“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το restart έγινε στην Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: από το συλλαλητήριο της Κυριακής του Ζακχαίου
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η επανεκκίνηση της Ελληνικής ψυχής στις 21 Ιανουαρίου του 2018 πυροδοτεί το τέλος της θλιβερής μεταπολίτευσης.
Τώρα θα βιώσουμε πάρα πολλά.

Η ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ

Ένας Ερημίτης που ασκήτευε στην έρημο του Ιορδάνου, είχε χρόνια πολλά να πειραχτεί από το διάβολο. Αυτό του είχε δώσει θάρρος κι έλεγε συχνά πώς ο εχθρός δεν τολμούσε να πειράξει τους αγωνιστάς, πήγαινε μόνο στους αμελείς και οκνηρούς. Κάποτε παρουσιάστηκε μπροστά του ο διάβολος και του παραπονέθηκε.

-Τι σου έχω κάνει, Αββά, και μ΄ εξευτελίζεις έτσι. Μήπως ποτέ σ΄ επείραξα;

-Φύγε από δω, πονηρό πνεύμα φώναξε άφοβα ο Ερημίτης, και σήκωσε το ραβδί του να τον χτυπήσει. Δεν έχεις δικαίωμα να πειράζεις τους δούλους του Χριστού. Πήγαινε σ΄ εκείνους, που με την απροσεξία τους σε προσκαλούν.

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Η προφητεία του Αββά Παμβώ προς μαθητήν του
…Σου λέγω και τούτο Τέκνον μου, ότι θα έρθει καιρός, οπόταν οι χριστιανοί θα προσθέτουν και θα αφαιρούν και θα μεταβάλουν τας βίβλους των Αγίων Ευαγγελίων και των Αγίων Αποστόλων και των Θεσπέσιων Προφητών και των Ιερών Πατέρων και θα μαλακώνουν τας Αγίας Γραφάς και θα γράφουν τροπάρια και άσματα και λόγους τεχνολογικούς. Και ο νους των θα ξεχυθεί εις αυτούς, θα απομακρυνθούν δε από τα Θεϊκά πρότυπα. Και δια τούτον τον λόγον οι Άγιοι Πατέρες είχαν προαναγγείλει ότι οι μονασταί της ερήμου πρέπει να γράφουν τους βίους των Πατέρων όχι επάνω εις μεμβράνας, αλλά επάνω εις χάρτινους διφθέρας, διότι η ερχόμενη γενεά θα τους μεταβάλλει σύμφωνα με την δική των αρέσκεια. Όθεν και το κακό που μέλλει να προέλθει θα είναι φρικτόν.

"ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" (1η δημοσίευση 23 Ιαν. 2014)

H Ευλογία του Καλόγερου
Μπάμπουρας- Άγιος Ιωάννης- Θάσος
Φώτο από spearfish.gr 
Ενώ ο μακαρίτης Ανδρέας κατέβαινε στις προεκλογικές μάχες με το σύνθημα ¨η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες¨ δεν μπορούσε παρόλα αυτά να μας διαβεβαιώσει ότι και ¨τα πετρέλαια ανήκουν στους Έλληνες¨.
Η παραλία του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στην νοτιοανατολική Θάσο ανάμεσα από τα Κοίνυρα και τις Αλυκές. Το όνομα της το πήρε από το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη. Η ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Μπάμπουρας.

Η μάταιη προσμονή εθνοσωτήρων και η Λύση

Η αγωνία του Ελληνικού Λαού κορυφώνεται, ενώ παράλληλα μέσω των διεθνών ΜΜΕ διαχέονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Τίποτε το οποίο συμβαίνει στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο σε βάρος του λαού μας. Ο οποίος εδώ και 9 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.