“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Δημόσιο ξεκατίνιασμα αυτών που μας κατέστρεψαν - VIDEO

Ο Εθνικός Ύμνος, το "Χριστός Ανέστη" και ο μητροπολίτης Πειραιώς

Πρωτοστάτης στη συμπόρευση της Εκκλησίας με το Έθνος αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Απόψε , μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής στον ομώνυμο ναό του Λιμανιού, ο Μητροπολίτης παρουσία πλήθους πιστών θέλησε να ψάλει το «Χριστός Ανέστη»!

Δελαβέκουρας: Οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για το Bilim 2

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Bilim 2» ΤΩΡΑ 22:03
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έχει λάβει οδηγίες να προβεί στις δέουσες ενέργειες για τις έρευνες του τουρκικού πλοίου Bilim 2 σε ύδατα που υπερκαλύπτουν τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ωκεανογραφικές έρευνες τουρκικού πλοίου «Bilim 2» σε διεθνή ύδατα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέφερε τα εξής:

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ R/V BILIM 2 ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΥΠΙΔΑ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...Έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά η Τουρκία σήμερα
Σε κρίση στην περιοχή του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) οδηγεί η Άγκυρα εκδίδοντας ΝΑVΤΕΧ για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την αποστολή του ερευνητικού σκάφους R/V BILIM το οποίο θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Ρόδου.

Ξεφτίλα και προδοσία από τα ΕΛΤΑ: Αποκαλούν Μακεδονία τα Σκόπια!

Ένα έγγραφο που αποδεικνύει την ξεφτίλα και την προδοσία ενός ολόκληρου κράτους δημοσιεύει σήμερα η Χρυσή Αυγή!  Σε επιστολή της νορβηγικής πρεσβείας προς την πρεσβεία του κράτους των γυφτοσκοπιανών διαβάζουμε με οργή τις λέξεις: ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ: ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 

Δασκάλα στη Φλώρινα αρνήθηκε να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔ

Ποια είναι η Χαρά Νικοπούλου, η δασκάλα που αρνήθηκε να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔ και τον αποκάλεσε προδότη (Vid)
"Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας", είπε η δασκάλα από τον Έβρο, Χαρά Νικοπούλου και αρνήθηκε να παραλάβει τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη. Η Χαρά Νικοπούλου ήταν από τα τιμώμενα πρόσωπα σε εκδήλωση του δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα προς τιμήν των προσώπων που προσέφεραν και προσφέρουν στην Ελλάδα αλλά και στην ορεινή Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου.

Aφιέρωμα στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

επιμέλεια: πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου
(Απόσπασμα από  σχετική εργασία)
Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ ΚΑΙ Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, η Eκκλησία μας εορτάζει την εορτή της Zωοδόχου Πηγής. H εορτή αυτή ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. Kινητές λέγονται οι εορτές του Tριωδίου και του Πεντηκοσταρίου, που έχουν ως κέντρο την ημέρα του Πάσχα. Oι εορτές αυτές ονομάζονται κινητές, γιατί δεν έχουν σταθερή ημερομηνία, εν αντιθέσει με τις άλλες εορτές του εκκλησιαστικού έτους που έχουν σταθερά ημερομηνία και λέγονται ακίνητες. Των κινητών εορτών η ημερομηνία κάθε χρόνο αλλάζει.