“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τμήμα ισλαμικών σπουδών: υπογράφοντας προσκυνοχάρτια

«Έρμη, σκλάβα, πικρή Ρωμιοσύνη…Μην αφήσεις τον άθεο να πάρη το στερνό θησαυρό σου» Κωστής Παλαμάς

Γραφει ο Δημητρης Νατσιός
«Αδελφοί μου, η συζήτησις ετελείωσεν εις τας ημέρας μας. Ο Χριστός απεμακρύνθη από την Ευρώπην, όπως κάποτε από την χώραν των Γαδαρηνών, όταν οι Γαδαρηνοί το εζήτησαν. Μόλις όμως αυτός έφυγεν, ήλθε πόλεμος, οργή, τρόμος και φρίκη, κατάρρευσις, καταστροφή.

άλγος και έρως….

Όσοι ζούν την πνευματική ζωή με τον κοσμικό τρόπο -δηλαδή όλο Πάσχα χωρίς να περάσουν πρώτα τη Μεγάλη Σαρακοστή , τη Σταύρωση αδύνατον είναι να αναστηθούν πνευματικά, αδύνατο είναι να αγαπήσουν και τον Χριστό, διότι δεν πόνεσαν οι ίδιοι, για να νιώσουν τους πόνους του Χριστού για την Σωτηρία μας και να γλυκαθούν από την αγάπη τού Χριστού, να τρελαθούν από τον θείο έρωτα, απορροφημένοι πια στον Ουρανό.
Γ. Παϊσιος
Πηγή: misha.pblogs.gr

Πούτιν προς Μέρκελ: "Αποσύρω στρατεύματα από την Ουκρανία"

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Βλαντίμιρ Πούτιν με την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν είπε στη Μέρκελ ότι διέταξε τη απόσυρση μέρους των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά ουκρανικά σύνορα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε την καγκελάριο ότι διέταξε τη μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας», είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.



Η εικόνα του φρόνιμου

Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως
Φρόνιμος είναι αυτός που εργάζεται σε όλη του τη ζωή για την αρετή. Ο φρόνιμος είναι συνετός άνθρωπος και ότι κάνει το κάνει με σκέψη και επίγνωση. Αγαπάει τον Θεό και Τον ανακαλύπτει μέσα από τα δημιουργήματά Του.
Οι λόγοι του είναι γεμάτοι σύνεση, οι δε πράξεις του ευχάριστες στον Θεό. Ο δρόμοι του είναι ευθείς και προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι σκέψεις του ταιριάζουν με των σοφών τις σκέψεις και οι διαλογισμοί του με αυτούς των συνετών. Επιμελείται και προσέχει τα γύρω από τη ζωή του, εξασκώντας ιδιαίτερα τη φρόνησή του.
Όταν ευτυχεί παραμένει μετριόφρων και όταν ατυχεί καρτερικός. Ο φρόνιμος, πριν επιχειρήσει να κάνει κάτι,πρώτα απ’ όλα σκέπτεται πού αποσκοπεί η πράξη του και μετά προχωράει στην πραγματοποίησή της.

Γ. Προβόπουλος: “Οι αγορές ξανανοίγουν για την Ελλάδα”

Θ.Π: Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει, ότι “ανοίγει” και για μας κάτι καλό. Ξέρω όμως  πολύ καλά ότι "έκλεισαν" πολλά σπίτια στην ΕΛΛΑΔΑ γι’ αυτό !!!

«Οι αγορές ξανανοίγουν για την Ελλάδα» επισήμανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, σχολιάζοντας την υπερκάλυψη που επιτεύχθηκε στις αυξήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και της Αlpha Bank.
Μιλώντας στο πλαίσιο σεμιναρίου (EUROFI2014) ανέφερε ότι «οι δύο συστημικές τράπεζες πραγματοποίησαν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ, πολύ μεγαλύτερου από το απαιτούμενο, και μάλιστα με σημαντική υπερκάλυψη. Μία από αυτές προέβη επιπλέον σε έκδοση μη καλυμμένων τραπεζικών ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ διάρκειας τριών ετών. Αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις ότι οι αγορές αρχίζουν να ξανανοίγουν για την Ελλάδα».

Κυβέρνηση πολλαπλών πρωθυπουργών...

Ο Βενιζέλος κάθισε στη θέση του πρωθυπουργού
Γέλιο και αιχμηρά σχόλια από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου.
Έτριβαν τα μάτια τους  οι  βουλευτές   μόλις είδαν τον  Βενιζέλο να μετακινείται  χθες το απόγευμα  από την  καρέκλα του  αντιπροέδρου της  κυβέρνησης σε εκείνη του πρωθυπουργού για να απαντήσει  στην πρόταση  δυσπιστίας  κατά του Γ.  Στουρνάρα  που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιά θα είναι η Τουρκία της επόμενης ημέρας;

  • Η τεράστια σε έκταση νοθεία έδωσε στον Ερντογάν τη νίκη και του αύξησε την αλαζονεία μετατρέποντάς τον επικίνδυνο για την ίδια την Τουρκία
  • Τεράστιο ρήγμα, με εμφυλιοπολεμικά χαρακτηριστικά, στην τουρκική κοινωνία
  • Τώρα αρχίζει η κυρίως μάχη του τούρκου πρωθυπουργού με εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν την παραδειγματική πλέον απομάκρυνσή του
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν. Νικητής, εν μέσω πάρα πολλών καταγγελιών για νοθεία (στην Σμύρνη συνελήφθη νωρίς το πρωί το εκλογών φορτηγάκι να μεταφέρει ψηφοδέλτια ψηφισμένα υπέρ του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος!) και με τον Ερντογάν να ευχαριστεί τους Σκοπιανούς που του συμπαραστάθηκαν, να εξαπολύει απειλές κατά όσων τον αμφισβήτησαν και του αντιστάθηκαν και να ανακοινώνει προγραφές εκείνων που δεν τον ψήφισαν με βάση λίστες που ήδη έχουν συνταχθεί…

Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ Ερντογάν φέρνει νέο-οθωμανικές επικίνδυνες εξελίξεις;

Δευτέρα 31/3/2014
Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ. Ερντογάν.Με καταμετρημένο 78,8% το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αποσπά ποσοστό των ψήφων 43,17% έναντι 25,89% του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) σε εθνικό επίπεδο.