“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πῶς θὰ ἀπαντοῦσε ὁ Γέροντας Παΐσιος στοὺς ὑβριστές του

Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ βιβλίο: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Β΄, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
-Γέροντα, ὅταν μιλοῦν κατὰ τῆς Ἐκκλησίας ἢ κατὰ τοῦ Μοναχισμοῦ κ.λπ., τί πρέπει νὰ κάνη κανείς;
-Κατ' ἀρχάς, ἂν κάποιος μιλάει ἄσχημα λ.χ. γιὰ σένα ὡς ἄτομο, δὲν πειράζει. Νὰ σκεφθεῖς: «Τὸν Χριστό, ποὺ ἦταν Χριστός, Τὸν ἔβριζαν, καὶ δὲν μιλοῦσε• ἐμένα ποῦ εἶμαι ἁμαρτωλὸς τί μου ἀξίζει;». Ἂν ἔρχονταν νὰ βρίσουν ἐμένα ὡς ἄτομο, δὲν θὰ μὲ πείραζε καθόλου. Ἄλλα, ὅταν μὲ βρίζουν ὡς μοναχό, βρίζουν καὶ ὅλο τὸν θεσμὸ τοῦ Μοναχισμοῦ, γιατί ὡς μοναχὸς δὲν εἶμαι ἀνεξάρτητος, καὶ πρέπει νὰ μιλήσω. Σὲ τέτοιες περιπτώσεις πρέπει κανεὶς νὰ τοὺς ἀφήσει λίγο νὰ ξεσπάσουν καὶ ὕστερα νὰ τοὺς πεῖ δύο κουβέντες. Κάποτε στὸ λεωφορεῖο μία γυναίκα ἔβριζε τοὺς παπάδες. Τὴν ἄφησα νὰ ξεσπάσει καί, ὅταν σταμάτησε, τῆς εἶπα: «Ἔχουμε ἀπαιτήσεις ἀπὸ τοὺς παπάδες, ἄλλα καὶ αὐτοὺς δὲν τοὺς ἔρριξε ὁ Θεὸς μὲ τὰ ἀλεξίπτωτα. Εἶναι ἄνθρωποι καὶ ἔχουν ἀνθρώπινες ἀδυναμίες. Μπορεῖς ὅμως νὰ μοῦ πεῖς, μία μητέρα σὰν ἐσένα βαμμένη, μὲ κάτι νύχια σὰν τὸ γεράκι, τί παιδὶ θὰ γέννηση καὶ πῶς θὰ τὸ ἀναθρέψει; Καὶ παπὰς καὶ καλόγερος νὰ γίνει, πῶς θὰ εἶναι;».

Έχουν ξεφύγει κατά πολύ οι Τροικανοί .....! Απαίτησαν να μπουν και να ανακατευτούν εκεί, που από το σύνταγμά μας, ούτε η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα

Έχουν ξεφύγει κατά πολύ οι Τροικανοί. Τους έχουμε δώσει το δικαίωμα και αλωνίζουν τα υπουργεία. Μέχρι και το υπουργείο Άμυνας έκαναν φύλλο και φτερό. Αλλά οι υπαλληλίσκοι της διεθνούς τοκογλυφικής σπείρας δεν έμειναν εκεί. Απαίτησαν,  άκουσον - άκουσον, να ... συναντηθούν με την ηγεσία της δικαιοσύνης. Απαίτησαν να μπουν και  να ανακατευτούν εκεί, που από το σύνταγμά μας ούτε η Ελληνική Πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα.

H ώρα της δικαιοσύνης μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το "μαύρο χρήμα" των επίορκων

Την επίσπευση των δικαστικών ερευνών και την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας ακινήτων, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ενώ στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου, «περνάει» ο φάκελος της δικογραφίας για την επιχειρηματική αντιδικία, στην οποία εμπλέκονται τρία πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 10,3 δισ. ευρώ. Οι σχετικές καταγγελίες αφορούν τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους πρώην υπουργούς της ΝΔ, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη.

