“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πολίτης σε Παπανδρέου: “Κάνεις διακοπές με τα δικά μας λεφτά...”

Την αποδοκιμασία ενός πολίτη βίωσε κατά την επιστροφή του στην Αθήνα, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του parapolitika.gr, όταν το αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Κρήτη όπου παραθεριζε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τις αποσκευές του και σπρώχνοντας ασυνόδευτος το καροτσάκι του περίμενε τη σειρά του για να βγει προς την έξοδο. Εκείνη την ώρα όμως ένας πολίτης φαίνεται ότι αντιλήφθηκε την παρουσία του και άρχισε να φωνάζει: «Κάνεις διακοπές με τα δικά μας λεφτά…» 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση μετά τη δύση του Ηλίου αποφάσισε η κυβέρνηση !!!

Αυστηρά μέτρα για να αποτραπούν νέες πυρκαγιές. Διαβάστε τι θα ισχύει Έκτακτα μέτρα για να αποφευχθούν και νέες πυρκαγιές αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση. Σε έκτακτη σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στα δάση. Το μέτρο θα ισχύει από την ώρα που δύει ο ήλιος. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ αυξημένος και την Τρίτη σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι περιφέρειες Αττικής, περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων,Ευβοίας, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Προς το τέλος του ευρώ !!!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Ρίγη πολιτικού πανικού σκόρπισε σε όλη την Ευρώπη η ψυχρή δήλωση στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» του σοσιαλδημοκράτη Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Ερκι Τούομιογια: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανοιχτά την πιθανότητα διάλυσης του ευρώ»! Ηταν ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός που έθεσε δημοσίως και ωμά το ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Γηραιάς ηπείρου, οι οποίοι αισθάνονται όλο και μεγαλύτερη εχθρότητα προς το ευρώ. Θεωρούν την οικονομική πολιτική που ασκείται εν ονόματι του κοινού νομίσματος αιτία της διαρκούς επιδείνωσης της ζωής τους τα τελευταία χρόνια. «Η διάλυση του ευρώ δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», πρόσθεσε ο Φινλανδός υπουργός.

Εκδηλώσεις μνήμης για την Κυρά της Ρω

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ
Εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από τον θάνατο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη, διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Μεγίστης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού. Φόρο τιμής στη Δέσποινα Αχλαδιώτη που κράτησε με το σώμα της και την ψυχή της τη γαλανόλευκη ελληνική σημαία στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης απένειμαν οι εν λόγω φορείς, μέσα από μία σειρά πράξεων εθνικού συμβολισμού: την αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης, την ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ και την ίδρυση του Παραρτήματος Μεγίστης του ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Kάποιος να τον συλλάβει, επιτέλους! - Ένα εκατ. ευρώ έδωσε στους συμβούλους του!

Ένα εκατομμύριο ευρώ -για την ακρίβεια 997.839 ευρώ- κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στους Έλληνες φορολογούμενους την ίδια ώρα που οι ίδιοι φορολογούμενοι στραγγαλίζονταν σε οικονομικό επίπεδο και η χώρα έχανε την κυριαρχία της από τις πράξεις του Γ.Παπανδρέου και τις εισηγήσεις ακριβώς αυτών των συμβούλων! Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε ο υπουργός Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλη και Ν. Αθανασίου, από τον Οκτώβριο του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο τις διεθνούς συνωμοσίας για την άλωση της χώρας που είχε ξεκινήσει να εκτυλίσσεται από το 2008 με την απόπειρα δολοφονίας του πρών πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, που ο Γ.Παπανδρέου αποχώρησε από την πρωθυπουργία, οι είκοσι σύμβουλοι που πέρασαν κατά καιρούς εισέπραξαν το εξωφρενικό ποσό-κλοπή του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Αν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε μέσα το Χριστό....!!!

Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου. Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός αποφάνθηκε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου…» Το αγοράκι τον διέκοψε απότομα: «Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό» Ο χειρουργός τον κοίταξε περίεργα και καθώς δεν πίστευε, σούφρωσε τα φρύδια του και του είπε: «Θα ανοίξω την καρδούλα σου για να διαπιστώσω τις βλάβες που σου προκάλεσε η αρρώστια σου… «Ναι, αλλά όταν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε το Χριστό.» Ο γιατρός έριξε ένα βλέμμα περίεργο προς τους γονείς του που κάθονταν ήρεμοι πλάι του και συνέχισε: «Όταν διαπιστώσω τις βλάβες, θα κλείσω την καρδιά και το στήθος σου και θα αποφασίσω τι θα κάνω.»

"Καυτός" Σεπτέμβριος στην Α.Μεσόγειο: η Άγκυρα "τραβάει το σχοινί" στα κοιτάσματα

Ένα χρόνο μετά την κρίση του Σεπτεμβρίου του 2011, νέα κρίση βρίσκεται προ των πυλών με την Άγκυρα να απειλεί οτι δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί η ενεργειακή συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών. Το 30% του τουρκικού στόλου "βλέπει" πλέον προς την Α.Μεσόγειο με τις βάσεις της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας να αναβαθμίζονται για να δεχθούν την αυξημένη κίνηση, ειδικά σε ότι αφορά τις αποθήκες καυσίμων και όπλων. Όλα αυτά ενώ επίκειται τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, για να οριστικοποιηθούν οι σχεδιασμοί για τη συνεργασία των τριών χωρών στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της λεκάνης της νοτιοανατολικής Μεσογείου προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Κάτι που επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ώρες από τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη σε σχετικές δηλώσεις του. 

