“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Συρία: Οι επιθεωρητές φεύγουν, ο πόλεμος έρχεται… (το έγγραφο)

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, δήλωσε πριν από λίγο, ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη (high confidence) στις πληροφορίες που έχουν συλλέξει για το θέμα της χρήσης χημικών στη Συρία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σίγουρα θα απαντήσουν. Η διατύπωση «μεγάλη εμπιστοσύνη» θυμίζει το αντίστοιχο «higly likely» (πολύ πιθανό) των Βρετανών που οδήγησε στην καταψήφιση της εμπλοκής της Βρετανίας σε επίθεση στη Συρία, τουλάχιστον έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για να διαπιστωθεί ποιος είναι υπεύθυνος.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ: “ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ”

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. 
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ , ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.....ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ . 

"Πρέπει να γίνονται πόλεμοι για να μην πέσει το επίπεδο ζωής μας" - Το είπε ο Μιτεράν στο Μίκη

Με ένα άρθρο του για τα "τύμπανα πολέμου" στη Συρία ο Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει μια συζήτηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν. Σ΄ αυτή του είπε ότι πρέπει κάθε τόσο να γίνεται ένας πόλεμος γιατί "εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες". Διαβάστε όλο το άρθρο:

Οι ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω - Έρχεται επίθεση εναντίον του Άσαντ τον οποίο χαρακτηρίζουν "εγκληματία"

"Εγκληματία και δολοφόνο" χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, τονίζοντας τη βεβαιότητα των ΗΠΑ ότι η συριακή κυβέρνηση διέπραξε ένα "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" όταν χρησιμοποίησε αέρια που προκαλούν παράλυση του νευρικού συστήματος κατά την επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στα προάστια της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.

Οι New York Times για τη «παράξενη σιωπή του Πούτιν»

«Μπορεί η Ρωσία να κατέστησε σαφή την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αλλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη μιλήσει» Αυτό γράφει σε καυστικό άρθρο της η εφημερίδαNew York Times. «Η Ρωσία κατέστησε σαφή την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» συνεχίζει το άρθρο, «ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιεί καθημερινά για τον κίνδυνο επικίνδυνης ανάφλεξης, ένας από τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς δήλωσε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τον ισλαμικό κόσμο σαν «μαϊμού με χειροβομβίδες. [..] Κάποιοι Ρώσοι σχολιαστές έφτασαν στο σημείο να εγείρουν το φάντασμα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Ο Κάμερον ρώτησε το Κοινοβούλιο για τη Συρία, ο Σαμαράς όχι

Χθες ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ντέϊβιντ Κάμερον ζήτησε έγκριση από το Βρετανικό Κοινοβούλιο προκειμένου να αναμιχθεί η χώρα του στο κτύπημα κατά της Συρίας. Η απάντηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου ήταν «ΟΧΙ» (με 272 υπέρ και 285 κατά). Μετά από αυτό ο Κάμερον δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του Κοινοβουλίου και ότι η χώρα του δεν πρόκειται να εμπλακεί στην επίθεση κατά της Συρίας. Έτσι ο Ομπάμα...έμεινε μόνος του να ψάχνει για πρόθυμους να βομβαρδίσουν ανθρώπους. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι εθελόδουλοι. 

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ, ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ!!!
Γενική εθνική επιστράτευση! Για να αποτραπεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιτρέπει τεχνολογικές έρευνες σε ανθρώπινα έμβρυα. Συμπράττουμε στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία από την κίνηση πολιτών ''One of us''. Διαβάστε σχετικά παρακάτω και υπογράψτε!

Αγιορείτης γέροντας: «Παιδιά μου από εδώ κι έπειτα θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα.»

Συνομιλία με αγιορείτη γέροντα σε μοναστήρι του Αιγαίου
Στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε είχαμε την ευλογία με παρέα πνευματικών αδελφών να βρεθούμε σε ένα εκπληκτικό γυναικείο μοναστήρι σε νησί του Αιγαίου το οποίο διακονεί πνευματικά αγιορείτης γέροντας. Παρακάτω θα προσπαθήσω να καταγράψω όσα μας ανέφερε, χωρίς να αποκαλύψουμε ούτε το όνομα του μοναστηριού, ούτε το όνομα του γέροντα για τον λόγο ότι σημασία έχουν όσα ανέφερε, καθώς και ότι δεν ζητήσαμε ευλογία να τα αναφέρουμε επώνυμα στο διαδίκτυο. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό ας μην ασχοληθούν ούτε με το περιεχόμενο της ανάρτησης παρακάτω, ούτε με το blog, παρακαλώ θερμά.

