“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μεγάλο οικονομικό θαύμα μέσω του οποίου κυριάρχησε απόλυτα στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως φαίνεται έφτασε στο τέλος του με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, αλλά και στις εξωτερικές της σχέσεις.
Σύμφωνα με το γνωστό Bloomberg που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και σε μια εκτενή ανάλυση του γενικού του διευθυντή, Matthew Winkler, η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που την εμπιστεύονται οι επενδυτές και οι περισσότερες σχεδιασμένες αλλά και οι ήδη υπάρχουσες επενδύσεις, ή ακυρώνονται, ή αποχωρούν από το τουρκικό έδαφος. 

Kissinger: "Ύποπτοι και τρομοκράτες όσοι αντιστέκονται στο παγκόσμιο σύστημα" - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Kissinger μέσω της ομιλίας του στο Συνέδριο της AK Βank το 2007 στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν από την ετήσια Συνάντηση της Λέσχης Bilderberg του ίδιου έτους, είπε πως είναι «ύποπτοι» και «τρομοκράτες» όσοι αντιστέκονται στο παγκόσμιο σύστημα. Δείτε το Βίντεο:

Kαι όμως, υπάρχει κάποιος που λατρεύει τη Μέρκελ

Σχόλιο Θ.Π.: “όμοιος ομοίω αεί πελάζει” Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος Συμπόσιον
Η Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τα ζητήματα της υψηλής πολιτικής και επισκέφθηκε…ζωολογικό κήπο στην Ανατολική Γερμανία.
Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, στη σύντομη επίσκεψή της, η γερμανίδα καγκελάριος ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με ένα παράξενο ζώο.

1000 χρόνια μετά η Αγία Βαρβάρα επιστρέφει σε ορθόδοξα χέρια

Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας επιστρέφει σε ορθόδοξα χέρια έστω και για λίγες ημέρες. Με μια κίνηση ιδιαίτερα συμβολική η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραχωρώντας για δυο εβδομάδες ολόκληρο το σκήνωμα της μεγάλης Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Βενετία.

Τσίπρας: Οριοθέτηση ΑΟΖ όπου δεν απαιτείται συνεννόηση με τρίτες χώρες

Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς διάσκεψης Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Λευκωσία. 

Ο Θάνατος

Φωτο από την Εξόδιο Ακολουθία του Γέροντα Ιερόθεου του Καρεώτη

“Ἀλλ’ἐρεῖ τις· πῶς ἐγείρονται οἱ νεκροί;” (Α΄Κορ.ιε΄, 35-58)

Γράφει ὁ Νῖκος  Δ.  Πάσσας - Καθηγητής Δρ. Θ.
Θέμα ἐνδιαφέρον καὶ ὑπαρξιακὸ ὁ θάνατος γενικὰ τοῦ ἀνθρώπου. Πρόκειται γιὰ τὸ τέλος τῆς ὑπάρξεως, τὴ διάλυση τῆς ὀντότητας, τὸν ἀφανισμὸ τοῦ προσώπου, αὐτὸ ποὺ δέχονται οἱ ὑλιστές καὶ οἱ ἄθεοι; Εἶναι μιὰ ἄποψη, τὴν ὁποία ἀκολουθοῦν οἱ ἐκτὸς τῆς ποίμνης τοῦ Χριστοῦ ἄνθρωποι, ἰδιότυποι καὶ ἠθελημένα ἀπροσάρμοστοι στὸ μεγαλεῖο τῆς ἐπιφάνειας τῶν Μυστηρίων τοῦ Θεοῦ. Εἶναι μιὰ ἄρνηση τοῦ πραγματικοῦ, μιὰ ἐθελοτυφλία πεισματικὴ στὸ ὄντως ὑπαρκτὸ καὶ ἀναμφισβήτητο.