“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Για τον κόσμο ο ΠΑΝΙΚΟΣ για τους πιστούς ο ΟΥΡΑΝΟΣ. Η ώρα των Προφητειών, των Αγίων και των Γενναίων.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ η Προυσιώτισσα ή η ΠΑΝΑΓΙΑ της Γρίπης
( σχετική αρθρογραφία)
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/03/blog-post_11.html
-Να γιατί ο άγιος Γέροντας Εφραίμ από την Αριζόνα των ΗΠΑ  πριν την ΟΣΙΑΚΗ ΚΟΙΜΗΣΗ του μαρτύρησε « ότι θα κοιμηθεί στην αρχή των γεγονότων για την ΠΟΛΗ» διότι ότι  θα δούμε από εδώ και πέρα είτε Πανδημίες , είτε οικονομικές , φυσικές καταστροφές , πολεμικά γεγονότα φαίνεται  όλα αυτά να κινούνται , μέσα στην τροχιά  ενός άγνωστου  σχεδίου  του ΟΥΡΑΝΟΥ  , που συγκλίνει όμως προς  την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  και το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ των ΡΩΜΗΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ  Πράγματα όμως αποκαλυπτικά
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες τους ΑΓΙΟΥΣ του, το διαλαλούμε επί χρόνια κόντρα στον χλευασμό που σήμερα γίνεται  πανικός. Τούτες τις στιγμές θα μας σώσει η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, η ΠΙΣΤΗ , η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και η ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Βοηθάμε την επιστήμη και τις συντεταγμένες οδηγίες της, συμμετέχοντας σε αυτές, αλλά στρεφόμαστε ολόψυχα σε μια ανώτερη επιστήμη που είναι η επιστήμη των επιστημών , που είναι η ίδια η ΖΩΗ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και αυτή είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ  και τα νάματα της.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
7 Δεκεμβρίου “ώρα Αριζόνας”  προς  8 Δεκεμβρίου “ώρα Ελλάδος”   κοιμήθηκε Οσιακά στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ της Αριζόνας ο Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ
Here's a look back at how we got here: December 8: First patient develops symptoms of Wuhan coronavirus…

Η Αγία Υπομονή († 13 Μαρτίου 1450)

Η Αγία Υπομονή, κατά κόσμον Ελένη Δραγάση, και αργότερα, ως σύζυγος του Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου,
«Ελένη η εν Χριστώ τω Θεώ αυγούστα και αυτοκρατόρισσα των Ρωμαίων η Παλαιολογίνα», ήταν θυγατέρα του Κωνσταντίνου Δραγάση, ενός από τους πολλούς ηγεμόνες-κληρονόμους του μεγάλου Σέρβου κράλη (βασιλιά) Στεφάνου Δουσάν. Καταγόταν από βασιλική και ευλογημένη γενιά. Στους προγόνους της συγκαταλέγονται άνθρωποι που αγίασαν (π.χ. ο Στέφανος Νεμάνια, Σέρβος βασιλέας και κτίτορας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους=όσιος Συμεών ο Μυροβλύτης). Ο Κωνσταντίνος Δραγάσης ανέλαβε την ηγεμονία του σημερινού βουλγαρικού τμήματος της βόρειο – ανατολικής Μακεδονίας, στην περιοχή μεταξύ των ποταμών Αξιού και Στρυμώνος.

Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός, Το πρόσωπό του έλαμπε υπέρ τον ήλιο.. αιωρήται ως ένα μέτρο από το έδαφος με τα χέρια υψωμένα

Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890 – 1964)
Εορτάζει στις 4 Ιανουαρίου
«Παιδιά μου, προσεύχεσθε; και πώς προσεύχεσθε; …με την ευχή του Ιησού να προσεύχεσθε, με το ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ. Έτσι να προσεύχεσθε. Έτσι είναι καλά» (Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός).
Ο πατήρ Ευμένιος έλεγε ότι, κάποιο βράδυ, αφού ετοίμασε τον πατέρα Νικηφόρο και τον έβαλε να κοιμηθή, πήγε κι αυτός στο κελλάκι του να αναπαυθή. Δεν τον έπαιρνε, όμως, ο ύπνος. Είχε μια έντονη ανησυχία, μήπως κάτι δεν έκανε καλά, μήπως δεν έκλεισε καλά τη σόμπα. Αυτά και άλλα πολλά περνούσαν άπ’ τον λογισμό του. Σηκώνεται, λοιπόν, και πηγαίνει στο κελλάκι του Παππούλη.

