“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ… (βίντεο)

“Bασιλοπούλα, ατίμητο ρουμπίνι στην Aνατολή και στο Aιγαίο πρώτη. Ποιό όνομα προσφιλέστερο απ’ το όνομα της Σμύρνης τόσο καλλίφθογγο και τόσο μοσχομυρισμένο!” 
K. ΠAΛAMAΣ   

Οι ΗΠΑ "έχουν άμεσο ενδιαφέρον για το φυσικό αέριο αλλά και την επίλυση του Κυπριακού”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «επιδεικνύουν άμεσο ενδιαφέρον» για να προχωρήσουν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και για ασφαλή αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, στηρίζοντας το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στις συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους τούς ενημέρωσε και για το Μνημόνιο Κατανόησης ενεργειακής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Μετά τη Συρία έρχεται τώρα η σειρά της Τουρκίας;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Μελετώντας τα κείμενα, τις αναλύσεις και τα άρθρα που γράφονται διεθνώς αυτές τις μέρες, μετά την πρόταση της Ρωσίας για έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, με σκοπό την αποφυγή του στρατιωτικού κτυπήματος, ένας όρος ή ακριβέστερα μια θεωρία μάς τράβηξε την προσοχή. Πρόκειται για τη «θεωρία του ελεγχόμενου χάους», την οποία επικαλέστηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Βίκτορ Καμένεβ, για να εξηγήσει την πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ, υποστηριζόμενες από το Ισραήλ, λέμε εμείς, στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και εν προκειμένω στη Συρία.

Κ. Ατατούρκ: "Πουλούσε τα οστά των θυμάτων του"

ΠΟΥΛΗΣΕ 400 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ
Από τη μια να κόβουμε κορδέλες για το νέο μουσείο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, και από την άλλη να έρχονται στο φως της δημοσιότητας ντοκουμέντα για τις δράσεις του Αρχιστράτηγου των νεότουρκων. Μόνο φρίκη και οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο παράφρονας σφαγέας πουλούσε ακόμα και τα οστά των αθώων θυμάτων του για πρώτη ύλη σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες.  Αφιέρωμα της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας“, στη Μικρασιατική Καταστροφή και στην πυρπόληση και τη σφαγή της Σμύρνης αναφέρει ότι:

“Οι πειρατές σήμερα κουρσεύουν φυσικό αέριο”

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ   
Μήπως τα χημικά αέρια της Συρίας έφεραν τους “πειρατές” στα φυσικά  αέρια της Ελλάδας και της Κύπρου?
Δεκάδες είναι τα πολεμικά σκάφη διαφόρων χωρών κυρίως όμως της Αμερικής και της Ρωσίας τα οποία πλέουν το παρόν χρονικό διάστημα στην Α. Μεσόγειο σε μια περιοχή όπου αν και η ένταση έχει υποχωρήσει προσωρινά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια υποψήφια εστία ανάφλεξης δηλ. πυριτιδαποθήκη, όπως ακριβώς την  προσδιόρισε ο Ρώσος υφυπουργός Αμύνης Anatoly Antonov «Ένα σπίρτο είναι ικανό να ανάψει τη φωτιά που πιθανός θα μπορούσε να μεταδοθεί όχι μόνο στα γειτονικά κράτη αλλά και σε άλλες περιοχές επίσης».

ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΒΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Είναι ιστορικό γεγονός ότι καμιά θρησκεία στον κόσμο δεν εξαπλώθηκε με πόλεμο και βία εκτός από την θρησκεία του Ισλάμ. Τα τελευταία χρόνια όμως οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας στον ισλαμικό κόσμο, με αποκορύφωμα φαινόμενα ακόμα και κανιβαλισμού, δείχνουν πως το πρόβλημα της ισλαμική βίας είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θα μπορούσε να δείξει μια επιφανειακή εξέταση των αιτιών αυτού του φαινομένου.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.
Η Αγία Ελένη, το 326 μ.Χ. πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της, Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος, όμως, έκανε την Αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο βρέθηκαν τρεις σταυροί.

ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ
Είναι γνωστό για κάθε χριστιανό και για κάθε λογικό άνθρωπο, ότι η ναζιστική ιδεολογία υπήρξε μία από τις πλέον εγκληματικές και ειδεχθείς ιδεολογίες, που γνώρισε η παγκόσμια ιστορία. Τον ίδιο όμως εγκληματικό και απαίσιο χαρακτήρα έχει και ο νεοσατανισμός, που αποτελεί την πλέον φρικτή, αποκρουστική και επικίνδυνη έκφραση καταστροφικής λατρείας (destructive cults).