“κράτα” με … να σε “κρατώ” !!!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το pentapostagma
ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΚΒΙΑΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Αφού όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και όλους τους κρατάνε ομήρους με τα σκάνδαλα και τη SIEMENS. Το ΣΔΟΕ και η ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ εκφοβίζει και εκβιάζει: “Ή ψηφίζετε τα μέτρα που θέλουμε ή θα πάτε φυλακή.” Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Η λύση είναι ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, γιατί εξαπάτησαν το λαό και έκλεψαν την ψήφο του. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; Γιάννης Λαμπρόπουλος / pentapostagma

«Μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε»!

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το defencenet
Σε θάλασσα παρανομίας έχει μετατραπεί το Αιγαίο: Χωρίς σκάφη, ελικόπτερα και VTMIS
Σε παράδεισο λαθρεμπορίου ναρκωτικών, πετρελαίου, όπλων και μεταφοράς λαθρομεταναστών από την Τουρκία έχει μετατρέψει το Αιγαίο η ανικανότητα των πολιτικών ηγετών είτε να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα μέσα που η πολιτεία διαθέτει είτε να εξασφαλίσουν ακόμα και με κοινοτική χρηματοδότηση νέα μέσα για να πάψει το Αιγαίο να είναι θάλασσα παρανομίας. Η υπόθεση του ξεπλύματος των 10,2 δις ευρώ όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛΑΣ στο defencenet.gr.  "Τέτοιο χρήμα βγαίνει μόνο από ναρκωτικά"... φέρνει στην επιφάνεια το κρίσιμο ζήτημα της φύλαξης και του ελέγχου της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Αιγαίο.

Η διαστροφή σύγχρονων οσιακών μορφών υπό των “ευσεβών χριστιανών”

Αναλογίζομαι το μαρτύριο του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, ενός αγίου του 20ου αι., και των σύγχρονων οσιακών μορφών, Παϊσίου του Αγιορείτου, Γέροντος Πορφυρίου και Αρχιμ. Ιάκωβου Τσαλίκη. Αυτοί οι πατέρες δεινοπαθούν, στην κυριολεξία, μετά θάνατον, από τους “ευσεβείς χριστιανούς”. Ο Άγιος Λουκάς έχει καταστεί υπόθεση εμπορική. Θεωρείται θαυματουργός και ως εκ τούτου οι σημερινοί “γεροντάδες” εκμεταλλεύονται τον εν αφθονία γύρω μας ανθρώπινο πόνο και θησαυρίζουν με απίθανους τρόπους στο όνομα του Αγίου. Δεν εννοώ μόνο χρήματα, αλλά και την επάρατη εξουσία επί του ποιμνίου, στο όνομα μιας κατασκευασμένης – φευ! – ελπίδας…

ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ! ΕΔΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ !!!

Φεύγει για Αμερική η Άννα Διαμαντοπούλου..πάει να συναντήσει τον ΓΑΠ και τον Ευθυμίου για να διδάξουν στη Βοστώνη.
Πήρε τις βαλίτσες της, χαιρέτησε τους συνεργάτες της και πήρε το αεροπλάνο για Αμέρικα, προκειμένου να μιλήσει σε σεμινάρια στο Harvard. Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου που δεν θα βρεθεί εκεί μόνη της. Μαζί της στις αίθουσες του Αμερικανικού πανεπιστημίου ο....πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Πέτρος Ευθυμίου. Η Βοστόνη και το Harvard θα είναι οι πρώτοι σταθμοί της πρώην υπουργού, ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον.

Με νόμιμη εντολή από Ελλάδα καταργούνται τα ελληνικά βιβλία

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της ομογένειας...Η απόφαση του ελληνικού κράτους να κλείσει τα σχολεία της ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της διασποράς. Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις ομογενειακές κοινότητες. Ανθρωποι που εργάζονται για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους.

Αλωνίζουν στη Ελληνική υφαλοκρηπίδα οι Τούρκοι

Στη σκιά της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Οκτωβρίου ο Τουρκομογγόλος Υπ.Εξ. Α. Νταβούτογλου, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα «αποσχίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά.... όχι για πολύ», ήδη οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις προκλητικές ενέργειες αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, πραγματοποιώντας έρευνες όχι μόνο στην ΑΟΖ του Καστελορίζου αλλά ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα της, με εμάς απλούς παρατηρητές. Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία... με το ωκεανογραφικό της σκάφος είναι το προφανές. Να «γκριζάρει» την περιοχή, δηλαδή εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την κατάσταση, να διεκδικήσει κυριαρχικά δικαιώματα.