“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

“Πόλεμος νεύρων στα Στενά απο την Τουρκία” …Δεκάδες τα πλοία που αναμένουν να περάσουν!

Όπως αναφέρεται σε ρωσικά δημοσιεύματα, σε μια σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι τουρκικές αρχές έχουν δημιουργήσει εμπόδια στα ρωσικά πλοία που διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου, με αποτέλεσμα δεκάδες ρωσικά πλοία να είναι σε αναμονή.
Πάντως, ο πρώην επικεφαλής του προσωπικού του ρωσικού ναυτικού Βίκτορ Κραβσένκο, ανέφερε στο ΡIA Novosti ότι μια ενδεχόμενη μονομερής ενέργεια της Τουρκίας να επιβάλει στα ρωσικά πλοία παύση διέλευσης από τα Στενά του Βοσπόρου, θα ήταν δυσανάλογη σε σχέση με το διεθνές δίκαιο.

“Ένα σύννεφο στα Καυσοκαλύβια”

του Νώντα Σκοπετέα
Αρχές του Δεκεμβρίου. Ο Αη Νικόλας έρχεται με χιόνια φορτωμένος. Θάλασσες αφρισμένες κι οι ναυτικοί όλοι με την ευχή του στα χείλη. Νικολοβάρβαρα ζυγώνουν. Φυλλομετρώ το συναξάρι, το βαγγέλιο του πιστού…
Στο γύρισμα των σελίδων του ήχοι αγριεμένων κυμάτων, αντίφωνα αγέρηδων που μανιάζουν, βροχής ο χτύπος ο άμετρος, τρυπά τη γη. Τα μάτια μου εκστατικά μπροστά στο αγρίεμα του καιρού. Μυρίσματα από καυσόξυλα και τζάκια που φουντώνουν την πύρα τους, μετά της μέρας τον κάματο τον ιερό. Λίγο καψαλισμένο ψωμί με το πρώτο χρυσάφι απ τα λιόδεντρα σταγμένο πάνω του.

Οι Ρώσοι, το Χρυσόμαλλο δέρας και το κλείσιμο των Στενών στις Συμπληγάδες.

Φώτο από Ρωμαίικο Οδοιπορικό
Ξεκίνησε πρωτομηνιά Δεκεμβρίου του 2015, και που να δούμε τι θα γίνει όταν Αγιαστούν τα νερά του Βοσπόρου τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ;

ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ιδιαίτερα θορυβημένη εμφανίζεται η Άγκυρα μετά από πληροφορίες ότι τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούν κοντά στα τουρκικά σύνορα με την Συρία, έχουν εντολή να καταρρίπτουν αμέσως όποιο τουρκικό τολμήσει να τα πλησιάσει.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος του ρωσικού Επιτελείου Αεροπορίας, İgor Klimov, ανέφερε ότι τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά τύπου Su-34 έχουν εφοδιαστεί με πυραύλους αέρος αέρος μέσου βεληνεκούς, με τους οποίους μπορούν ανά πάση στιγμή να καταρρίψουν όποιο τουρκικό αεροπλάνο τα πλησιάσει.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ απαντά “και η ΕΛΛΑΔΑ θα σωθεί και η ΠΟΛΗ θα παραληφθεί”

Είναι λογικό σήμερα οι συμπολίτες μας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και από αυτά που υποφέρουμε να είναι ζαλισμένοι σφόδρα.
Και να θέτουν εύλογα ερωτήματα..
¨τώρα που τα γεωπολιτικά γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μάλιστα τα τελευταία 24 ώρα στοχοποιούν την περιοχή μας από ΑΙΓΑΙΟ μέχρι ΣΤΕΝΑ.¨

“Τὸ καταφύγιό μου ἦταν νὰ ταξιδέψω πρὸς τὰ πάνω”

–Στὴ στενοχώρια του καὶ στὴ δυσκολία του, ἀναγκάζεται κανεὶς νὰ καταφύγει στὸν Θεό.
–Ναί.
–Νὰ ἐκτείνει τὰς χεῖρας καὶ νὰ ζητήσει τὸ ἔλεός του: « Ἐν θλίψεσι ἐκέκραξα πρὸς Κύριον καὶ ἐπήκουσέ μου».
– Ἀλλὰ ὅλα αὐτὰ τὰ στοιχεῖα… Πώ, πώ, πώ…
–Ἤτανε πολὺ σπουδαῖα καὶ συγκινητικότατα, Γέροντα, αὐτὰ ποὺ εἴπατε. – Ἀναμνήσεις. Καὶ εἶναι καὶ ὡραῖες καὶ οἱ ἀναμνήσεις ἀκόμα. Σὰν νὰ τὰ ζῶ. Μετὰ στὸ ἐκκλησάκι… Πά, πά, πά… Καὶ νὰ κοιτάζεις γύρω μὲ τὸ μυαλό σου… Δὲν σᾶς τὰ εἶπα ὅλα! Μέσ’ στὸ ἐκκλησάκι ποὺ ἔμπαινα, πήγαινα, καθόμουνα στὸ στασίδι κι ἔριχνα μιὰ ματιά.