“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ἡ ἀληθινή εὐσέβεια (α)

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΙΩΒ
π. Δημητρίου Μπόκου
Ὁ Ἰ­ὼβ (6 Μα­ΐ­ου) ἦ­ταν ἄν­θρω­πος ἄ­μεμ­πτος ἀ­πέ­ναν­τι στὸν Θε­ὸ καὶ στοὺς ἀν­θρώ­πους. Ὁ ἴ­διος ὁ Θε­ὸς ἀ­πο­φάν­θη­κε ὅ­τι δὲν ὑ­πῆρ­χε πά­νω στὴ γῆ πιὸ ἐ­νά­ρε­τος καὶ θε­ο­σε­βὴς ἄν­θρω­πος ἀ­πὸ αὐ­τόν. Ὁ Σα­τα­νᾶς ὅ­μως ἀν­τέ­τα­ξε ὅ­τι ἡ ἀ­ρε­τὴ τοῦ Ἰ­ὼβ δὲν εἶ­ναι γνή­σια. Κα­τὰ τὴ γνώ­μη του, ὁ Ἰ­ὼβ σε­βό­ταν τὸν Θε­ό, ἐ­πει­δὴ ἔ­λα­βε ἀ­πὸ αὐ­τὸν πολ­λὰ ἀ­γα­θά. Ὁ Ἰ­ὼβ εἶ­χε ἑ­πτὰ χι­λιά­δες πρό­βα­τα, τρεῖς χι­λιά­δες κα­μῆ­λες, χί­λια βό­δια καὶ πεν­τα­κό­σια γα­ϊ­δού­ρια. Γιὰ τὴ φύ­λα­ξή τους εἶ­χε τε­ρά­στιο ἀ­ριθ­μὸ ὑ­πη­ρε­τῶν. Εἶ­χε ἐ­πί­σης ἀ­πο­κτή­σει καὶ δέ­κα παι­διά, ἑ­πτὰ γιοὺς καὶ τρεῖς θυ­γα­τέ­ρες.

Οι τούρκοι ξαναέρχονται, μην σβήσεις το ΦΩΣ Έλληνα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν θα έρθουν οι τούρκοι θα γλιστρούν πάνω στα εσωτερικά προβλήματα τους  και αυτό είναι  το δώρο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ σήμερα στην Ελλάδα.
Περιμέναμε κάποιους μήνες να πάρουμε απάντηση στο ερώτημα της αρθρογραφίας μας της 13 ΜΑΙΟΥ του 2016 και μας το έδωσαν οι τούρκοι που άφησαν πλέον τα προσχήματα.

Το μαντήλι της Μετάνοιας

Όταν βασίλευε ο ευσεβής αυτοκράτορας Μαυρίκιος (6ος αι.), ζούσε στην περιοχή της Θράκης ένας αρχιληστής. Αυτός είχε τρομοκρατήσει τόσο πολύ τους κατοίκους, ώστε οι δρόμοι κατάντησαν αδιάβατοι. Πολλοί στρατιώτες και ληστοδιώκτες προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το έμαθε ο Μαυρίκιος και αποφάσισε να στείλει στον αρχιληστή τα προσωπικά του φυλαχτά. Αυτή η βασιλική χειρονομία, μαζί με όσα καλά του μήνυσε, έφεραν το ληστή, με τη συνέργεια και του Θεού, σε ντροπή και μετάνοια.
Άφησε την παλιά του ζωή, κατέβηκε από τα βουνά και πρόσπεσε στα πόδια του βασιλιά μετανοημένος.
Δεν πέρασαν πολλές μέρες, και ο ληστής αρρώστησε με πυρετό.
Τον δέχθηκαν και τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο του αγίου Σαμψών.

Ιερώνυμος: Λύθηκαν όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν

Μοναχός Γεννάδιος: Η Πόλη θα ξαναγίνει Ελληνική - Πριν αρχίσει ο πόλεμος θα φανεί ένας μεγάλος Σταυρός πάνω από την Πόλη!

Ο Μοναχός Γεννάδιος (1880-1983) είχε προβλέψει ότι η Πόλη θα γίνει πάλι Ελληνική  
«Όταν έγινε ο κατακλυσμός του Νώε, οι άνθρωποι επνίγησαν εις τα νερά. Τώρα θα πνιγούν εις το αίμα» Ο Μοναχός Γεννάδιος, όπως και πολλοί ασκητές της εκκλησίας, ήταν πνευματοφόρος και Χριστοφόρος…

Θα επιστρατευθούν οι Έλληνες που ετοιμάζονται να τους κατάσχουν τον ΒΙΟ τους τα funds ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΩΡΑ με την ΩΡΑ η σύγκρουση φαίνεται να πλησιάζει και όλα γίνονται όχι απλώς πιθανά αλλά αληθινά.
ΑΥΤὈ που τίθεται στις δραματικές και κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε. Ο Έλληνας θα κληθεί στα όπλα για να επιτελέσει το ύψιστο καθήκον του να προασπίσει τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ με το αίμα του  όπως έκαναν και ηρωικοί πρόγονοι του, αφήνοντας την οικογένεια του σε μια οικονομική συγκυρία που οι  εστίες του, οι δουλειές  και οι επιχειρήσεις του κινδυνεύουν από τα αρπακτικά funds των μνημονίων.

Η ΕΙΚΟΝΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ που δάκρυσε το μεσημέρι στις 1:30 της 28ης Σεπτεμβρίου

Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει ο Ερντογάν την πρόθεση του να αναθεωρήσει την συνθήκη της Λωζάνης την επόμενη μέρα.

Μας την απέστειλαν και σας την δίνουμε προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ  ΘΕΟΥ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ της Ελλάδος και ολάκερης της Ορθοδοξίας  είναι δίπλα  μας και παρακολουθεί  τις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε. 

ΘΑΡΣΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ υπάρχουν δίπλα μας αόρατοι πνευματικοί φρουροί.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας