Το άρθρο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Άι μου Γιώργη!» δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ακρόπολις» στις 23 Απριλίου 1892.

Ανέτειλε το έαρ· δεύτε ευφρανθώμεν! Εξέλαμψεν η Ανάστασις Χριστού· δεύτε ευφρανθώμεν! Η του αθλοφόρου μνήμη τους πιστούς φαιδρύνουσα ανεδείχθη.
Ένθεν μεν ψάλλει η Εκκλησία, συγκαταβατικωτέρα κατά τας ημέρας ταύτας της αναστάσεως του Σωτήρος, παρά την ανωτέραν πνευματικήν έννοιαν τοιούτων παρακελεύσεων· ένθεν δε ο ελληνικός λαός, όστις φαντάζεται πρώτον λεβέντην και αστραπόμορφον νεανίαν τον ήρωα πρόμαχον του Χριστιανισμού, περιβάλλει με όλην την ποίησιν των μακραιώνων ονείρων του, με παμφαείς ακτίνας αφθίτου νεότητος και αϊδίου καλλονής τον Άγιον Γεώργιον.

Ο ΝΕΟΙΟΥΛΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΥΔΡΟΧΟΪΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»

Λάμπρου Σκόντζου
Θεολόγου – Καθηγητοῦ
Ἐδῶ καί περισσότερες ἀπό δυό δεκαετίες ἀναβίωσε στόν δύσμοιρο τόπο μας μία νέα μορφή ἀντιχριστιανικῆς πολεμικῆς δίνης. Ἀκούει στό ὄνομα «ἀρχαιολατρία» καί ἔχει ὅλα τά χαρακτηριστικά γνωρίσματα παλαιοτέρων ἀντιχριστιανικῶν πρακτικῶν.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, ο Στρατός Ξηράς τιμά τον Προστάτη του, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

Ο επίσημος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα.

Θαύμα του Αγ. Γεωργίου στην Ιερά Καλύβη Αγίου Γεωργίου Νέας Σκήτης

Οι πατέρες που ασκούνται στην Καλύβη μας έγραψαν:
«...Τον αίσθανόμεθα δίπλα μας πάντα να μας περισκέπει, να μας διαφυλάττει, να μας προνοεί καί να μας τρέφει.
Ουδεμίαν δυσκολίαν αντιμετωπίζουμε, διότι, αν και περνούμε κάποτε δυσβάστακτες περιστάσεις την τελευταία στιγμή προλαμβάνει ο "Αγιος καί ρύεται παντός κινδύνου καί ανάγκης. Οι προ ημών Πατέρες διηγούνται για την πρόνοιαν του Αγίου ότι κατά το σωτήριον έτος 1931 η 1932 δεν είχαν ψάρια να κάνουν την πανήγυριν.
Την τελευταίαν στιγμήν παρουσιάζεται ψαράς, κρατώντας το πανέρι του γεμάτο ψάρια, που, αν και στο δρόμο του συνάντησε και άλλες καλύβες, εν τούτοις σ' αυτήν την καλύβη κτύπησε και ρώτησε τους πατέρας αν θέλουν τα ψάρια, χωρίς να γνωρίζει ότι εόρταζε ο ναός της καλύβης.