“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

«ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» μήνυμα καλόγερου προς τον Ελληνισμό για το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ & τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προσκεκλημένος στη Δεξαμενή Σκέψης της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού στις 23 Μαρτίου 2016, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Αναφέρθηκε στο πρόσωπο ενός Ελλαδίτη καλόγερου, Άγιου, που τους συνδέουν πολλά & που βρίσκεται εν ζωή σήμερα…, στον οποίο έχει δοθεί χάρισμα από τον Θεό, σαν & αυτό του Πορφυρίου, του Παϊσίου, του Ιακώβου & μπορεί & βλέπει…. Σε μια πρόσφατη συζήτηση τους, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, του είπε πως θα πάει να μιλήσει σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου, στην Λεμεσό & τον ρώτησε:

«Τότε θα δώσει νόηση στον κόσμο ο Θεός, να καταλάβει το δρόμο τον ορθό ποιος είναι…»

Προφητικοί λόγοι τοῦ παππού Χατζηφλουρέντζου
~Τό 1963 ὅταν ἐφτίαχνε τίς βεράντες τῆς ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Ἀνδρονίκου, μιάς καί πάντα ἔβρισκε κάτι νά κάνει γιά τήν ἐκκλησία, ζήτησε βοήθεια ἀπό τόν Ἀντρέα Λεβέντη καί αὐτός δέν τοῦ ἀρνήθηκε καθώς τόν εἶχε βοηθήσει καί παλαιότερα.
Καθώς ξεκίνησαν τή δουλειά γυρνᾶ ὁ Ἀντρέας καί λέει στόν παππού: «Μά γιατί μᾶς ἔφερες θεῖε Χατζή; Νά, τώρα κτυποῦν (βομβαρδίζουν) οἱ Τοῦρκοι καί θά μᾶς «φάνε». Ἄρχισαν νά κτυποῦν στήν Ὀμορφίτα». «Μή φοβᾶσαι Ἀντρίκκο μου», ἀπαντᾶ ὁ παππούς, «τώρα δέ μποροῦν νά κάνουν τίποτα. Ὕστερα, ὕστερα …», τοῦ λέει, ἀφήνοντας τήν κουβέντα αὐτή χωρίς νά τή ξεκαθαρίσει.

Αμερικανοί πράκτορες εξηγούν σε Τούρκους συναδέλφους τους, ότι.... «εδώ είναι Αμερική»

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 
Μπορεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην είναι συνηθισμένος να ακούει κριτική εναντίον του και να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης στη χώρα του, αλλά όταν προσπαθεί να πράξει κάτι ανάλογο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έρχεται αντιμέτωπος ακόμα και με άνδρες των μυστικών υπηρεσιών.

Ξεφεύγει επικίνδυνα ο Ερντογάν: Ανοίγει πολεμικό μέτωπο με την Αρμενία!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν «μέχρι τέλους» στη σύγκρουσή του με την Αρμενία γύρω από την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μετά τις μάχες που τις δύο τελευταίες ημέρες προκάλεσαν τον θάνατο 30 και πλέον νεκρών.

Υποδοχή του ιερού αντιγράφου της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης από τήν ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους στην Προσοτσάνη

Τήν Παρασκευή 1η Ἀπριλίου 2016 στίς 6 τό ἀπόγευμα, στήν Προσοτσάνη, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παῦλος πλαισιούμενος ἀπό πλειάδα ἱερέων τῆς Μητροπόλεως καθώς καί πλῆθος κόσμου ὑποδέχθηκε ἀντίγραφο τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Παναγίας Πορταϊτίσσης ἀπό τήν Ἱερά Μονή Ἰβήρων Ἁγίου Ὄρους πού συνόδευε ὁ καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης κ. Ναθαναήλ καί ὁ ἀδελφός τῆς Μονῆς ἱερομόναχος π.Γεώργιος.

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν, υλοποιώντας μια ιστορική επίσκεψη!

Μεταξύ των Ελλήνων και των Ρώσων αξιωματούχων συζητούνται το τελευταίο διάστημα οι λεπτομέρειες της επισκέψεως του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν και αναζητούνται οι κατάλληλες ημερομηνίες , αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Πούτιν αποφάσισε να "κοντύνει" τον Ερντογάν;

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
info@onalert.gr
Η αναζωπύρωση των εχθροπραξιών Αρμένιων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Παρατηρητές που γνωρίζουν καλά την περιοχή εκτιμούν πως η Ρωσία ανοίγει νέο μέτωπο στην Τουρκία, με την ανοχή των ΗΠΑ.  Φαίνεται ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να "κοντύνει" τον Ερντογάν χτυπώντας τον ακριβώς εκεί που πονάει: στην ηγεμονική του εικόνα. 

Τώρα χάνουμε και το Αιγαίο… Είναι τελικά ορθό το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»;

Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης

«Χάσαμε το Αιγαίο; Χάσαμε την Ελλάδα» Ελευθέριος Βενιζέλος
Τον ειρωνεύονται, για δεκαετίες τώρα, για αυτά τα προφητικά του λόγια, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αλλά εγώ που τον άκουγα από τότε που ζούσε στο Τορόντο, δεν είχα αμφιβολίες για την μεγάλη διορατικότητά του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΝΑΤΟ περίμενε, για πολλά χρόνια τώρα, με υπομονή να επανέλθει στο Αιγαίο και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία να σπεύσει  ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Μέρκελ και του Σουλτάνου. 

Ήταν μόλις εφτά χρονών ψυχούλα… 1η Απριλίου 1955: Ο αντιαποικιακός αγώνας των Κυπρίων

Του Δρ. Αυγουστίνου (Ντίνου) Αυγουστή
Ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. ξεκίνησε στις 0.30΄ το πρωί της πρωταπριλιάς του 1955, ξημερώματα Παρασκευής με εκρήξεις βομβών σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού, αστυνομικούς σταθμούς και στην αγγλική ραδιοφωνία. Τα λάβαρα των αιώνων υψώθηκαν ξανά ψηλά στα κάστρα του Έθνους. Η νιότη πυρπολήθηκε. Ολόκληρη η Κύπρος μετατράπηκε σε μια απέραντη ελληνική σημαία.