“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μήπως πρόκειται να ζήσουμε και το “σύμφωνο συμβίωσης” ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- ΚΡΑΤΟΥΣ;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Άλλοι καιροί- άλλα έθιμα έτσι λένε γιατί έτσι τους βολεύει.
Για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς ισχύει κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό που δεν αντιστρατεύεται εδώ και αιώνες την εξέλιξη της κοινωνίας και του παγκόσμιου πολιτισμού και είναι το γνωστό “Ιησούς Χριστός χτες και σήμερον ο  αυτός και εις τους αιώνες”.

Απαγορεύεται η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Επειδή κάθε μέρα ακούμε για συλλήψεις πολιτών για χρέη προς το Δημόσιο, σκεφθήκαμε να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου η οποία έχει κρίνει αντισυνταγματική τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας των οφειλετών. Η εκτέλεση της απόφασης είναι υποχρεωτική και οι παραβάτες πρέπει να τιμωρηθούν. Η υπόθεση της προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο, παραπέμφθηκε στο ΑΕΔ λόγω των αντίθετων αποφάσεων που εξέδωσαν για το ζήτημα αυτό οι Ολομέλειες του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Όταν πέφτουν οι μάσκες της πολιτικής

του Μιχάλη Ιγνατίου
Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που σε αναγκάζουν να αναρωτηθείς για τις προθέσεις, τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς των ανθρώπων, ειδικά όταν πρόκειται για ιστο­ρικά γεγονότα. Μετά το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μίλησε για τον αποθανόντα Κύπριο ηγέτη ως να ήταν ο εθνάρχης του Ελληνισμού, και μάλιστα κάλεσε όλους μας να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό του για την Κύπρο.

Η θανάσιμη τουρκική απειλή στον Έβρο το σχέδιο "Βαριά" και η πρώτη ελληνική αντίδραση

Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα) ΜΑ .Διεθνείς Σχέσεις 
PhD. Επιχειρησιακή Οργάνωση
Στις 28 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Νυκτερινή Αστραπή–2013» που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη η οποία πέρα από τη μοναδικότητα της απετέλεσε και την έναρξη ενός νέου οργανωτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού για τις Μονάδες Στρατού στον Έβρο.

+ Διαδώστε το Αναστάσιμο Μήνυμα +

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΔ’ ( Ι’ ΛΟΥΚΑ)
Απολυτίκιο το Aναστάσιμο (ήχος Βαρύς)
Κατέλυσας τῷ Σταυρῷ σου τὸν θάνατον, ἠνέῳξας τῷ Λῃστῇ τὸν Παράδεισον, τῶν Μυροφόρων τὸν θρῆνον μετέβαλες, καὶ τοῖς σοῖς Ἀποστόλοις κηρύττειν ἐπέταξας· ὅτι ἀνέστης Χριστὲ ὁ Θεός, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.

Ακούστε τον Άγιο Πορφύριο : “Έγινα αλήτης για την αγάπη του Χριστού”

imverias.blogspot.gr

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ συνεχίζει ανενόχλητο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Paşa τις έρευνες του για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο και σε περιοχές δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει σε πρώτη φάση σαν πολεμική συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος την γνωστή υπερσύγχρονη φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που έχει την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος.