“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η έννοια της λέξης "φασισμός" σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις.
Το ουσιαστικό "φασισμός" και το επίθετο "φασίστας" χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, προσδιορίζοντας ως "φασισμό" γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων.

Mετά από αυτό το βίντεο θα δείτε την ζωή με άλλο μάτι!

Ο Νικ Βούισιτς από την Αυστραλία, είναι σήμερα 30 χρονών, γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, μα με την μεγαλύτερη καρδιά και αποφασιστικότητα στον πλανήτη, και κατάφερε να κερδίσει μια αξιοπρεπέστατη ζωή. Έχει εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ, και ταξιδεύει στον κόσμο δίνοντας έμπνευση και κουράγιο στους ανθρώπους…

ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΤΟ ΡΩΜΑΙΙΚΟ

ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1821.
ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1806 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΑΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΙΜΥΑΛΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΤΑ ΕΜΠΗΞΑΝ ΣΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. (ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΕΙΧΑΝ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΣΚΥΨΕ ΦΙΛΗΣΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).