“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια βασίλισσα, που είχε 4 συντρόφους.
Πάνω απ' όλους έδειχνε αδυναμία στον τέταρτο. Τον στόλιζε με ακριβά ρούχα, του χάριζε πάντα τα καλύτερα, τον στόλιζε με κοσμήματα, του φορούσε αρώματα και του φερόταν πολύ γενναιόδωρα..
Ο τρίτος σύντροφος της βασίλισσας είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήταν αλαζών, όμως εκείνη τον αγαπούσε και τον σύστηνε με υπηρηφάνεια στον κύκλο της και φοβόταν μήπως κάποια μέρα, θα την άφηνε για άλλη γυναίκα..

(ΑΥΓ. 2013) Α. Γεωργιάδης: “Ακόμα το συζητάμε ότι δεν θα απολυθεί κανείς; Βάλε ένα στοίχημα! Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ !!!”

Ὁ Σύριζα μὲ ἐπιχειρήματα τοῦ σημιτικοῦ Πασὸκ ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας

Συμφώνως πρός δηλώσεις στελεχῶν τοῦ Σύριζα, εἰς περίπτωσιν κατά τήν ὁποίαν τό κόμμα των ἀνέλθη εἰς τήν ἐξουσίαν, θά καταργήση τάς σχολικάς παρελάσεις, θά καταργήση τήν ἐθνικήν ἐπέτειον τῆς 28ης Ὀκτωβρίου, θά καταργήση τό σημερινόν μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν καί θά τό ἀντικαταστήση μέ τήν θρησκειολογίαν, ἐνῶ θά τερματίση τήν μισθοδοσίαν τοῦ ἱεροῦ Κλήρου καί θά προχωρήση εἰς τόν ἀπογαλακτισμόν τοῦ Κράτους ἀπό τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν.
Τούς ἰδίους στόχους εἶχον ὁ ἱδρυτής τοῦ Πασόκ Ἀνδρέας Παπανδρέου καί ὁ Κων. Σημίτης, ὁ ὁποῖος τόν διεδέχθη εἰς τήν ἡγεσίαν τοῦ Πασόκ. Ὁ πρῶτος ἀνέκρουσε πρύμναν, ὅταν ἐπεχείρησε νά ἁρπάξη τήν μοναστηριακήν περιουσίαν. Ἡ μεγάλη κινητοποίησις τοῦ πιστοῦ λαοῦ καί ἡ κάθοδος χιλιάδων ρασοφόρων εἰς συλλαλητήριον καί εἰς πορείαν διαμαρτυρίας εἰς τό Σύνταγμα τόν ἐτρόμαξε, διότι διεῖδεν ὅτι θά εἶχεν ἀπώλειαν ψήφων καί τόν ὡδήγησεν εἰς ἀνακωχήν μέ τήν Ἐκκλησίαν.

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Τουρκική φρεγάτα πολιόρκησε την Σκύρο - Συναγερμός στις επάκτιες συστοιχίες Exocet
Σε μία πρόκληση που σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αποκλείεται να έμενα αναπάντητη, προχώρησε η Τουρκία "πολιορκώντας" την "καρδιά" της ελληνικής αεράμυνας, και γενικότερα της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο Αιγαίο, της Σκύρο. Χθες το απόγευμα η τουρκική φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ-200ΤΝ, η "Ορούκ Ρέϊς" βγηκε από τα Στενά και κατεθεύνθηκε νοτιοδυτικά. με κατεύθυνση πάλι την Εύβοια και την Αττική.

Καταδίκη και εξορία του Αγίου Χρυσοστόμου

 
Η εξορία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
Η προσωπικότητα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

3. Καταδίκη και εξορία του Χρυσοστόμου

Η Ψευδοσύνοδος, στην οποία τα άγρια ανθρώπινα πάθη και το αβυσσαλέο μίσος εναντίον ενός συνεπισκόπου τους καθ´ όλα αθώου, εθριάμβευσαν, – συχνά ο Θεός επιτρέπει να συκοφαντείται και να αδικείται ο δίκαιος– κατεδίκασε ερήμην τον Χρυσόστομον, τον καθήρεσε και αποφάσισε την εξορία του. Την απόφαση της Ψευδοσυνόδου αυτής επικύρωσε ο αυτοκράτορας.

Από πού «ξεσήκωσε» η κ. Ρεπούση τα περί «συνωστισμού»

Πολύς λόγος έχει γίνει και πολύ μελάνι έχει χυθεί για την περίφημη φράση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση περί "συνωστισμού' στο λιμάνι της Σμύρνης των Μικρασιατών Ελλήνων. Σήμερα το "Αγιορείτικο βήμα" αποκαλύπτει από που η κα Ρεπούση "ξεσήκωσε" αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος έφερε στα όρια του κάθε Έλληνα....

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ «Ο ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΆΚΟΥΓΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΝ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟ.»

Μετάνοια καρδιακή συντελείται όταν, μετά τη συγχωρητική ευχή από την εξομολόγηση, σιχαίνεσαι την αμαρτία και δεν την ξανακάνεις πια. Όταν μετανοήσεις με την καρδιά σου, μπορεί και να μη δακρύσεις καν. Αυτό είναι προτιμότερο από το να κλαις στην εξομολόγηση και ύστερα να επαναλαμβάνεις την αμαρτία. Αυτό δεν είναι μετάνοια εκ καρδίας. Βέβαια αν την ειλικρινή μετάνοια τη συνοδεύσεις με δάκρυα, τότε ακόμη καλύτερα. Γενικά τα δάκρυα καθαρίζουν τις αμαρτίες. Αυτό όμως αφορά τα εκούσια παραπτώματα. Τα ακούσια κανείς δεν μπορεί να τα αποφύγει και πρέπει να τα λέμε στην εξομολόγηση μας. Η θερμή καρδιακή μεταμέλεια καθαρίζει την ψυχή από αμαρτία, σηκώνει τον πεπτωκότα άνθρωπο και χαρίζει ανακούφιση στην ψυχή του. 

Η μοναξιά του καραγκιόζη και η μοναξιά της ΚΥΠΡΟΥ

Ξημέρωνε των Αρχαγγέλων και στο γραμματοκιβώτιο μου είχα μία έκπληξη. Ένα γράμμα από την Τουρκία. Με περισσή περιέργεια το περιεργάσθηκα γιατί δεν έχω πάρε-δώσε  με τους γείτονες από τότε που σφάξανε τους παππούδες μου το 21. Δεν κρατάω κακία αλλά κρατάω σταθερή την θύμηση του ολοκαυτώματος στην Σμύρνη. Ο φάκελος έγραφε έξω  Σεράι-ΠΡΟΥΣΑ–ΤΟΥΡΚΙΑ, αποστολέας Καραγκιόζης. Αυτομάτως το άνοιξα για να διαβάσω το περιεχόμενο του. Αγαπητέ μου φίλε πριν μήνες καλοκαιριάτικα  διάβασα στο διαδίκτυο ένα άρθρο σου με τον τίτλο “ΕΡΧΕΤΑΙ το success story… του ΘΕΟΥ”.

Πούτιν: Ο τίτλος του «πλανητάρχη» με έχει κάνει πιο προσεκτικό

«Ο τίτλος του ισχυρότερου άνδρα στον πλανήτη με έχει κάνει πιο προσεκτικό». Αυτό δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι KBS της Νότιας Κορέας, λίγο πριν την επίσκεψή του στη Σεούλ.
«Εκτιμώ τη γνώμη των ειδικών του Forbes» συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος, «αλλά προσωπικά πιστεύω ότι μια τέτοια ”ταμπέλα” κατ' αρχάς σε κάνει πιο προσεκτικό στις κινήσεις σου, και κατά δεύτερον , κάπως σε περιορίζει - ας πούμε - στη λήψη αποφάσεων [...] Προτιμώ να μην δίνω και πολύ μεγάλη σημασία σε τέτοιους τίτλους, Εάν πάρεις πολύ σοβαρά κάτι τέτοιο, κινδυνεύεις να εγκλωβιστείς στην εικόνα και να επηρεαστείς όσον αφορά στη λήψη σοβαρών αποφάσεων – και αυτό είναι το πιο λυπηρό της υπόθεσης».