“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Πρόκληση Χουριέτ για Αμφίπολη: «Ο τάφος παίρνει την εκδίκησή του»

Σχόλιο Θ.Π.: Σας το είχα πει πριν από λίγο καιρό ότι είναι πολλοί σαν κι εκείνον το δασκαλάκο αλλά και σαν κι αυτήν την κυρία που με την ανθελληνική πένα τους έχουν κηρύξει πόλεμο στην χώρα μας.  Είπαμε "ἔχουσιν γνώσιν οἱ φύλακες" !!!
Οι Έλληνες ζουν ένα όνειρο, πιστεύοντας ότι εκεί βρίσκεται ο Μ. Αλέξανδρος, παραμερίζοντας την καθημερινότητά τους, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας
Επίθεση στη χώρα μας και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει με άρθρο της η τουρκική εφημερίδα   Χουριέτ, με αφορμή τις εξελίξεις στην ανασκαφή της Αμφίπολης. 

Τα Σκόπια Μακεδονία! «Καλά δεν το ξέρατε;»

Με μια προκλητική ανακοίνωση, διά χειρός του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών ομολογεί με κυνικό τρόπο (και εξυπνακισμούς που αποτελούν στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν... τρέχει και τίποτα. 

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: "Παραπληροφόρηση η δήθεν επιστολή «επιτίμιο» που έβαλε ο όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο"

Σχόλιο Γ.Θ : Μετάξύ άλλων θα ακούσετε από το ευλογημένο στόμα του Μητροπολίτη Μόρφου... "Οι δαίμονες έχουν λυσσάξει από την δόξα του Γέροντα Παϊσίου... γιατί επιβεβαιώνεται σε πολλά που είπε".
Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος φιλοξενούμενος στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ελεύθερο Βήμα» του ΡΙΚ (10.09.2014), αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με το δήθεν επιτίμιο που έβαλε ο όσιος Πορφύριος στον Γέροντα Παΐσιο για τις θέσεις του που εξέθεσε γραπτώς για το 666, τον Αντίχριστο, την «κάρτα» κ.ά, κι εξηγεί ότι αυτό το γεγονός δεν συνέβη ποτέ κι ότι ήταν προϊόν παραπληροφόρησης, που κακώς ο ίδιος μετέφερε σε εκπομπή και πάλι του ΡΙΚ πριν από 14 χρόνια. 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και “ξερό ψωμί” ;

Το ξερό ψωμί το τρωμε ήδη και το μαλακώνουμε με τα δάκρυα. Πρέπει να μάθουμε όμως τι είναι “Εθνική Ενότητα” σε όλες τις αποχρώσεις της;
Τι τους έπιασε ξαφνικά όλους και  ασχολούνται με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας ; Τι  έρχεται που δεν το ξέρουμε και είναι τόσο σημαντικό που θα δημιουργήσει ανατροπές και την ανάγκη να πάμε σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας;

Εφιάλτης για την Τουρκία!

Ελληνοαιγυπτιακή ομπρέλα S 300 "σκεπάζει" τη Μεσόγειο
Αν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ρωσικό και αιγυπτιακό Τύπο επαληθευτούν τότε στην νοτιοανατολική Μεσόγειο δημιουργείται μια αδιαπέραστη για την Τουρκία αντιαεροπορική ομπρέλα. Η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αποκτήσει κι αυτή αντιαεροπορικά - αντιπυραυλικά συστήματα S 300 από τη Ρωσία. Με δεδομένες τις σχεδόν εχθρικές σχέσεις Αιγύπτου και τον υπό διαμόρφωση άξονα Καϊρου - Λευκωσίας - Αθήνας, η είδηση είναι σημαντική για εμάς και εφιαλτική για την Άγκυρα.

Καλό Μήνα !!!

Νταβούτογλου: "Στα όνειρά μου συχνά συνομιλώ με τον Φρίντριχ Χέγκελ και τον Αλ-Γκαζάλι"

Ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συνομιλεί με φιλόσοφους του παρελθόντος, όπως ο Χέγκελ, στον ύπνο του.
Δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο που κυκλοφορούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ούτε για κολακευτικό χαρακτηρισμό των γνώσεών του. Το αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας την περασμένη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου σε φοιτητές του πανεπιστημίου Οντοκουζ Μαγις της Σαμσούντας.