“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Singular: “Με δύο ώρες καθυστέρηση η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος”

Με δύο ώρες καθυστέρηση -περίπου στις 11 το βράδυ- ενδέχεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, δήλωσαν οι ιθύνοντες της Singular Logic. Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ωστόσο λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Η Άγκυρα ανησυχεί και προκαλεί !!!

Το μείζον ερώτημα είναι «γιατί η Άγκυρα προέβη σ’ αυτή την ενέργεια τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή;», «Τι επιδιώκει και τι μπορεί να καταφέρει;». Η απάντηση είναι σχεδόν προφανής. Η ημερομηνία της δημοσίευσης των αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως σχετίζεται και με τις εκλογές στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, τα περισσότερα ελληνικά πολιτικά κόμματα -άλλα επίσημα και άλλα ανεπίσημα- έχουν συμπεριλάβει την κήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ ως μία από τις προτεραιότητές τους. Επομένως, η Άγκυρα επιχειρεί να εμποδίσει μια τέτοια ενέργεια, θέτοντας άλλο ένα «σιωπηρό casus belli».

Μιλένα Αποστολάκη στο NEWS 247: "Ζούμε το τέλος των αυτοδυναμιών"!

Διαβάστε τι δήλωσε στο Live Video Chat του NEWS 247 η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Β' Αθήνας, Μιλένα Αποστολάκη, για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, την Αριστερά και το πλάνο του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο της χώρας από την κρίση (Vids)


Θ.Π: ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΜΙΛΕΝΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΝΔ;;   

ΜΑΣ ΤΑ ‘ΠΑΝΕ …. ΜΑΣ ΤΑ ‘ΠΑΝΕ !!!!

Κάλπες γεμάτες ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις.Τι ανησυχεί τους επιτελείς !!!

Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ, έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα. Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών, ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο, προβληματίζουν. Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα. Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι δεν θα τερματιστεί την Κυριακή των εκλογών ή τέλος πάντων αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Η πολιτική κατάσταση δεν θυμίζει την περίοδο του 1996, όταν εκδηλώθηκε η κρίση των Ιμίων. Είναι πολύ χειρότερη από τότε, γιατί έχει προστεθεί και η δραματική οικονομική κρίση με επιπτώσεις σοβαρές και στην Εθνική Άμυνα.

Σκέψου πριν τους καταδικάσεις...

Μια ομάδα 17χρονων νέων στέλνουν μήνυμα στους ψηφοφόρους με στόχο να τους ταρακουνήσουν μέσω ενός βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο. Οι έφηβοι μιλούν απευθύνοντας έκκληση στους ενήλικους πολίτες να ψηφίσουν με σεβασμό και μέριμνα για τις επόμενες γενιές και να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος, κατηγορώντας τους ταυτόχρονα ότι με τις μέχρι σήμερα επιλογές τους καταδίκασαν τη νέα γενιά σε μια ζωή χωρίς μέλλον....

Ερντογάν: Γελοία η αναβάθμιση της Ελλάδας!

Κατηγορίες κατά του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Standard & Poor' s εξαπέλυσε  ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν εξ αιτίας της υποβάθμισης της τουρκικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμη βάση από θετική σε ασταθή , τη στιγμή που η Ελλάδα αναβαθμίσθηκε από τον ίδιο οίκο και βγήκε από το καθεστώς κινδύνου πτώχευσης. Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία «από τώρα και στο εξής δεν σας αναγνωρίζει (τη Standard & Poor's) ως οίκο αξιολόγησης.»

FT: «Περίεργες» ελληνικές εκλογές

Η ανησυχία της Ευρώπης για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών απασχολεί όλο και περισσότερα τα διεθνή ΜΜΕ. Σήμερα οι Financial Times αποτυπώνουν την ανησυχία των Βρυξελλών και των δανειστών της Ελλάδας, αφού όλα δείχνουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα μπορέσουν να συγκροτήσουν ένα σταθερό κυβερνητικό συνασπισμό. «Οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δυο μεγάλα κόμματα που φέρονται να προχωρούν σε συνασπισμό, μπορεί είτε να μην πετύχουν από κοινού πλειοψηφία στη βουλή είτε να αποκτήσουν μία τόσο ισχνή πλειοψηφία που θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη στη διαχείρισή της την ήδη ευάλωτη κυβέρνηση» αναφέρει το δημοσίευμα.

Bόμβα από ΣΥΡΙΖΑ: Υπονοεί απόπειρα νοθείας - Ζητεί στοιχεία για την Singular

Mε μια επιστολή-βόμβα προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ευθέως ζήτημα γνησιότητας του εκλογικού αποτελέσματος και διαδικασιών διεξαγωγής των εκλογών! Μετά την Ρωσία που στέλνει παρατηρήτές, μετά τον ΟΑΣΕ του οποίου κλιμάκιο αφίχθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με στελέχη των μικρών κομμάτων, τώρα έρχεται επίσημα ένα κόμμα το οποίο μάλιστα οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν πολύ υψηλά και ζητεί εγγυήσεις και διευκρινίσεις προκειμένου το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να είναι ανόθευτο. Είναι η πρώτη φορά από το 1974 που ένα κόμμα θέτει εμμέσως πλην σαφώς σε προεκλογικό περίοδο θέμα πιθανής νοθείας με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο των εκλογών.

Τη Ρωσία αναμένεται να επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει από τις 23 έως τις 30 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατόπιν της προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου. Στην επίσκεψή του τον Αρχιεπίσκοπο θα συνοδεύσουν Συνοδικοί Ιεράρχες και υπηρεσιακά πρόσωπα της Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ενώ επίσης, ο κ. Ιερώνυμος θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας, και θα επισκεφθεί ιερές μονές και καθιδρύματα της Ρωσίας.

agioritikovima.blogspot

Παραγωγή πάγου από την ηλιακή ενέργεια!

Τώρα, που η μεγάλη πείνα πλησιάζει... και που η διατήρηση τροφίμων (σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία, που πιθανόν να ξεμείνει από ηλεκτρισμό) θα είναι απαραίτητη, η παραγωγή πάγου χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα θα μας έκανε αυτάρκεις και θα μας έδινε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τα αποθέματα κρέατος - τυριού, αλώβητα και ανεπηρέαστα από τη φθορά. Η συσκευή δημιουργήθηκε από το τμήμα Μηχανικής του Πανεπιστημίου του San Jose με σκοπό να δώσει λύσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (καταστροφές, στρατόπεδα προσφύγων κλπ)

Ανοιχτή η Κοινοπραξία του ΤΑΡ στην Προοπτική Ελληνικής και Ιταλικής Συμμετοχής

Θετικά εκφράστηκε για την προοπτική ελληνικής και ιταλικής συμμετοχής στον αγωγό φυσικού αερίου TAP, που σχεδιάζεται να μεταφέρει αζέρικο αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία, ο Country Manager του αγωγού για την Ελλάδα Rikard Scoufias. Οι δηλώσεις έγιναν την Τετάρτη με αφορμή την ανακοίνωση της Ιταλικής ENEL, με την οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο έργο. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος, Φούλβιο Κόντι: «Η Enel ενδιαφέρεται για όλα τα σχέδια που μπορούν να φέρουν αέριο στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του ΤΑΡ», τόνισε ο Κόντι. Ο κ. Scoufias δήλωσε ακόμη απόψε ότι η κατασκευή του TAP θα σημάνει σημαντικές ξένες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Χαρίλαος Φλωράκης:"Μακάρι να 'χα πάει νωρίτερα στο Άγιο Όρος και 'γω θα 'μουν καλύτερα και ο τόπος"!

“Βρε παιδιά, περίμενα να βρω μέσα στο Όρος γέρους μοναχούς και απεναντίας είδα νέα παιδιά, σπουδαγμένα...”
Είναι στ' αλήθεια παράξενη και μυστήρια η ψυχή κάθε ανθρώπου. Μεγάλοι διανοούμενοι από τον Αριστοτέλη έως τον Σοπενχάουερ έχουν μιλήσει γι' αυτήν την αντίφαση ανάμεσα στη λογική και στην πορεία του κάθε ανθρώπου. Ο Αριστοτέλης - ο πατέρας της λογικής - έλεγε ότι ο άνθρωπος συμβατικά θεωρείται λογικό ζώο. Ο Σοπενχάουερ έλεγε πως υπάρχει κάτι βαθύτερο μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη λογική, η Βούληση. Ο Μακαρένκο ο μεγάλος και παραγκωνισμένος αυτός παιδαγωγός της Ρωσίας, επαναστάτης, ομολόγησε πως κάτι μυστήριο υπάρχει στη ψυχή κάθε ανθρώπου (που προφανώς ο διαλεκτικός υλισμός αδυνατούσε να εξηγήσει).Ας σταματήσουμε εδώ και ας δούμε ένα αντιφατικό ταξίδι... Το ταξίδι του Χαρίλαου Φλωράκη στο Άγιο Όρος καθώς και τα της κηδείας του.

Μ. Παπαιωάννου: «Το ΠΑΣΟΚ είσαστε εσείς που λάδωσε το αντεράκι σας»

Μετά το «Μαζί τα φάγαμε» του Θεόδωρου Πάγκαλου μία νέα ατάκα θα συντροφέψει τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές. Συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου μιλώντας στην Κόρινθο εξέφρασε την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα στελέχη του αλλά και ο λαός που όπως είπε λάδωσε το αντεράκι του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Αλλά το ΠΑΣΟΚ τελικά δεν είμαστε εμείς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είσαστε εσείς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός που είναι και όπως θα έλεγε η συγχωρεμένη η μάνα μου που λάδωσε το αντεράκι του με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν είμαστε, λοιπόν, ένα περιστασιακό κόμμα, είμαστε ένα κόμμα με βαθιές λαϊκές ρίζες», ανέφερε ο κ. Παπαιωάννου.

taneasou

Δήλωση Μ. Παπαΐωάννου για το ΠΑΣΟΚ από allthewebnews


Θ.Π.: Δηλαδή πρώτα μας λάδωσαν το αντεράκι...και μετά μας πούλησαν στο ΔΝΤ;;; 

Ας σταματήσουμε να ελπίζουμε σε "σωτήρες" κι ας στρέψουμε το βλέμμα προς τον Σωτήρα!!!


orthodoxia-ellhnismos