“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η διαθήκη του Άσαντ: να βομβαρδίσετε το Ισραήλ και την Αίγυπτο

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πραγματοποίησε μυστική σύσκεψη με τους στρατηγούς του. Στη συνάντηση ο Σύρος ηγέτης εξέφρασε φόβους για τη ζωή του και διέταξε τους στρατηγούς να επιφέρουν καταιγιστικό πυραυλικό χτύπημα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο σε περίπτωση που θα σκοτωθεί. Τη σχετική είδηση γράφουν τα ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές στη Δαμασκό.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει …μπαρούτι

ΟΤΑΝ κατηγορείς ΕΥΘΕΩΣ την Αξιωματική Αντιπολίτευση για «τρομοκρατική αποσταθεροποίηση» του καθεστώτος, ότι δηλαδή «τροφοδοτεί» τη μαζική ρίψη-ψύχωση «γκαζιών», ΤΟΤΕ δολίως και ευθέως «κατασκευάζεις» κλίμα ΑΜΕΣΗΣ και «ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ»: Κλίμα ανοικτής πολιτικής ΕΚΤΡΟΠΗΣ. 

((αλλά όμως δεν θα προφθάσουν...))

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ότι πέρασε ανήκει πλέον στην ιστορία και η ιστορία ανήκει σε εμάς. Όσοι όμως κρύβουν την πραγματική ιστορία γίνονται αυτόματα γνήσιοι εχθροί  ΤΗΣ. Αξίζει όμως τον κόπο να κάνουμε ένα μακροβούτι μέσα στα βαθειά νερά ΤΗΣ παραθέτοντας γεγονότα, στοιχεία και πηγές με μοναδικό σκοπό να παρακινήσουμε τον μελετητή σε προβληματισμό για περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση. Σήμερα γευόμενοι τα επιχείρια  της Μεταπολίτευσης που είναι η ανελέητη μνημονιακή πολιτική, γίνεται πιο ενδιαφέρον να μεταφερθούμε στα πρώτα χρόνια της όταν έβαζε αυτή τις πρώτες γκρίζες πινελιές  της παρουσίας της στα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα.

Νόμοι απευθείας από το Βερολίνο !!!

Υπογράφουν νόμους που στέλνει το Βερολίνο !!!
Αν υπήρχε μέτρο βλακείας, είμαστε απολύτως βέβαιοι πως αυτό θα ήταν πατέντα της σημερινής μνημονιακής ανθυποκυβέρνησης. Πολλοί αμφισβήτησαν την προ καιρού τηλεοπτική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη πως οι υπουργοί υπογράφουν νόμους που έρχονται απευθείας από την τρόικα. Και εν μέρει είχαν δίκιο, αφού η αλήθεια είναι κατά πολύ τραγικότερη. Κι αυτό επειδή τέτοιες νομοθετικές πράξεις υπογράφει και ο φερόμενος ως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (αμφισβητείται πλέον ευθέως ως πρόεδρος, αφού εμφανίζεται ως υπογράφων υπάλληλος της τρόικας, καθώς επίσης αμφισβητείται και το περί Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού οι νόμοι γράφονται στο Βερολίνο και αποστέλλονται προς υπογραφή στο προτεκτοράτο (όπου η δημοκρατία έχει αποβιώσει προ καιρού) που φέρει προσωρινά και για καθαρά θεατρικούς και ιστορικούς λόγους «Ελλάς».

ΣΟΪ-ΜΠΛΕ + ΣΟΪ-ΚΟΚΚΙΝΟ = ΣΟΪ-ΜΩΒ

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

«Στον πάγο» οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις

Τον Δεκέμβριο του 2012, η καθημερινή εφημερίδα Κομερσάντ έγραφε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε με μια νέα αντίληψη για την εξωτερική πολιτική της Ρωσικής Συνομοσπονδίας, την οποία προετοίμασε το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από αίτημά του.
Πηγή: RIA NOVOSTI
Το έγγραφο, που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, αναμένεται να θέσει τη διεθνή ατζέντα της Ρωσίας, στην τρίτη προεδρική θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την Κομερσάντ, μείζων στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας θα είναι η οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση του μετασοβιετικού χώρου (με την Ευρωασιατική Ένωση να αποτελεί τη βασική συγκολλητική ουσία) όπως, άλλωστε, είχε προτείνει κάποιους μήνες νωρίτερα, ο Πούτιν. Δεύτερη προτεραιότητα συνιστούν οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Παράδοση ή ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ;

Στο εθνοσωτήριο τόξο συνασπίστηκαν και τυπικά πλέον οι πτωχούληδες/καθυστερημένοι της σωτηρίας, ΝΔ και Δημαρ. Η “σωτηρία”χρειαζόταν…ανανέωση…νέο αίμα…νέα ώθηση. 

Γράφει το Πολιτικό Κοράκι
Νέα στηρίγματα. Φρέσκα επιχειρήματα. Πολλαπλασιασμό των Γουρουνιών. Το Μαύρο Μέτωπο που συγκροτήθηκε είχε και έχει σαν μοναδικό στόχο τη…συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής των Μνημονίων. Της Εξαθλίωσης του Λαού και της Υποταγής της Χώρας. Σήμερα η Πατρίδα και οι Ανθρωποί της οδηγούνται από μια Οργανωμένη Τρικομματική Μαφία στο…Τελικό στάδιο Εξόντωσης. Οι συνθήκες είναι κατά πολύ χειρότερες απ’ότι πριν τρία χρόνια.

Οι Αμερικανοί για την ΑΟΖ: "μην προχωρήσετε σε μονομερή ανακήρυξη"! Τι λένε Γάλλοι-Γερμανοί

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάσσονται εναντίον μονομερών ενεργειών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα της κατάθεσης συντεταγμένων στα Ηνωμένα Εθνη για τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας, καθώς και για τη μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)”. Αυτή είναι η αμερικανική θέση για την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την Ελλάδα, όπως εκφράστηκε από εκπρόσωπο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.