“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Χαθήκατε αν ανοίξει μύτη στο συλλαλητήριο

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : «Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες»
Θα πρέπει η Αστυνομία και όλες οι κρατικές υπηρεσίες να δράσουν συντονισμένα για να μη συμβεί το παραμικρό

Από τον
Δημήτρη Ριζούλη
Την Κυριακή στο Σύνταγμα θα βρεθούν οι πάντες. Αντρες, γυναίκες, οικογένειες με τα παιδιά τους, νέοι, γιαγιάδες και παππούδες, εργάτες, δικηγόροι, γιατροί, άνεργοι... Ολη η ελληνική κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και «ταυτότητα». Οι πάντες έχουν αντιληφθεί (άσχετα με το τι λένε) ότι στην πλατεία Συντάγματος θα μαζευτούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Ολοι, μιλώντας με γνωστούς και φίλους από τον περίγυρό τους, έχουν καταλάβει πως αυτό που θα συμβεί την Κυριακή είναι πρωτοφανές.

ΣΗΜΕΙΟΝ: H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας σώζει από την «ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΩΤΙΑ» και τους εκβιαστές ανήμερα της Κυριακής του Ασώτου.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκβιαστές και Άσωτοι, όλοι μαζί  «εορτάζουμε»  στις 4 του Φλεβάρη με αυτό που έρχεται.
ΚΥΡΙΑΚΗ του Ασώτου ξημερώνει στις 4 του Φλεβάρη  και μας εκβιάζουν με τον τούρκο για να  μην επιστρέψουμε μετά από 7-8  μνημονιακής ασωτίας στην αγκαλιά της πραγματικής Μάνας μας, της  Ελλάδος.

Διπλή γιορτή στο Βατοπαίδι. Γιορτάζουν την Θεοτόκο την Παραμυθία και τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου γιορτάζει αύριο την Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας και τιμά την Μνήμη του Βατοπαιδινού Αγίου Μάξιμου του Γραικού (21 Ιανουαρίου /3 Φεβρουαρίου).
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις, των οποίων θα προεξάρχει ο  Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, αρχίζουν το βράδι της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου με Αγρυπνία.
http://agioritikesmnimes.blogspot.gr

Ομόφωνη η απόφαση των Αγιορειτών για τη συμμετοχή τους στο Συλλαλητήριο των Αθηνών. Θα αναγνωσθεί χαιρετισμός!

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου όρους ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου των Αθηνών, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος. Οι Αγιορείτες Πατέρες δείχνουν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την ανησυχία τους και την μέριμνά τους για το φλέγον ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας. Το Άγιον Όρος σε όλη του την διαδρομή συνέδραμε ποικιλοτρόπως τους δίκαιους αγώνες του Γένους με κάθε μέσο, αλλά κυρίως με την προσευχή.

Ὑπαπαντή τοῦ Κυρίου. “Θέλεις νά δῇς τό Χριστό;” (†Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

(Ομιλία του †Επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)
Τὴν πρώτη (1η) Ἰανουαρίου ἦταν τοῦ ἁγίου Βασιλείου. Χθὲς πρώτη (1η) Φεβρουαρίου ἦταν τοῦ ἁγίου Τρύφωνος. Καὶ σήμερα; Σήμερα δὲν ἑορτάζει ἅγιος. Ἑορτάζει ὁ βασιλεὺς τῶν ἁγίων, ὁ ἀρχηγὸς τῆς πίστεώς μας, ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός. Εἶνε δεσποτικὴ ἑορτή, ἡ ἑορτὴ τῆς Ὑπαπαντῆς . Τί εἶναι ἡ Ὑπαπαντή; Μὲ ἁπλᾶ λόγια θὰ τὸ ἐξηγήσουμε.
Ὁ Χριστός, ἀγαπητοί μου, δὲν ἦταν μόνο ἄνθρωπος, ἦταν καὶ Θεός. Καὶ ὡς Θεὸς δὲν ὑπάρχει στιγμὴ τοῦ χρόνου ποὺ νὰ μὴν ὑπάρχῃ. Ὑπάρχει πάντοτε. Εἶνε αὐτὸ ποὺ λέμε «νῦν καὶ ἀεί» . Ἐμεῖς εἴμεθα στὸ «νῦν», τώρα,ἐνῷ ὁ Χριστὸς εἶνε καὶ στὸ «ἀεί» , πάντοτε· «…νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων». 

Η Υπαπαντή του Χριστού

† Μητροπολίτης Σουρόζ Αντώνιος Bloom
Νυν απολύεις τον δούλόν σου, δέσποτα, κατά το ρήμα σου εν ειρήνη· ότι είδον οι οφθαλμοί μου το σωτήριόν σου, ο ητοίμασας κατά πρόσωπον πάντων των λαών, φως εις αποκάλυψιν εθνών και δόξαν λαού σου Ισραήλ» (Λκ. 2. 29 32)
Tά λόγια του Αγίου Συμεών σημειώνουν το τέλος μιας μακράς περιόδου, χιλιάδων χρόνων κατά τη διάρκεια των οποίων οι άνθρωποι ζούσαν χωρίς το Θεό· είχαν περάσει χιλιά δες χρόνια από τότε που ο Αδάμ είχε χύσει το πρώτο του δάκρυ, από τότε που είχε θρηνήσει για πρώτη φορά πάνω στη γη εκείνη στην οποία δεν εύρισκες πια το Θεό ανάμεσα στα πλάσματά Του.