ΑΠΙΣΤΙΑ – ΕΠΙΔΗΜΙΑ και Τούρκοι δεν προλαβαίνουν να μας αφανίσουν. Το είπε ο ΑΓΙΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « …δεν θα προλάβουν να κάνουν την Ελλάδα ΑΘΕΟ κράτος …δεν θα προλάβουν να το κάνουν…είναι αυτό και ένα ΑΛΛΟ (μήπως η φονική επιδημία;)…που είχε πει… αν και αυτά τα δυο πραγματοποιηθούν… τότε έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους» Οι δοκιμασίες είναι το αλατοπίπερο της ζωής, αυτές νοστιμεύουν τις ζωές μας , διαλαλούν οι ΑΓΙΟΙ .
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά που διαβαίνουμε προειπώθηκαν από τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ. Ο πιο στενός του πνευματικός φίλος  του ΑΓΙΟΥ αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ορολογία βγήκε και μίλησε και φυσικά αυτό μόνο τυχαίο γεγονός δεν αποτελεί.
«Τι μου κατέθεσε ο Άγιος Παΐσιος για τα μελλούμενα στην Ελλάδα» Π. Χριστόδουλος  ηγούμενος  της Ι.Μ.Κουτλουμουσίου

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ κυκλοφορεί σαν αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο;

Τι συμβαίνει; Εμείς οφείλουμε να το διηγηθούμε τέτοιες ώρες και ο καιρός θα δείξει και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα αποδείξει.
Εβρίτης ιερέας πηγαινοέρχεται αυτές τις δύσκολες μέρες κατά μήκος της συνοριογραμμής  μας στο ποτάμι για να βοηθήσει και να ευλογήσει.
Εκεί λοιπόν συναπαντούσε πολλές φορές πάνω – κάτω ένα τζιπ του Ελληνικού Στρατού να το οδηγεί μόνος του ένας άγνωστος του αξιωματικός με χαρακτηριστικά έντονα που τα συγκράτησε ο ιερέας.

Όσιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος

Πρώην μὲν εἶχες γλώτταν ἀντὶ τῆς βίβλου,
Γλώττης δὲ ἀντί, σὴν ἔχεις ἤδη βίβλον.
Βιογραφία
Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, γεννήθηκε το έτος 949 μ.Χ. στη Γαλάτη της Παφλαγονίας από γονείς ευσεβείς και εύπορους, τον Βασίλειο και την Θεοφανώ. Ο θείος του Βασίλειος, ο οποίος κατείχε υψηλή θέση στον αυτοκρατορικό οίκο της Κωνσταντινουπόλεως, προσέλαβε νωρίς τον ανεψιό του κοντά του, όπου, όπως ήταν φυσικό, έτυχε καλής παιδείας. Όμως ο Όσιος δεν έδινε προσοχή και δεν έδειχνε ενδιαφέρον για μάθηση.

Όταν πέσει ο Ερντογάν θα γίνουν τα ΜΕΓΑΛΑ.. Να το έχετε αυτό σαν ΣΗΜΕΙΟ!...

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος:
«Στις μέρες μας, σε εισαγωγικά, «δικαιολογημένα», κατά την άποψή μου άμα ξέρεις τον Θεό, αδικαιολόγητα, προσπαθούν κάποιοι να μας φοβίσουν πάρα πολύ και είναι ο Ερντογάν και η παρέα του.
Και μου είπε ένας άνθρωπος του Θεού, με όλους αυτούς τους εκφοβισμούς που κάνει και στο Αιγαίο και στην Θράκη και «κουρδίζει» και τους άλλους εκεί στην Μακεδονία, στα Σκόπια και εδώ στην Κύπρος με τα δικά μας αέρια.., έναν στόχο έχουν.