“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

"Ταγίπ χάσαμε! Η πολιτική σου ωφελεί την Ελλάδα"! Τουρκική παραδοχή για τις προκλήσεις

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Μια διαφορετική ανάγνωση των δηλώσεων του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας περί των ''κανόνων εμπλοκής'' των τουρκικών πολεμικών σκαφών  που κινούνται στην Αν. Μεσόγειο, επιχειρεί ο κ. Μπαρκίν Σικ, σε άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet,που αξίζει να δούμε. Και αξίζει να δούμε διότι ο αρθρογράφος αναφέρει πως δεν περιλαμβάνουν αρμοδιότητα ''να χτυπήσουν'', όπως στην περίπτωση των συνόρων της Συρίας. Αλλά και για μια (τουρκική) διαπίστωση: Οτι οι άσχημες διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο ωφέλησαν την Ελλάδα.

Να προετοιμαστούμε τώρα, η επόμενη Ελληνοτουρκική κρίση δεν θα αργήσει

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Όσοι ψύχραιμα αντιμετώπισαν την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών αισθάνονται δικαιωμένοι. Τα εύσημα ανήκουν στους επιτελείς του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων οι οποίοι για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι έχουν αντίληψη και απόψεις πολλές φορές πιιο προωθημένες ακόμη και από τους διπλωμάτες. Η “πολεμική αναμέτρηση” που πάρα πολλοί ανέμεναν -κι εύχονταν;- να ξεσπάσει αποφεύχθηκε και η κρίση έκλεισε με τελευταίο πλάνο την θερμή χειραψία Σαμαρά-Σίσι-Αναστασιάδη στο Κάϊρο μετά από τις ανακοινώσεις για την ΑΟΖ. Το άρθρο της Τζουμχουριέτ λέει πολλές αλήθειες. 

“Κανόνες εμπλοκής” Τηλεοπτικό εμπάργκο στα τουρκικά σήριαλ γίνεται;

Φανταστικοί διάλογοι…
Συναντιέται ο Αντώνης με τον Αχμέτ στις αρχές του Δεκεμβρίου και του λέει:
-Αχμέτ ¨μάζεψε¨ τον Barbaro  πίσω  γιατί χαλνάει ¨η  πολιτισμική εικόνα¨  στα αγαπησιάρικα σήριαλ που βλέπουμε από την  Τουρκία.
-Αν δεν το κάνεις  ο Βαγγέλης θα ενεργοποιήσει… το νομικό μας οπλοστάσιο.