Υπ.βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλεί... τσουλάρες τους παπάδες, στηρίζει τον 30χρονο και ίσως να...σκότωνε!

Κύριε Τσίπρα τα ξέρετε όλα αυτά;
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον Αναστάσιο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο. Μεταξύ αυτών και η κυρία Ξανθούλα Καρανίκα η οποία μέσα στον χαμό που έγινε στο προφίλ του 30χρονου στο facebook εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής του νεαρού.  Η Ξανθούλα Καρανίκα ήταν υποψήφια βουλεύτης με τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνιστώσα "κοκκινοπράσινο δίκτυο" ενώ στις συζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο αποκάλεσε... τσουλάρες τους παπάδες, προφανώς στο ίδιο πνεύμα με τον σύντροφο της Πέτρο Τατσόπουλο που είχε αποκαλέσει gay τον Κολοκοτρώνη και μετά το απέδωσε στο γεγονός ότι φόραγε τις "διαδικτυακές του πιτζάμες" όπως είχε πει.

Το φινάλε της Ευρωζώνης θα παιχτεί στην Ελλάδα

Του Κώστα Λαπαβίτσα 
Η διάσκεψη κορυφής της Ευρωζώνης, τον Ιούνιο, αρχικά εξαγγέλθηκε ως ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίλυση της κρίσης. Η Ιταλία και η Ισπανία πέτυχαν μια συμφωνία που θα επέτρεπε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων. Αλλά μόλις οι χρηματοπιστωτικές αγορές έριξαν μια προσεκτικότερη ματιά, έγινε φανερό ότι ελάχιστα επί της ουσίας, είχαν επιτευχθεί, και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας πλησίασε και πάλι, σε απαγορευτικά ύψη. Εν τω μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση επέβαλε νέα μέτρα λιτότητας, αθετώντας τις υποσχέσεις της προς το εκλογικό σώμα. Και η ανεργία στην Ευρωζώνη συνεχίζει να αυξάνεται, υπερβαίνοντας το 11% κατά μέσο όρο. Έχει πλέον επιβεβαιωθεί η εικασία, ότι η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (ή η Ευρωζώνη) έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα και οδεύει προς τη ρήξη ή την κατάρρευση.

Και τώρα τι; Ήρθε η ώρα της “ανάπτυξης” και του ξεπουλήματος του ορυκτού πλούτου της χώρας μας;

διαβάστε το σχετικό άρθρο από το defence-point
Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνητικών εταίρων, είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει τους συνομιλητές του σε Παρίσι και Βερολίνο με διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Πέραν των όποιων αιτημάτων της ελληνικής πλευράς για επιμήκυνση της προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας την ευκαιρία να αποφευχθούν κάποια μέτρα που θα οδηγούσαν ακόμα βαθύτερα στην απόγνωση τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι έτοιμος να θέσει στο τραπέζι «ζητήματα υψηλής πολιτικής» και να θέσει το ζήτημα της κρίσης χρέους – μικρό τμήμα της οποίας είναι η Ελλάδα, όσο και να θέλουν να τη στοχοποιούν αρνούμενοι ότι αλλού είναι το ουσιώδες πρόβλημα – σε γεωπολιτικό επίπεδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει πλέον σοβαρότατα επιστημονικά στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης είναι μεγαλύτερα σε αξία και από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια! Τα στοιχεία αυτά θα τεθούν υπόψη των συνομιλητών του (πολύ αμφιβάλουμε αν δεν τα γνωρίζουν) μαζί με το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Ἁγία Σοφία: Ἂν εἶχες τὴν ἐπιλογή, δὲν θὰ ξανά μπαινες σὲ ἄλλη ἐκκλησία γιὰ νὰ προσευχηθεῖς!

Τοῦ Μάριου Εὐρυβιάδη
Βγαίνοντας ἀπὸ τὴν Ἁγιὰ Σοφιὰ στὴν Πόλη τὰ λόγια του Ρωμιοῦ συνάδελφου Βύρωνα Ματαράγκα, μαζὶ μὲ τὸν ὁποῖο καὶ μὲ ἄλλους συναδέλφους συνοδεύσαμε ὁμάδα φοιτητῶν τοῦ Παντείου Πανεπιστημίου γιὰ μία συνεργασία μὲ τὸ μὴ κρατικὸ καὶ ὑπερσύγχρονο Πανεπιστήμιο Μπιλκί, ἐπανέρχονται συνεχῶς στ’αὐτιά μου. “Όταν περιοδεύσεις τὴν Ἁγία Σοφία, ὅταν συγκεντρωθεῖς καὶ μελετήσεις τὴν πνευματικότητα τοῦ ναοῦ, τὴ μεγαλοπρέπειά του, τὴν ἁγία του σοφία, θὰ ἀντιληφθεῖς τὴ μοναδικότητα...τοῦ στὸν κόσμο τῆς χριστιανοσύνης καὶ τῆς παγκόσμιας ἀρχιτεκτονικῆς καί, παρεμπιπτόντως, ἂν εἶχες τὴν ἐπιλογή, δὲν θὰ ξαναμπαινες σὲ ἄλλη ἐκκλησία γιὰ νὰ προσευχηθεῖς!”.

ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 3D ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ !!!