“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

“Ανάπτυξη” δια … φρεγατών FREMM !!!

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Λαμπρά αποτελέσματα δείχνουν οι έρευνες του Nordic Explorer - 5 εταιρείες αγόρασαν δεδομένα

Τουλάχιστον τέσσερις εταιρείες (μία πηγή αναφέρει ότι είναι πέντε ή έξι) έχουν αγοράσει τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής σεισμογραφικών ερευνών από την νορβηγική εταιρεία PGS, κατόπιν έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα αποτελέσματα είναι τόσο ενθαρρυντικά που η έρευνα θα συνεχιστεί και μέσα στον Μάρτιο, ενώ επρόκειτο να ολοκληρωθεί στα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα και μετά την παράταση των δύο εβδομάδων που έλαβαν.

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!

Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.
Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

«Δώσε λύσεις, βρες τα πρώτα με τους Αγίους μας.»

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
«Αύριο σου έχω μια έκπληξη, έλα και θα δεις». Ο φίλος μου με καλούσε να  μεταναστεύσω από το κέντρο της Αθήνας στο άλλο άκρο της, να αφήσω την Κυριακάτικη βολή μου και να εκκλησιασθώ στην δικιά του γειτονιά. Του τηλεφωνώ πάλι, δεν υπήρχε τότε η άνεση των κινητών, ήταν αρχές δεκαετίας του 90, «άφησέ τις εκπλήξεις και πες μου αν υπάρχει σοβαρός λόγος;» του λεω και αυτός με ανταπαντάει «Έρχου και Ίδε».

Η ΑΓΙΑ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ (19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ
«Ἡ Ὁσία Φιλοθέη γεννήθηκε τὸ ἔτος 1522 μ.Χ. στὴν τουρκοκρατούμενη τότε Ἀθήνα. Οἱ εὐσεβεῖς γονεῖς της ὀνομάζονταν Ἄγγελος καὶ Συρίγα Μπενιζέλου. Ἡ μητέρα της ἦταν στείρα καὶ ἀπέκτησε τὴν Ἁγία μετὰ ἀπὸ θερμὴ καὶ συνεχὴ προσευχή. Ὁ Κύριος ποὺ ἱκανοποιεῖ τὸ θέλημα ἐκείνων ποὺ Τὸν σέβονται καὶ Τὸν ἀγαποῦν, ἄκουσε τὴν δέησή της. Καὶ πράγματι, μία ἡμέρα ἡ Συρίγα μπῆκε κατὰ τὴν συνήθειά της στὸ ναὸ τῆς Θεοτόκου γιὰ νὰ προσευχηθεῖ καὶ ἀπὸ τὸν κόπο τῆς ἔντονης και ἐπίμονης προσευχῆς τὴν πῆρε γιὰ λίγο ὁ ὕπνος. Τότε ἀκριβῶς εἶδε ἕνα θαυμαστὸ ὅραμα. Ἕνα φῶς ἰσχυρὸ καὶ λαμπρὸ βγῆκε ἀπὸ τὴν εἰκόνα τῆς Θεομήτορος καὶ εἰσῆλθε στὴν κοιλιά της. Ἔτσι ξύπνησε ἀμέσως καὶ ἔκρινε ὅτι τὸ ὅραμα αὐτὸ σήμαινε στὴν ἱκανοποίηση τοῦ αἰτήματός της. Ἔτσι κι ἔγινε. Ὕστερα ἀπὸ λίγο καιρὸ ἡ Συρίγα ἔμεινε ἔγκυος καὶ ἔφερε στὸν κόσμο τὴ μονάκριβη θυγατέρα της. Μαζὶ μὲ τὴν Χριστιανικὴ ἀνατροφή, ἔδωσαν στὴν μοναχοκόρη τους καὶ κάθε δυνατή, γιὰ τὴν ἐποχὴ ἐκείνη, μόρφωση. Ἔτσι ἡ Ρηγούλα, αὐτὸ ἦταν τὸ ὄνομά της προτοῦ γίνει μοναχή, ὅσο αὔξανε κατὰ τὴν σωματικὴ ἡλικία, τόσο προέκοπτε καὶ κατὰ τὴν ψυχή, ὅπως λέει τὸ συναξάρι της.

Πού πάνε τα λεφτά μας, κύριε Στουρνάρα;

Την ώρα που γίνεται ντόρος για περικοπή των δημόσιων δαπανών, έρχεται το έγγραφο του κ. Στουρνάρα ότι το δημόσιο νοικιάζει (κρατηθείτε)...2.389 ακίνητα από ιδιώτες για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.
Το έγγραφο αυτό είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Βασίλη Καπερνάρου, οποίος μεταξύ άλλων ζητούσε να μάθει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνουν κτίρια στο Δημόσιο και ποιες είναι οι διαδικασίες.

Τέτοιο καλλιτέχνη…σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί!!!

Αν είναι δυνατόν: Υποστολή Σημαίας για τη φρεγάτα «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» λόγω Μνημονίου!

Λόγω Μνημονίου μειώνεται ο αριθμός των πλοίων του Στόλου, χωρίς να προβλέπεται η αντικατάσταση του πλοίου με κάποιο καινούργιο και βέβαια χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα τι γίνεται με το Αιγαίο...
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος η τελετή υποστολής της Ελληνικής Σημαίας της φρεγάτας του Στόλου «ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ» (F 463), μετά από πολυετή ευδόκιμο υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό και στο πλαίσιο της «αναδιοργανώσεως» του Στόλου, υπό το πρίσμα των «περικοπών» του Μνημονίου και της μειώσεως της δυνάμεώς του, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν ενταχθεί νέες μονάδες στη δύναμή του.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ      
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αθήνα, 15-2-2013
                                   
Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά
Κοινοπ.: α)Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
               β)Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων    Δικαιωμάτων, 
                  κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη
               γ)Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θ.Θεοχάρη

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότι, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις έμπρακτες προθέσεις μας να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη Δικαιοσύνη, η Εκτελεστική Εξουσία επιχειρεί να έλθει και πάλι σε ευθεία αντιπαράθεση με τους Δικαστικούς Λειτουργούς.

Ιδιωτικοποίηση ή Ξεπούλημα του Νερού στην Ελλάδα !

Ιδιωτικοποίηση ή Ξεπούλημα του Νερού στην Ελλάδα ! Μα είναι το ίδιο.... 
Η σημασία του νερού για τον Ανθρώπινο οργανισμό είναι τεράστια. Αποτελεί το εσωτερικό περιβάλλον του ανθρώπινου σώματος, μέσα στο οποίο λειτουργούν τα διάφορα όργανα. Είναι ο φυσικός διαλύτης και το μέσο μεταφοράς των διαφόρων θρεπτικών συστατικών ουσιών καθώς και αποβλήτων του οργανισμού. Σαν δομικό συστατικό αποτελεί το 75-85% του μυϊκού ιστού, το 83% του αίματος και το 20-25% των οστών. Είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, της πίεσης του αίματος, του πεπτικού συστήματος και της εγκεφαλικής λειτουργίας, αφού τα 3/4 του εγκεφάλου είναι νερό.

Οι Τούρκοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχει πέσει μέχρι τώρα η Αγία Σοφία, από τους σεισμούς!

Τούρκοι επιστήμονες, μέσα από το ντοκιμαντέρ του  Discovery CHANNEL, προσπαθούν να δώσουν εξήγηση γιατί δεν έχει πέσει μέχρι τώρα η Αγία Σοφία από τους σεισμούς.
ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΓΊΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ !!!
Θ.Π.