“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Από τα σχολεία των άθεων... κομμάτων, στα σχολεία των ελληνικών γραμμάτων

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς
«Εκείνα εκ των βιβλίων αποδεξώμεθα εν οις αρετήν επήνεσαν και πονηρίαν διέβαλον» Μέγας Βασίλειος
Είναι γνωστό ότι την εκπαίδευση στο «Βυζάντιο», στην αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως, την είχε αναλάβει η Εκκλησία. Δάσκαλοι ήταν, ως επί το πλείστον, κληρικοί και ως σχολεία χρησιμοποιούσαν κυρίως ειδικούς χώρους στον περίβολο των εκκλησιών, νάρθηκες ή τα μοναστήρια. (Κατά την διάρκεια της αιχμαλωσίας του Γένους οι ίδιοι χώροι, ονομάστηκαν «Κρυφά Σχολειά»).

ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ «ΦΩΤΙΕΣ»!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για πρώτη φορά, όπως μεταδίδουν με μεγάλη έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι άρχισαν από την ανατολική Μεσόγειο να βομβαρδίζουν την Συρία και μάλιστα περιοχές που βρίσκονται ακριβώς πάνω στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.
Σύμφωνα με τις έκτακτες ειδήσεις του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, χτες οι Ρώσοι από τα πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου της Ανατολικής Μεσογείου για πρώτη φορά βομβάρδιζαν περιοχές των ισλαμιστών στην Συρία προκαλώντας μεγάλες ζημιές στις γραμμές τους και πολλούς νεκρούς.

“Τρελαίνει” την Τουρκία η Ρωσία: Οι Κούρδοι της Συρίας στην ειρηνευτική διαδικασία

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης ανάμεσα στη συριακή αντιπολίτευση και εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού δεν μπορούν “να έχουν αποτελέσματα”, εάν το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα δεν προσκληθεί να συμμετάσχει, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία 7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαια

Σύσσωμος ὁ ἑλληνικός λαός ἑνώνοντας τήν φωνή του, κατεβαίνει 7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαια στήν μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωματεῖα, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους

Βαριές καταγγελίες Ισραήλ κατά Τουρκίας από ελληνικού εδάφους για ισλαμική τρομοκρατία

ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ "ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ" ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
του Λ. Λιγουριώτη
Για πρώτη φορά - και μάλιστα από ελληνικού εδάφους-  το Ισραήλ προχώρησε σε ευθεία καταγγελία ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί την τρομοκρατία των τζιχαντιστών.
Την καταγγελία, ανάλογη της οποίας έχει κάνει ευθέως και η Ρωσία, έκανε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κ Μοσέ Γιαλόν, σε κοινές δηλώσεις του με τον Υπουργό Άμυνας κ Πανο Καμμενο με τον οποίο είχε συνάντηση και συνομιλίες στο Υπ. Αμυνας.

Οι «φωστήρες» του υπ. Παιδείας «τρώνε» τους τρεις μεγίστους φωστήρας! Εγκύκλιος στα σχολεία ουσιαστικά καταργεί την εορτή των Τριών Ιεραρχών

ΟΙ άθλιοι και άθεοι κυβερνώντες καταργούν στην ουσία την εορτή των Τριών Ιεραρχών με πονηρό τέχνασμα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline πριν από λίγο έφτασε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία, η οποία αναφέρει ότι θα γίνει κανονικά μάθημα την Παρασκευή (29 Ιανουαρίου) εκτός από τις τελευταίες δύο ώρες όπου θα γίνει η "εορτή". Οι "φωστήρες" του συριζαικου υπουργείου "τρώνε" τούς.... τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς Τρισηλίου θεότητος! 

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015)

apantaortodoxias.blogspot.gr & hggiken.pblogs.gr

ΡΩΣΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ : “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ!”

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Ρώσοι κομάντος κατόπιν προσωπικής εντολής του ίδιου του Πούτιν, για να βρουν τον Τούρκο οπλαρχηγό των Τουρκομάνων της Συρίας, Alparslan Çelik από το Ελαζίγ της Τουρκίας, που φέρεται όπως ο ίδιος καυχήθηκε στα τουρκικά κανάλια, να είναι ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου Oleg Peskov όταν βλήθηκε το αεροπλάνο του στις 25 Νοεμβρίου από τα τουρκικά F-16 και πέφτοντας στο έδαφος με το αλεξίπτωτο του, πιάστηκε από τους Τουρκομάνους και εκτελέστηκε εν ψυχρώ.