“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Χριστιανική πόλη της Συρίας που καταστράφηκε από τους αντιφρονούντες

Δείτε τις φωτογραφίες των ερειπίων της Μααλούλα όπου ακόμα ομιλείται η Αραμαϊκή, η γλώσσα του Ιησού
Η Μααλούλα, η αρχαία Χριστιανική πόλη της Συρίας όπου ακόμα ομιλείται η Αραμαϊκή, επέστρεψε υπό την κυριαρχία των δυνάμεων του καθεστώτος Ασάντ, μετά από μήνες όπου οι αντιφρονούντες την είχαν καταλάβει, και καταστρέψει τις κατοικίες και τα μοναστήρια της.

"Οι Τούρκοι είναι η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας" - Διαβάστε τι γράφουν τα σχολικά βιβλία των χωρών που υπέστησαν τουρκική κατοχή

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα... κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία… την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σήριαλ καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μια απατηλή εικόνα για την σύγχρονη Τουρκία, στην ιδία την Τουρκία έχει προκαλέσει σοκ η δημοσίευση πριν από καιρό μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας και των Τούρκων, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο θα έλεγε κανείς αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστούν σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας.

Ο Ταξιάρχης του Μανταμάδου

Η εξωτερική ολόσωμη εικόνα του Αρχαγγέλου 
Μιχαήλ η οποία εξαφανίστηκε το 1964
Ή ανέλπιστη σωτηρία
Στα 1963, το πρωινό εκείνο της επιθέσεως των Τουρκοκυπρίων στη μαρτυρική Κύπρο, όταν μπήκε ο νεωκόρος στο ιερό προσκύνημα του Μανταμάδου για ν' ανάψει το καντήλι του Ταξιάρχη, είδε κατάπληκτος πώς η ολόσωμη εικόνα του έλειπε!
Αύτη ή απροσδόκητη εξαφάνιση προκάλεσε σύγχυση στον ευσεβή λαό και κράτησε μια βδομάδα. Ξαφνικά, η εικόνα βρέθηκε πάλι στη θέση της, όπως είχε εξαφανιστεί.
Πέρασε καιρός. Ένα χειμωνιάτικο πρωινό ο νεωκόρος του Μανταμάδου άκουσε ποδοβολητό αλόγου. Βγαίνει έξω και βλέπει ένα νέο, πού μόλις είχε ξεπεζέψει, να σηκώνει στους ώμους του ένα κριάρι.
Μπήκαν μαζί στο ναό, κι ο νέος προχώρησε στην εικόνα του Ταξιάρχη, απίθωσε εκεί το κριάρι και άναψε λαμπάδα ίση με το μπόι του. Ύστερα γονάτισε, προσκύνησε την εικόνα και χάιδεψε με βουρκωμένα μάτια και τρεμάμενα χείλη το ανάγλυφο πρόσωπο του αρχαγγέλου.

Τα «exit polls» του Αιγαίου…

Τελικά οι τούρκοι “ψηφίζουν” Αιγαίο;
Φυσικά με τα καμώματα τους ξέρουν ότι ποτέ δεν θα ψηφίσουν σε Ευρωεκλογές. “σκασίλα τους μεγάλη και δέκα παπαγάλοι” που θα καθίσουν να ασχοληθούν  με “τους άνθρακες της Ευρώπης” όταν δίπλα τους υπάρχει αμύθητος θησαυρός. Εδώ και καιρό οι γείτονες “παίζουν μόνη  τους γεωπολιτική μπάλα” αρνούμενοι να υπακούσουν στα κελεύσματα του παγκόσμιου διαιτητή, αν και πολλές φορές υποκρίνονται ότι είναι υπάκουα παιδιά