“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Ένα χρόνο πριν. Ασκητές του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: μόλις δείτε ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ Ελλήνων μαζί , ξεκινούν γεγονότα.

Αναμφίβολα βιώνουμε συγκλονιστικές στιγμές. Σαλεύονται τα θεμέλια της Ελληνικής υπόστασης. Οι λίθοι κεκράξονται και τα πρόσωπα σωπαίνουν.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Θα μιλήσουμε για παράδοξες συγκυρίες και τα συμπεράσματα δικά σας.

Την Ελλάδα ο Θεός την έχει σπίτι δικό Του. Μη φοβάσαι τίποτα! Ξέρεις τι δυνάμεις έρχονται από ψηλά;

Το 1991 επισκέφθηκε ο Γέροντας το Άγιον Όρος μαζί με κάποια πνευματικά του παιδιά. Όταν επέστρεψαν, τον ρώτησαν μερικοί για τις εμπειρίες του από εκεί.
Τους είπε, και τον ρώτησαν σε ποιο Μοναστήρι από αυτά που πήγε ευχαριστήθηκε. Εκείνος απάντησε ότι ευχαριστήθηκε σε δύο μέρη: στην Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας, όπου είδε τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη κατά την ημέρα της πανήγυρής του και του μίλησε, αλλά και κοντά στον πατέρα Αρτέμιο (κελί Αγίου Νικολάου της Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου).

Όταν οι "ακατήχητοι" ορθόδοξοι βαφτίζουμε τον δυτικόφερτο Άγιο Βαλεντίνο προστάτη των ερωτευμένων……

….σε ένα άκρως υλιστικό, εμπορικό και κερδοσκοπικό πανηγύρι εορτασμού του, η Φιλοκαλία μιλά ξεκάθαρα για τον μόνον άξιο να αγαπηθεί από τη φύση του, τον Ένα Θεό.
Όταν ο νους ανεβεί μέχρι τον Θεό είναι αδύνατο να μην γίνει εραστής Του. Γιατί βλέπει να πηγάζει από Εκείνον μία ομορφιά που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια ούτε μπορεί να κατανοηθεί. Οπότε ο νους που έχει θείες ελλάμψεις μοιάζει με δίχτυ που κινδυνεύει να σκιστεί από το βάρος των πολλών ψαριών που ψάρεψε.

Το "πελεκημένο" ξύλο

Το δέντρο σου χαρίζει το κορμί του να ζωγραφίσεις τον Θεό.
Το παίρνεις ακατέργαστο και αφού το πελεκήσεις το σκάψεις το λειάνεις το «πονέσεις», το ντύνεις με το λευκό ρούχο της προετοιμασίας, και πάνω σε αυτή απλώνεις το χρωστήρα σου και το ταπεινό λευκό αλλάζει με τα χρώματα της ίριδας, την πίστη και την προσευχή του αγιογράφου .

Θα έρθει η Παναγία στην απολογία μας ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού, και θα σταθεί συνήγορος

Ενθυμούμαι μία θεία η οποία είχε την καλή διάθεση να πλένει τους κεκοιμημένους και τους νεκρούς, και ακόμα και αυτούς τους ζητιάνους τους εγκαταλελειμμένους σε οποιοδήποτε μέρος της πόλεως, αρκεί να την φώναζαν. 
Μέσω του συζύγου της, ήξερε ορισμένες φορές, και αντιλαμβανόταν τον θάνατον αυτών των ανθρώπων, τους έπλενε, τους καθάριζε, τους ετοίμαζε, έτοιμοι για να τους κηδέψουν την επομένη μέρα. Ξέρετε κάποτε μου είπε ένα μυστικό της. – Έχει κοιμηθεί τώρα αυτή. Δεν πρόκειται να μας ακούσει, ούτε και να υπερηφανευτεί γι’ αυτό που θα πούμε.

Λίγο πριν το κακό ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΗΣΕ Ελλάδα

Να το κρατήσω αδελφοί το παρακάτω γεγονός δεν μου πάει. Έτσι έμαθα τόσα χρόνια που αρθρογραφώ από καρδιάς να μοιράζουμε μαζί σας αυτά που μπορούν να βοηθήσουν στην μετάνοια και στην ανάνηψη μας. Εσείς τα αξιολογείτε τελικά όλα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν λίγες ώρες ένας πνευματικός πατέρας μας μετέφερε ένα γεγονός. Πνευματικό του παιδί που γνώρισε τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, τον είδε κατ όναρ να τον προτρέπει με την εξής φράση: - «έρχονται πολύ γρήγορα – προετοιμαστείτε»