“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Ερντογάν "τρελάθηκε"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχόλιο Θ.Π.: χαμός στο διαδίκτυο από τα καρτούνς. Από τα χελωνονιτζάκια μέχρι και το σούπερμαν έβαλαν δίπλα του.
Έντυσε τους φρουρούς του με πανοπλίες!
Τα ερωτήματα για την ψυχική ισορροπία του Τούρκου προέδρου Ταγιπ Ερντογάν δεν μπορούν να θεωρούνται υπερβολικά. Βλέποντας οποιοσδήποτε τις φωτογραφίες από την υποδοχή του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο δεν μπορεί παρά να σκεφτεί ότι ο Ερντογάν… “τα ΄χει χάσει”!

Οι Τούρκοι αναβαθμίζουν τις προκλήσεις από Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Σαφής είναι η προσπάθεια της Άγκυρας να στρατιωτικοποιήσει τις εξελίξεις και να διατηρήσει κλίμα έντασης σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επεκτείνοντας παράλληλα τις δράσεις της στο Καστελόριζο και σε ολόκληρο το Αιγαίο. Είναι προφανές πως η τουρκική πλευρά θεωρεί πως αυτό το κλίμα ευνοεί την Άγκυρα που προωθεί τους σχεδιασμούς της διά της ισχύος και της επιβολής. Αξιοποιώντας και την προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα, δεσμεύει περιοχές για ασκήσεις με μια τάση αναβάθμιση της παρουσίας της και δημιουργίας τετελεσμένων σε θάλασσα και αέρα.

Η Χάρη της Παναγίας

Όταν κοιτάς την Παναγιά
νιώθεις ανατριχίλα,
νιώθεις Πανάγιο Άγγιγμα….
μες της καρδιάς τα Φύλλα,
την ώρα που οι μοναχοί
ανάβουν τα καντήλια.

Ανάβουνε και ένα χρυσό
της Παναγιάς καντήλι!
Που του ‘χουν δέσει στο Σταυρό
ένα λευκό μαντήλι.
Όταν κινείται κυκλικά
μηνύματα σκορπάει,
μα όταν κουνιέται αλλιώτικα
η Παναγιά Μιλάει!

Το “μεγάλο άλμα” έρχεται μετά τις εκλογές

Φώτο από www.pandiera.gr
Δείκτης υγείας του Ελληνικού Λαού εδώ που φτάσαμε είναι το ποσοστό αυτών που αισθάνονται αηδία για την σημερινή κατάσταση.
Κάποιοι άρχισαν να κλείνουν τηλεόραση και να περιορίζουν το σερφάρισμα στο διαδίκτυο για να μειώσουν τις δόσεις  του καθημερινού τρόμου.

ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΩΡΑ… ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά τις περίφημες δηλώσεις του Ταΐπ Ερντογάν ότι δεν ανακαλύψε ο Χριστόφορος Κολοβός την Αμερική, αλλά πριν από αυτόν μουσουλμάνοι είχαν ανακαλύψει την νέα ήπειρο, τώρα έρχονται και άλλες τουρκικές δηλώσεις ότι και το άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην είσοδο της Νέας Υόρκης σαν το πρώτο μνημείο της νέας ηπείρου, είναι… τουρκικό δημιούργημα.

Η ΣΜΥΡΝΗ ΕΓΙΝΕ ΞΑΝΑ…«ΓΚΙΑΟΥΡ ΙΖΜΙΡ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Η θρησκευτική ταυτότητα της Σμύρνης είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Τουρκία». Την καταπληκτική αυτή δήλωση δεν την έκανε κάποιος μη Τούρκος, ή κάποιος μη μουσουλμάνος, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Mehmet Görmez, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αναληφτούν μέτρα για να αποκατασταθεί ο ισλαμικός χαρακτήρας της πόλης, μιας ιστορικής πόλης όπου όπως είναι γνωστό άνθησε και μεγαλούργησε η ελληνορθόδοξη Ρωμιοσύνη επί πολλούς αιώνες.

Οι Αρμένιοι καταδίκασαν την επίσκεψη Νταβούτογλου στο Παρίσι

Ιανουάριος 12, 2015.
Η συντονιστική επιτροπή των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία, καταδίκασε  τη συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού , Αχμέτ Νταβούτογλου,  στην πορεία στο Παρίσι για την τρομοκρατία, η οποία εκδηλώθηκε κατά της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Charlie Hebdo».

"Νικόλα πες στον πατέρα σου, πόσες φορές τα έχει ακούσει αυτά" ;

Θηβαίος Πολίτης

Όταν η οικογενειοκρατία γίνεται….."παράδοση" !!! Πότε θα ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ρε ΕΛΛΗΝΑ;;;;;

«Δεν είμαστε προϊόντα παρθενογένεσης, όλοι έχουμε μια προίκα και στην Ελλάδα ξέρετε, η οικογενειακή παράδοση είναι η καλύτερη προίκα συγκριτικά με άλλες προίκες όπως διάφορα οικονομικά συμφέροντα ή κομματικοί μηχανισμοί». Αυτό υποστήριξε η Εύη Τατούλη στη εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο θέλοντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η υποψηφιότητά της με τη ΝΔ στην Αρκαδία επιβλήθηκε από τον πατέρα της, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.