“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» Ή ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από τότε που «άνθησε» η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων άρχισαν να γίνονται όλο και πιο καθοριστικά στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης και των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος. Με τον καιρό, καθώς ωρίμαζαν όλο και περισσότερο, αναπτύχθηκε μια σχολή σκηνοθεσίας των δελτίων ειδήσεων έτσι ώστε να είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για να επηρεαστεί αποφασιστικά το κοινό, να αποπροσανατολιστεί από μια «ενοχλητική» επικαιρότητα και αποβλακωμένο να «καλουπωθεί» σύμφωνα με τα πρότυπα πού έχουν καθοριστεί από τους συντάκτες τους.

Τι είναι οι τα Σεραφίμ, Χερουβίμ; Ποιες και πόσες είναι οι «Αγγελικές Δυνάμεις»;

Του Πρωτ. π. Γεωργίου Παπαβαρνάβα.
Οι άγγελοι δημιουργήθκαν πρίν από τον ορατό κόσμο και τον άνθρωπο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Θεός «έπλασε τούς αγγέλους πρίν από εμάς για χάρη μας για να αποστέλλονται ως διάκονοι, όπως λέγει ο Παύλος, στούς μέλλοντας να κληρονομήσουν την σωτηρία» (Ε.Π.Ε., τόμ. 9ος, σελ. 80, 81)

Σταματά η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος

Τέλος στην υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στις συσκευασίες των γαλακτοκομικών προϊόντων βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς στους νέους κανόνες Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών δεν συμπεριλήφθηκε η αγορανομική διάταξη του 2009 σύμφωνα με την οποία υποχρεωτικά θα έπρεπε οι γαλακτοβιομηχανίες να αναγράφουν την προέλευση της πρώτης ύλης των γαλακτοκομικών προϊόντων τους.

Η ατζέντα Μέρκελ

Toυ ΤΑΣΟΥ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ
Όταν δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί μια χώρα βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Έτσι και τώρα προεξοφλούμε τον γρήγορο σχηματισμό μίας μεγάλης συμμαχικής κυβέρνησης στο Βερολίνο. Στη Γερμανία, από το 2002 έως το 2005, ο σοσιαλδημοκράτης άλλαξε τη μορφή της κοινωνίας συντρίβοντας το κόμμα του και απορυθμίζοντας την αγορά εργασίας. Ήταν επιλογή του και το έκανε με τη βοήθεια των «Πρασίνων» που συγκυβερνούσαν. Με αυτό το κεφάλαιο η Άνγκελα Μέρκελ επανεξελέγη πρωθυπουργός. Σε μία Ευρώπη που όλοι οι πολιτικοί μοιάζουν αναλώσιμοι, μόνο εκείνη δεν είναι.

Ο μακαριστός γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ό βίος του φανέρωνε το απλανή ορθόδοξο εκκλησιαστικό φρόνημα
Ό παπα- Εφραιμ Κατουνακιώτης γεννήθηκε το 1912 στο Αμπελοχώρι Θηβών. Ό πατέρας του ονομάζονταν Ιωάννης Παπανικήτας και ή μητέρα του Βικτορία. Ό Γέροντας είχε σαν κοσμικός το όνομα Ευάγγελος. Τελείωσε το Γυμνάσιο αλλά ή Χάρις του Θεού έκλεινε στον Ευάγγελο τις κοσμικές θύρες της αποκατάστασης. Στην Θήβα, όπου είχε μετακομίσει ή οικογένεια του, ό Ευάγγελος γνώρισε τους γεροντάδες του τον 'Εφραίμ και τον Νικηφόρο.

Η κακοδαιμονία των Ελλήνων: Μια σπάνια συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη

Ο Ελληνισμός επέτυχε ως Γένος αλλ' απέτυχε ως Κράτος
μια σπάνια συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη
Το insider.gr δημοσιεύει μια σπάνια συνέντευξη που έδωσε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα «Ἐλευθερία» στις 15 Ιουνίου του 1958. Ο μοναδικός λόγος του Ελύτη παραμένει δραματικά επίκαιρος. Ζητεῖται ἡ γνώμη σας, κύριε Ἐλύτη, ἡ ἐντελῶς ἀνεπιφύλακτη καί ἀδέσμευτη, ἐπάνω σέ ὅ,τι θεωρεῖτε ὡς τήν πιό κεφαλαιώδη κακοδαιμονία τοῦ τόπου. Ἀπό τί κυρίως πάσχουμε καί τί πρωτίστως μᾶς λείπει; Ποιά θά ὀνομάζατε «πρώτη μάστιγα» τῆς νεοελληνικῆς ζωῆς;

Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει κατασχέσεις για να πιάσει τους στόχους

Να εντείνει τις ήδη πολύ έντονες πιέσεις προς την ελληνική κοινωνία απειλεί το σχέδιο της κυβέρνησης, με εισήγηση της τρόικας, για μερική άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως επισημαίνει σε εκτενές άρθρο του το διεθνές πρακτορείο Bloomberg.
Ο λόγος για τον οποίο προωθείται η απόφαση αυτή, εξηγεί το Bloomberg, είναι επειδή η σχετική νομοθεσία που προστατεύει χιλιάδες Έλληνες από το να χάσουν τα σπίτια τους αποτελεί εμπόδιο για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, που είναι πάγιο αίτημα της τρόικας, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν πλέον στο 29% των συνολικών δανείων, δηλαδή σχεδόν ένα στα τρία δάνεια δεν εξυπηρετείται.

Οι κραυγές της μητέρας της 17χρονης Ασπασίας ξεσήκωσαν το ΚΑΤ

Ράγισαν καρδιές στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η 17χρονη Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της, όταν ξαφνικά άνοιξε τα μάτια της.
Η μητέρα της ξέσπασε σε λυγμούς...Αγκάλιασε την μονάκριβή της κόρη και ευχαριστούσε το Θεό για το μεγάλο θαύμα. Νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς αλλά και απλοί επισκέπτες του ΚΑΤ, λύγισαν μπροστά στην εικόνα της μεγάλης σφιχτής αγκαλιάς και τα δάκρυα γρήγορα διαδέχτηκαν τα χαμόγελα!