“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΑ γεγονότα στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ & ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ στην Αμερική;

του Δρ. Κωνσταντίνου Βαρδάκα

Γιλντιρίμ ( κεραυνοί ) πάνω από την ΕΛΛΑΔΑ

Φώτο από pickilia.com 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η Μυροβόλος ΧΙΟΣ φέτος τσουρουφλίστηκε αλλά θα συνέλθει. Η πευκοβόλος ΘΑΣΟΣ σήμερα  ξανακαίγεται αλλά θα ανθίσει. Το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ δοκιμάζεται αλλά θα σβήσει πάλι όλες τις πνευματικές φωτιές που  άναψαν.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Από ομάδα Αστυνομικών  Θεσσαλονίκης, προσκυνητών Αγίου Όρους,

Χαίρετε,
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι οι διωγμοί Μοναχών και Γερόντων του Αγίου Όρους και ιδιαιτέρως της Ιεράς Μονής Μεγ. Λαύρας που έχουμε την ευλογία να είμαστε προσκυνητές, ξεκίνησαν και συνεχίζονται, δυστυχώς όχι από αλλόδοξους και πολέμιους της Ορθοδοξίας, αλλά από τον Παναγιώτατο Oικ. Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, γιατί είχαν το σθένος και το ανάστημα να αντιταχθούν ως οφείλουν στις εργασίες και αποφάσεις της Πανορθόδοξης Οικ. Συνόδου που έλαβε χωρα τον Ιούνιο στην Κρήτη.

«Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε, και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού»

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ο απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας επιστολή του μας παρακινεί να υπομένουμε ο ένας τις ενοχλήσεις του άλλου που οφείλονται στα ελαττώματα και τις ελλείψεις του· κι έτσι με την υπομονετική αυτή ανο­χη να εκπληρώνουμε τελείως τον νο­­μο του Χρι­στού, δηλαδή την εντολή της αγάπης. «Αλλήλων τα βάρη ­βαστάζετε, και ούτως αναπληρώσατε τον νόμον του Χριστού», γράφει (Γαλ. ς΄ 2).