Διασύρεται η Ελλάδα στη Γερμανία πριν από τις εκλογές

Αυτό πραγματικά δεν έχει προηγούμενο: έγινε κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Γερμανία πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν εκεί ύστερα από έναν μήνα... ποιο γερμανικό πολιτικό κόμμα θα φανεί πιο σκληρό εναντίον της Ελλάδας! Δεν αναφερόμαστε μόνο στην απαξίωση και τον εξευτελισμό που υφίσταται η χώρα μας στα μάτια δεκάδων εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν στραμμένη την προσοχή τους αυτή την περίοδο στο τι λένε τα κόμματα. Μας ανησυχεί πολύ περισσότερο το βαθύ μίσος που ενσταλάσσεται στις συνειδήσεις των Γερμανών εναντίον των Ελλήνων, καθώς καλούνται ουσιαστικά από τους πολιτικούς ηγέτες τους να διαλέξουν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν χρησιμοποιώντας ως ένα βασικό κριτήριο και το αν θέλουν ή όχι να συνεχίσουν μετεκλογικά να πληρώνουν οι Γερμανοί για τους «τεμπέληδες» και «απατεώνες» Ελληνες!

Κατάπτυστο εξώφυλλο από τον Economist για Άσαντ: "Χτυπήστε τον αλύπητα"

Θέση στο ζήτημα στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία παίρνει το περιοδικό Economist με το σημερινό του εντυπωσιακό εξώφυλλο, που απεικονίζει τον Άσαντ με φόντο δεκάδες πτώματα και τίτλο «Χτυπήστε τον αλύπητα». Τασσόμενο καταφανώς κατά της απόφασης της χώρας του, η οποία αποφάσισε τη μη ανάμειξή της στις ενδεχόμενες στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία..., το βρετανικό περιοδικό χτυπά τα τύμπανα του πολέμου λέγοντας: «παρουσιάστε τις αποδείξεις, στείλτε τελεσίγραφο και τιμωρήστε τον Μπασάρ Άσαντ για χρήση χημικών όπλων».
«Το ζοφερό θέαμα του πόνου στη Συρία, όπου 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, θα στοιχειώνει τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια επέμβαση εκεί δεν ήταν ποτέ εύκολη, αλλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, οι ξένες δυνάμεις έχουν χάσει πολλές ευκαιρίες για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα προς το καλύτερο», συνεχίζει το περιοδικό.

Συρία: Ηχηρό χαστούκι σε Κάμερον, αντήχησε στην Ουάσιγκτον…

Το ράπισμα του βρετανικού Κοινοβουλίου στον πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Συρίας, είναι βέβαιο ότι θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο, πιο δυνατά όμως από οπουδήποτε αλλού, στην Ουάσιγκτον. Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν εναντίον της εμπλοκής της χώρας στις επιχειρήσεις,εμμέσως προσυπογράφοντας ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και οι επιθεωρητές του στη Συρία, να έχουν τον χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή στοιχείων και αποδείξεων, αναφορικά με το αν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ και το καθεστώς του εμπλέκονται στην επίθεση με χημικά όπλα στα προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Ετοιμαστείτε για 2 ευρώ το λίτρο στη βενζίνη..

Συμφέρει και στη Ρωσία η άνοδος της τιμής του πετρελαίου,  έτσι θα κρατήσει στάση αναμονής  στην επίθεση των «ντέμοκρατς» στη Συρία. Η Συρία εκτινάσσει στα ύψη το πετρέλαιο για 2η ημέρα 

"Bye – Bye, Αμερική" !!!

Αίγυπτος: Aφίσα του Πούτιν δίπλα στον Στρατηγό Αλ Σίσι!
Μια τεράστια αφίσα του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν, με στολή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και με την επιγραφή στα αραβικά "bye – bye, Αμερική!" εμφανίστηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας, δίπλα από τις εικόνες του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ – Σίσι, και του πρώην ηγέτη της Αιγύπτου του στρατηγού Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ .