“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Έπεσαν οι υπογραφές για ΔΕΣΦΑ από την SOCAR

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 66% των μετοχών της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.» (ΔΕΣΦΑ) έναντι 400 εκατ. ευρώ, μεταξύ αφενός του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ, και αφετέρου της εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο υπεγράφη συμφωνία πώλησης μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στην αζέρικη «State Oil Company of the Republic of Azerbaijan» (SOCAR), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου και του προέδρου της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ.

ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ρ.Τ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΗΠΑ

Τουρκία: Απειλεί με απέλαση τον πρεσβευτή των ΗΠΑ
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε μερικούς πρεσβευτές στην Τουρκία για ανάμειξη σε "προκλητικές πράξεις" και τους προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τους απελάσει, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες συνολικά σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών.

Με νέα εισβολή ανά πάσα στιγμή στην Κύπρο της Τουρκίας απειλεί ο Ν. Έρογλου

Σε ένα παραλήρημα δηλώσεων σε μήνυμα του για την αποκαλούμενη  "εβδομάδα μαρτύρων" ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν δίστασε να απειλήσει το κυπριακό κράτος με νέα επέμβαση και εισβολή εάν οι Ελληνοκύπριοι εμμείνουν στην άποψή τους η Κύπρος να επανέλθει στο προ του 1974 καθεστώς.
Η  «μόνη εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους είναι οι σχέσεις με την μητέρα πατρίδα Τουρκία και η συνέχιση της εγγύησης της για το ψευδοκράτος», είπε π Ν. Έρογλου αφήνοντας να εννοηθεί πως η Τουρκία είναι έτοιμη εάν χρειαστεί να διασώσει ξανά την τουρκοκυπριακή κοινότητα!

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

"Αν είναι να αλλάξει το καθεστώς της Αγιασοφιάς να λειτουργήσει ως Ναός"
Αν είναι να συμβεί μια αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας του Ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αυτή θα πρέπει να είναι η επαναλειτουργία του ως χριστιανικός ναός και όχι ως τέμενος, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Παπα-Xαράλαμπος Διονυσιάτης: πῶς πρέπει νὰ προσερχόμαστε στὴν Θεία Εὐχαριστία

Ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ γέροντος Ἰωσὴφ Μ. Δ.: «Παπαχαράλαμπος Διονυσιάτης», ὁ ἁπλοϊκὸς ἡγούμενος καὶ διδάσκαλος τῆς νοερᾶς προσευχῆς.
Περὶ Θείας Εὐχαριστίας: Τὰ κριτήρια τοῦ Γέροντα
Ὁ μακαριστὸς Γέροντας εἶχε ὑπ΄ ὄψιν του μερικὰ ἀπαραίτητα κριτήρια, βάσει τῶν ὁποίων, δύναται ὁ πιστὸς νὰ προσέλθη ἀκατακρίτως στὰ θεία Μυστήρια.
α) Ἀσφαλῶς καὶ ἡ σχετικὴ διὰ τῆς νηστείας προτετοιμασία ἐθεωρεῖτο ἕνας ἀπὸ τοὺς παράγοντες, ὄχι ὅμως ὁ κύριος καὶ μοναδικός. Ὅσον ἀφορᾶ τοὺς ἀκριβεῖς τηρητὲς ὅλων τῶν ἐπιβεβλημένων νηστειῶν, ἦταν πολὺ ἐπιεικὴς ὡς πρὸς τὴν νηστείαν. Ὁ ἀοίδιμος ἐπρέσβευε ὅτι, ὁ ἀγωνιζόμενος μοναχὸς ἢ λαϊκὸς ζεῖ πάντοτε μὲ ἐγκράτεια. Τηρεῖ ἀνέλαιον νηστείαν τρεῖς φορὲς τὴν ἑβδομάδα. Ἐπιπλέον τηρεῖ τὶς νηστεῖες ὅλου τοῦ ἔτους, δηλαδὴ τῶν μεγάλων περιόδων, Μ. Τεσσαρακοστῆς, Χριστουγέννων, Δεκαπενταυγούστου κλπ.

“Γεμάτα πιάτα αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται”

ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΕΝΤΟΜΟΦΑΓΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ
Την εντομοφαγία προσπαθούν να μας επιβάλλουν με γοργούς ρυθμούς οι νεοταξίτες της ΕΕ. Δέκα είδη εντόμων έλαβαν τις… ευλογίες του Οργανισμού Τροφίμων και Ασφάλειας του Βελγίου και αναμένεται να διατεθούν λίαν συντόμως στην αγορά.
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, το βελγικό ινστιτούτο που επιβλέπει την διατροφική ασφάλεια, συμπεριέλαβε τα έντομα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα διατίθενται στο εμπόριο άπαξ και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Στην σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, τα έντομα αυτά καταναλώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και δεν έχει καταγραφεί πρόβλημα από την κατανάλωσή τους, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Ζαν Πολ Ντενουί.