“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κάντε υπομονή μέχρι τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, 2013!...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.   
Κατατέθηκε και συζητείται ήδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων η «πρόταση μομφής» που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Δικομματικής Κυβέρνησης των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου αμέσως μετά την επιστροφή από το Austin του Τέξας Των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής …

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”!

Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες…
Είναι κατανοητό ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν…
Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε -αν και μας την κρύβουν- και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε.

Α.Φώσκολος: Τα κοιτάσματα της Κρήτης θα διαλύσουν τα μνημόνια

"Τα κοιτάσματα της Κρήτης αρκούν για να διαλύσουν τα μνημόνια"
Τελικά πόσο τυχαία έγιναν όλα αυτά που ζούμε; Ένας λαός που παθιάζεται για τις ιστορίες συνομωσίας, γύρευε για πόσες δεκαετίες μετά θα αναρωτιέται-ειδικά μετά από αυτή τη συνέντευξη και το συγκεκριμένο video-πόσο τυχαία μπήκαμε στα μνημόνια. Η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Ευρώπης έχει σημείο αναφοράς την Κρήτη. Ο φάκελος για τον εντοπισμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, νότια της Κρήτης δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας με το … σύνθημα να το δίνει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος. 

Ένταση μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας με περίεργες τουρκικές παρερμηνείες

Νέα “σύγκρουση” των ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας ,μετά από την υπόθεση των ανυπόστατων ισχυρισμών της Άγκυρας ότι “κουβεντιάζουμε” για υπερπτήσεις, αναχαιτίσεις και “γκρίζες ζώνες”.
Οι τουρκικές παρερμηνείες συνεχίστηκαν με το Κυπριακό και όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένταση μεταξύ Αθήνας - Άγκυρας. Την οποία επιδιώκει η δεύτερη. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, κ. Ahmet Davutoglu, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο κ. Štefan Füle, στην Άγκυρα, στις οποίες γίνεται εσφαλμένη αναφορά στα αποτελέσματα της πρόσφατης (23.09.2013) συνάντησης Βενιζέλου- Davutoglu, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέφερε τα εξής:

Ευθεία και δημόσια αμφισβήτηση Ερντογάν από τον αντιπρόεδρό του!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη μια μάλλον σπάνια δημόσια επίθεση από ένα σημαίνον στέλεχος της κυβέρνησής του και σύμμαχό του επί σειρά ετών χθες, λόγω των τοποθετήσεών του για την διαμονή φοιτητών και φοιτητριών σε κοινές κατοικίες, γεγονός που έριξε περισσότερο φως στο ρήγμα που καταγράφεται στο κυβερνών ισλαμοσυντηρητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), πολύ περισσότερο ενόψει των εκλογών της επόμενης χρονιάς.