“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Μήπως δούμε τον αμέσως επόμενο καιρό να επενδύει και η Τουρκία (fast track) στο ΑΙΓΑΙΟ;

Ξεκίνησαν τα όργανα και μάλιστα πολύ νωρίς!!
Ο “ανασχηματισμός” του South stream  σε  South bomb  μέσα σε ένα 24ωρο και κάπου εκεί κοντά ¨η οικολογία του Βοσπόρου¨ με τα Στενά και το Ελληνικό (fast track). Τι γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω μας;

Μαύρα σύννεφα για την Εκκλησία από την υπουργοποίηση Λοβέρδου

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Τους...καρπούς της “Ελιάς” μάζεψε ο Ανδρέας Λοβέρδος και βρέθηκε πάλι ουρανοκατέβατος στον κυβερνητικό σχηματισμό. Το γελοίον του πράγματος είναι πως καλείται να εφαρμόσει έναν προϋπολογισμό(αυτόν του 2014), το οποίο ο ίδιος προ εξαμήνου καταψήφισε στη Βουλή!!!!

ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ (δείτε το)

Ο άγγελος την ώρα της Βάπτισης

ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ… ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΥΣ

Ο ΡΟΥΧΑΝΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ!… ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΤΟΝ «ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαοκτώ χρόνια Ιρανός πρόεδρος σε επίσημη επίσκεψη του στην  Άγκυρα δείχνει την μεγάλη του περιφρόνηση στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, τον Μουσταφά Κεμάλ, καθώς αρνήθηκε επιδεικτικά να επισκεφτεί το μαυσωλείο του όπως προβλέπει με αυστηρό τρόπο το τουρκικό πρωτόκολλο για κάθε ξένο ηγέτη που επισκέπτεται την τουρκική πρωτεύουσα. Την γνωστοποίηση της στάσης αυτής του Ιρανού πρόεδρου να αρνηθεί να επιστεφτεί το μαυσωλείο, την έκανε ο ίδιος ο υπεύθυνος του πρωτοκόλλου της τουρκικής προεδρίας, Ahmet Sener.

Τα ευλογημένα υπόγεια της Πόλης

Σταυροί σε κάθε γωνιά στα έγκατα της Βασιλεύουσας
Υπάρχει η γνωστή φράση που αναφέρει πως "όταν κάτι δεν φαίνεται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει" και αυτή η ρήση με συνοδεύει σε κάθε περιπλάνηση στην Πόλη. Με μεγάλη παρατηρητικότητα και διάθεση για ανακάλυψη, βρέθηκα να περπατώ στα σοκάκια της ιστορικής χερσονήσου, στην συνοικία που άλλοτε ονομάζονταν Χαλκοπράτεια επειδή εδώ ανθούσε η παρασκευή και το εμπόριο χάλκινων αντικειμένων στην μεγαλύτερη διάρκεια της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας.