“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Κατρακυλά η λίρα – Τι “βλέπουν” οι αναλυτές

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Citigroup, Luis Costa, η Τουρκία είναι ένα από τα μεγαλύτερα “θύματα” της απόφασης της Fed των ΗΠΑ να περιορίσει τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της εξακολουθεί να είναι τεράστιο, η πολιτική σταθερότητα κρέμεται από μία κλωστή και η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ανεξάρτητη να ασκήσει την πολιτική που θα έπρεπε. “Η ιστορία της λίρας είναι εξαιρετικά περίπλοκη και τα επίπεδα του 2,3 δείχνει ότι οι στηρίξεις δεν υφίστανται. Η κίνηση έγινε πολύ γρήγορα και έχει σπάσει όλες τις προβλέψεις”, αναφέρει ο Costa.

«Σώθηκα»

Το αφηγήθηκε ένας στρατιωτικός της Ελληνικής Αεροπορίας, όταν ήρθε για προσκύνημα στην Παναγία με τους γονείς του, οι οποίοι ήταν μαυροφορεμένοι. Είχε φύγει από αυτή τη ζωή η κόρη τους, μια νεαρή κοπέλα, εντελώς αιφνίδια, από πνευμονική εμβολή. Ο στρατιωτικός, ευσεβέστατος καθώς ήταν, είπε τα εξής αξιοσημείωτα:

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος
Θεοῦ γινώσκειν ὀρθοδόξως οὐσίαν,
Χριστιανοῖς λεγάτον ἐκ Γρηγορίου.
Εἰκάδι Γρηγόριος Θεορήμων ἔκθανε πέμπτῃ.

Βιογραφία
Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος γεννήθηκε το 329 μ.Χ. στην Αριανζό, κωμόπολη της Καππαδοκίας, από τον Γρηγόριο, επίσκοπο Ναζιανζού (1η Ιανουαρίου) και την Νόννα (5 Αυγούστου). Έχει δύο αδέρφια: τον Καισάρειο (βλέπε 9 Μαρτίου) και τη πασίγνωστη για την ευσέβειά της αδερφή Γοργονία (βλέπε 23 Φεβρουαρίου).
Στη Ναζιανζό, διδάσκεται τη στοιχειώδη εκπαίδευση, ενώ τη μέση στη Καισάρεια, όπου γνωρίζεται με το συμμαθητή του Μέγα Βασίλειο (βλέπε 1 Ιανουαρίου). Έπειτα, πηγαίνει κοντά σε περίφημους διδασκάλους της ρητορικής στη Παλαιστίνη και στην Αλεξάνδρεια και, τέλος, στα Πανεπιστήμια της Αθήνας. Οι σπουδές του διήρκεσαν 13 ολόκληρα χρόνια (από 17 έως 30 ετών).

Έτσι όπως το πάνε οι τούρκοι θα τραβήξουν και …… πιστόλια !!!

Mποξ στην τουρκική βουλή, για το θέμα της εμπλοκής του γιου του Ερντογάν σε σκάνδαλο διαφθοράς! Ένας βουλευτής στο νοσοκομείο με μαυρισμένο μάτι!
Δείτε παρακάτω το πλούσιο φωτογραφικό υλικό...

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕ
Θέλουν τους νέους άνεργους να δουλεύουν τζάμπα
Την άμισθη απασχόληση νέων ανέργων, ηλικίας έως 24 ετών, για διάστημα έως και ένα έτος φέρεται να προτείνει – μεταξύ άλλων – το Κέντρο Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών. Δηλαδή το συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης για θέματα που άπτονται της οικονομικής ανάπτυξης και της αγοράς εργασίας. Και πότε; Όταν η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τον ευαίσθητο τομέα της εργασίας, προκαλούν σοκ, καθώς επί της ουσίας προβλέπουν κατάργηση του βασικού μισθού στους νέους, αλλά κι αυτού ακόμα του επιδόματος ανεργίας! Για το τελευταίο προτείνεται να αντικατασταθεί από τις λεγόμενες “επιταγές πρόσληψης” που παίρνουν οι άνεργοι όταν προσλαμβάνονται σε κάποια εταιρεία.